Logo

Saare sosinad

Aleksi ja Lin'i abielu algus on konarlik. Rahatud ja pagasita, üritavad nad Madeiral siiski hakkama saada. Saarele jõuavad ka Kalev ja tema ema Maria, viimasele on see peaaegu esimene välismaareis. Ema-poja reisikaaslaseks trügib ootamatult eestlanna Kaire. Aga kas Kaire on ikka see, kellena välja paistab?
Eesti
2012
4. mai 2013 - Viimane!
Sarja viimane osa on pidulik! Teoks on saamas Imbi ja Tauno pulmad. Maria aga saab kutse, mis muudaks ta elu täiesti! Paljud lahtised otsad sõlmitakse ja tundub, et uue ja puhta lehekülje võib nüüd ette keerata. Kas lõpp on kõigile õnnelik? Obrigado Madeira!
27. aprill 2013
Kalev ja Lin on veetnud koos öö ja nüüd kõik palju selgem. Murelik Lin otsib nõu Maria juurest. Imbi asjatab peaaegu hullumeelselt. Tauno aga purjetab oma tavapärases rütmis ja peab Kaleviga poissmeeste pidu. Aga siis tuleb Moonika ja tundub, et naine mõjub Taunole eriliselt.
20. aprill 2013
Maderia pealinn Funchal on väike nagu peopesa ja kui Kalev turult lahkub, on selge, et ta põrkab kokku eestlasega. Aga seda kohtumist on vaja, sest rääkimine on ravim, mis aitab inimesi edasi. Imbi ja Madis saavad esimest korda omavahel kõnelda olnust, ka nende lahusolek on olnud liiga pikk. Marial on hinges segadus ja üheks põhjuseks on ka Mait. Kalev ja Lin on sunnitud ühte hotellituppa - kas nad annavad üksteisele siiski võimaluse?
13. aprill 2013
Veinitalu on minevik, Madeira pealinn Funchal aga olevik. Imbi ja Tauno istuvad pargis, sest enne pulmi peavad paariminejad ju üksteist tundma õppima. Lin küsib Marialt ühe väga otsekohese küsimuse. Kalev on vanaema tervise pärast mures. Eesti naine on aga tugev ning hakkaja vanaema läheb koos lapselapsega hoopis ootamatut asjatoimetust ajama. Kõigil on vaja üksteisest eemal olla ja pulmakinkide ostmine on selleks hea ettekääne.
6. aprill 2013
Pärast suurt õhtusööki on kõigile minevik selgemaks saanud. See muidugi ei tähenda, et kõik saab ka kohe korda. Madis võis küll Mariale andestada, aga mida teeb Kalev? Kas Madisel õnnestub pojale selgeks teha, miks ta otsustas Mariale andestada? Suhetekriisi rägastikus tundub tekkivat ka midagi ilusat - Lin pakub Kalevile oma õlga. Eestlased jätavad veinitaluga hüvasti ning suunduvad Imbi juhtimisel linna, kus tal on teatavaks teha ärevaid uudiseid.
30. märts 2013
Imbi, kes on korraldanud juba palju, jätkab aktiivselt ja on organiseerinud suure õhtusöögi veinitalus - oodatud on kõik pereliikmed. Ka Tauno võtab koha sisse söögilauas, kõhtu ta aga täis ei jõua süüa, sest keegi kutsub ta endaga kaasa. Aga õhtusöök kujuneb palju enamaks, kui meeldiv koosviibimine - kõigi luukered tõstetakse kapist välja ja kõik peavad nende eest vastust andma, sest Imbi usub, et ainult nii saab see seltskond oma elusid jätkata.
23. märts 2013
Uus päev toob veinitallu uusi sündmusi. Madis peab neelama oma uhkuse alla ja Imbilt midagi küsima. Lin ja Tauno suhted on murdumas - mees on end täiesti viimse piirini viinud. Imbi teeb ettevalmistusi millekski väga oluliseks ning vajab Kalevi ja panga abi. Maidul on rasked ajad, ta kohtub juhuslikult Madisega - mehed kõnelevad näost näkku, aga kas midagi jäetakse siiski üksteisele ütlemata...
