Logo

112 - saatuslik hetk

Ühel päeval teatatakse Häirekeskusele sündmusest, mida peagi meedia vahendusel jälgib kogu Eesti. Õismäel ähvardab endine sõjaväelane õhkida paneelmajas pommi. Äreva olukorra lahendamiseks kaasatakse nii K-komando, läbirääkijad kui ka pommirühm.
Eesti
2017
Osa 9
Kooliekskursioonist Kihnu saarele saab õudusunenägu, kui 15-aastane Tallinna tüdruk rattaga metsateel sõites õnnetu kukkumise järel näkku suure ja ohtliku haava saab. Traumaga kaasneb suur verejooks, mis kodust kaugel viibiva tüdruku veelgi keerulisemasse situatsiooni paneb. Kuna kohalikul meedikutebrigaadil puudub vajalik varustus, otsustab Häirekeskus alarmeerida kopteribrigaadi.
Osa 8
Kahe lõbusas tujus noormehe hommikune paadisõit Viljandimaal, maalilisel Õisu järvel võtab eluohtliku pöörde, kui paat keset järve ümber läheb, jättes mehed järjest valjeneva tuule ning külmade lainete armule. Olukord on lootusetu, sest tundub, et keegi nende appikarjeid ei kuule. Õnneks leidub teisel kaldal siiski kaitseingel, kes juhtunust kiirelt Häirekeskust teavitab.
Osa 7
Idülliliselt Vormsi saarelt alanud kalapüügist saab peagi võidujooks elu ja surmaga, kui pereisa keset merd paadis jõuetuna kokku kukub. Õnneks ei ole ta sel päeval üksi - nüüd on edasine tema naise kätes, kes juhtunust Häirekeskust teavitab. Peagi hindavad spetsialistid olukorra nii tõsiseks, et mehe elu päästmiseks tuleb alarmeerida kopteribrigaad.
Osa 6
Taluhoovil õe ja venna vahel alanud tülist saab alguse püssipaugutamine. Õnneks pääseb õde vigastusteta. Ta valib numbri 112 ning palub abi. Peagi alarmeeritakse suured politseijõud, välja sõidavad nii kiirreageerijad kui pommirühm. Olukorra teeb eriti keeruliseks teadmine, et joobes püssikangelase valduses võib lisaks relvadele olla ka lõhkeainet.
Osa 5
Soe suvehommik ühes Harjumaa külakeses võtab traagilise pöörde, kui isa oma pisipoja tiigist uppununa leiab. Häirekeskusest saadetakse koheselt välja mitu kiirabibrigaadi, appi tõttab ka kokkuhoidev külarahvas. Kuigi paanikas isa suudab lapse peagi taas hingama saada, ei ole lugu sellega veel lõppenud.
Osa 4
Vanema härrasmehe elu satub reaalsesse ohtu, kui ta ühel päeval Kehtna alevikus teel oma aiamaale kokku kukub ja abituna lamama jääb. Õnneks ei ole läheduses mängivad kohalikud poisid ükskõiksed - peagi on just nemad need, kes võõra mehe saatuse enda õlgadele võtavad ning abi saamiseks Häirekeskust teavitavad.
Osa 3
Pealtnäha tavaline väljakutse ühe Kopli mahajäetud hoone kontrollimiseks juhatab kaks turvameest surma suhu. Kui üks neist aknast põgenenud sissetungijale järgi hüppab, näeb ta pealt oma paarimehe tulistamist. Seejärel ei säästa kurjategija ka teda. Veriste sõrmedega valib turvamees numbri 112, kuid kas abi ikka jõuab piisavalt kiiresti, et mõlema mehe elu päästa?