16. märts 2013
Politsei on kohal ja kogub Marialt-Madiselt infot Kalevi kohta. Põõsa tagant aga ilmub välja hoopis ootamatu külaline. Madis on shokis. Maria peab rahusteid võtma. Aga Imbi lahendab ja lohutab omal kombel - kui kummaliselt rahustavalt ta mõjub. Ka Mait saab sellest osa. Mida aga teha mõrvarelvaga? Taunol on jagada valusaid mälestusi.
9. märts 2013
Madis ja Maria on toimunud sündmustest räsitud. Vanaema Imbi suudab Kalevit vägagi üllatada. Taunol ja Linil algab suur seiklus, mille lõpp avab meile Tauno mineviku ja võibolla on seda meest võimalik isegi mõista. Politsei vältimine veinimõisas enam pikemalt ei õnnestu, sest Maria ja Madis ei leia kuskilt Kalevit. Aga loomulikult laheneb kõik hoopis kolmandat moodi.
2. märts 2013
Tauno on veinitalus tagasi ja pajatab Kalevile oma seiklustest. Madis kohtub Maiduga, kes kinnitab Katja surma, aga kas seda ka uskuda... Ja kui tavaliselt juhtub autoga midagi, kui pojad sõidavad, siis seekord on vastupidi. Lõpuks ilmutab end ka Imbi, kes on saarel juba mõnda aega viibinud ja tema vanaema süda ei luba enam kauem kõrvalt toimuvat jälgida!
23. veebruar 2013
Imbi ja Lin veedavad koos aega, Lin ei tea, kellega tegu, aga Imbi kohta seda kindlalt väita ei saa. Tauno tegeleb kainenemise ja kodutee leidmisega. Isa Madis ja poeg Kalev teevad kaotatud aega tasa - toimub kalagrill, mis lõppeb ootamatu külalise tõttu väga ärevalt. Samal ajal kui veinitalus on osade eestlaste elud peapeal, võtavad teised eestlased osa kohalikust folkloorifestivalist, sest Madeira rahvakultuuriga peab ju millalgi tutvust tegema.
16. veebruar 2013
Tauno kohtub ootamatult võluva eestlannaga, kes paneb mehe hoopis uude olukorda. Ka kõik ülejäänud eestlased tunnevad ja kogevad uusi olukordi, mida päikesesaar on nende teele ette veeretanud juba saabumisepäevast alates. Toimunud on palju saatuslikke sündmusi ja nüüd peavad kõik mõtlema, kuidas edasi elada. Ja mõnele jääb küsimus, kas üldse edasi elada...
8. detsember 2012
Kalev ja Madis teevad poja-isa kaotatud aega tasa, kuid selle varjus mehed ei mõista, mis tegelikult saarel on toimumas. Lin avaldab Madisele saladuse. Imbi on millegipärast üsna ärev. Tänu Katariina sokutatud "kommile" on Tauno sattunud uude seiklusesse. Maria elus on aga tekkinud saatuslik seis, kas naine peab sellele kõigele vastu, sest seekord ületatakse kõik inimlikud piirid?
1. detsember 2012
Maria on vaba taagast, mida ta pikka aega on endas kandnud, aga hoopis Lin on see, kes on segaduses ja vajab lohutust. Mehed aga üritavad sündmustega omamoodi hakkama saada, nii mõnedki küsimused hakkavad vastuseid saama. Maidu ja Maria romantika teeb kardinaalse pöörde. Tauno on aga alkoholist lõplikult läbi imbunud ja tema muretu saareseiklus ei pruugigi enam nii muretult lõppeda.
24. november 2012
Madisel on põhjust peidust välja tulla. Imbi kohtub kellegagi ja see võib saada talle saatuslikuks. Lisaks toimuvad veinitalus isemoodi sündmused - muutes kõikide elusid.
17. november 2012
Maria tahab ära sõita. Lin on end tõsiselt pühendanud plaani Tauno abil Kalev armukadedaks ajada. Maria ja Mait kohtuvad. Katariina kulgeb oma plaanidega segamatult edasi, aga siis tuleb Tauno... Ja keegi paneb Kalevi senise tegutsemise õigsuse suure kahtluse alla.