Osa 2
Ühel päeval helistab Häirekeskusesse Puurmanni suunalt Tartusse kihutav pereisa ning annab teada, et kõrvalistmel on tema naine, kes kõigi märkide järgi kohe sünnitama hakkab. Kõne ajal juhtubki see, mida mõlemad kõige rohkem kardavad - algab reaalne sünnitustegevus. Tartust sõidab neile vastu kiirabibrigaad, kuid on selge, et õigeaegselt nad sünnitajateni ei jõua ning meedikute rolli peab enda kanda võtma pereisa.
Osa 1
Pealtnäha tavalisel ja vaiksel koolivaheaja hommikul pööratakse ühe Pärnumaa pere elu pea peale. Hiljuti infarkti üle elanud pereisa kukub järsku kokku ning peagi lakkab ka hingamast. Häirekeskusesse helistanud teismelised poeg ja tütar mõistavad peagi, et isa elu on nüüd nende kätes. Kas neil on aga vastupidavust ja kindlat meelt, et kiirabi saabumiseni Häirekeskuse meediku juhendamisel isa elustada?
Osa 7
Ühel päeval saab Häirekeskus kõne paanikas mehelt, kelle pensioniealine isa on õues toimetades kokku kukkunud. Kohe saadetakse välja kiirabi, kuid mehe hingamine katkeb. On selge, et abi ei jõuaks sinna piisavalt kiiresti. Nüüd on vana mehe elule tagasi toomine vaid Häirekeskuse valvemeediku ja hädaabikõne teinud poja kätes!
Osa 6
Ühel päeval võtab Häirekeskuse päästekorraldaja vastu kõne, kus keegi temaga ei räägi. Taustalt kostuva suitsuanduri piiksumise ning paanikas ema ja laste karjete järgi taipab ta aga kohe, et toimumas on midagi halba. Kui teisel pool lõpuks toru võetakse, selgub, et helistajaks on paanikas laps, kes viibib põlevas majas.
Osa 5
Häirekeskus saab kõne hüsteerias naiselt, kelle ta elukaaslane on korterist välja visanud. Olukorra muudab eriti pingeliseks see, et agressiivne mees ähvardab tappa koos temaga korteris viibiva väikelapse. Sündmusele reageeriv politseipatrull peab tegutsema kiiresti ja otsustavalt, et hoida ära halvim...
Osa 4
Ühel päeval teatatakse Häirekeskusele sündmusest, mida peagi meedia vahendusel jälgib kogu Eesti. Õismäel ähvardab endine sõjaväelane õhkida paneelmajas pommi. Äreva olukorra lahendamiseks kaasatakse nii K-komando, läbirääkijad kui ka pommirühm.
Osa 3
Häirekeskus saab teate dramaatilisest õnnetusest. Kaks metsatöölistest venda läksid sügavale padrikusse puid langetama. Üks neist kukkus puu otsast alla ja jäi raskelt vigatatuna lamama. Mehed ei tea oma täpset asukohta, seega tuleb vennal kannatanu üksi külma metsa jätta ja abi otsima minna. Seda otsust ei ole kerge vastu võtta, kuid keegi peab päästjad abivajaja juurde juhatama...
Osa 2
Ühel külmal sügispäeval helistab Häirekeskusesse nuttev, paanikas koolipoiss. Peagi selgub, et poisi koduga kokkuehitatud katlamajas on toimunud plahvatus. Väike poiss on aga kodus üksinda ja nüüd sõltub kõik vaid tema, häirekeskuse ja päästjate kiirest koostööst. Vapra poisi lugu püsib kõigil asjaosalistel meeles tänaseni.
Osa 1
Häirekeskus saab ühel hilisõhtul katkendliku kõne, kus esmalt on kuulda vaid inimese oigeid. Helistajaks on Toila pankrannikul 31 meetri kõrguselt alla kukkunud naine. Rängalt vigastatud kannatanu ei tea oma täpset asukohta, kuid tema elu ripub juuksekarva otsas. Käivitub tunde kestev mastaapne operatsioon, mis jääb päästjatele igaveseks meelde ning muudab hädasolija saatust igaveseks. Saatejuht Kärt Anvelt, toimetaja Imre Kaas.