10. november 2012
Toimub pidulik näituseavamine ja loomulikult ei puudu mitmed segadused ning klaarimised. Maidul on Kalevile olulist infot. Tauno teeb tööd oma tavapärasel viisil. Marial on terviseprobleemid ja ta otsustab lausa arsti poole pöörduda. Madis harjub oma uue rolliga veinitalus. Kalev üritab Taunoga kaupa teha, et Katariinast midagi teada saada.
3. november 2012
Kalev maalib oma pilti, millel kujutatud figuurid on nagu salakeel. Tauno ja Lin aga võtavad maalimist kui puhast lusti. Lin-i häirib Kalevi ja Katariina liigne lähedus. Vahepeal on veinitallu tagasi jõudnud nii Maria kui Madis. Madis ja Mait räägivad suud peaaegu puhtaks ning kohe-kohe on veinitalus oodata ka pidulikumat sündmust.
27. oktoober 2012
Maria ja Madis telgivad ja see on soodne olukord, kus kõnelda olnust ja saada mingeid vastuseid küsimustele, mis kunagisi armastajaid on siiani õnnetuks teinud. Tauno on oma tunnistuste võtmisega jõudnud Maiduni. Kalev aga teeb midagi, mis peaks kõikide saatust muutma. Kogu selles virr-varris leiab aga veinitalu seltskond aja, et pühenduda kaunitele kunstidele.
20. oktoober 2012
Kalev teeb Katariinaga üsna mõistatusliku kokkuleppe. Keset Madeira loodust leiab Maria Madise - midagi pole teha, neil tuleb koos teed jätkata. Imbi ja Mait veedavad kena päeva, kuid tallu jõudes ootab Maitu Katariina. Madis läheb vargile ja Mait teatab Lin-ile midagi olulist.
13. oktoober 2012
Tauno on leidnud inimese, kellega jutt paistab lõpuks sujuvat. Maria on kuhugi teel. Öö varjus kohtuvad kaks inimest, nende jutud on üsna ebameeldivad. Hommik on aga alati saarel päikeseline, Tauno alustab seda puhkusele vääriliselt, Kalev satub jälle kummalise noore naise tegemistesse. Mait ja Imbi kohtuvad linnas ning otsustavad natuke jalutada.
6. oktoober 2012
Madise ja Tauno vahel toimub meeletu tüli. Kalev ja Katariina on kaljunukil, seal ei ole väga hea olla... Tauno kohtub viinamarjade vahel Eesti tüdrukuga. Maria räägib Madisega, kes on otsustanud veinitalust lahkuda. Tauno teeb natuke ka "tööd" - võtab Marialt tunnistusi, aga väga pikalt ei pea vastu, sest kurk kuivab juba. Maria on midagi otsustanud ja palub Lin-ilt suurt teenet.
29. september 2012
Madise ja Kalevi vahel jõuab tallu tagasi purupurjus Tauno. Mehed jätkavad Maria ja Lin-i otsinguid. Lin on väga kurb ja nõutu. Kalev teatab naistele kurba uudist. Tauno magab peatäie välja ja isegi 10-meetri pikkusel teekonnal tuppa, suudab ta sekeldustesse sattuda. Madis ja Lin räägivad tõsiselt. Kalev kohtub Katariinaga. Maria jätab kellegagi hüvasti.
22. september 2012
Peale uurija Kaire hukkumist plahvatuses tõmbub ring ümber Madise üha koomale. Tundub, et kakskümmend aastat tagasi tehtud vigade eest tuleb maksta palju kõrgemat hinda, kui see on raha, mille Madise enda poeg Kalev sisse vehkis. Meeste tegevust asub ootamatult segama kohale saadetud riigiametnik Tauno Mänd, kellel on erakordne anne sattuda ainult sekeldustesse. Maria, kelle elu kakskümmend aastat on kulgenud ilma ühegi (romantilise) meessuhteta, peab tunnistama, et neid tungib nüüd sisse aknast ja uksest.
26. mai 2012
Näib, et kõik, mis siiani juhtunud, peaks kogu seltskonna kohe Eestisse tagasi lennutama, aga kuna eestlane pole papist poiss, astutakse julgelt vastu uutele väljakutsetele.
19. mai 2012
Eestlaste elu saarel hakkab võtma tõeliselt seikluslikke mõõtmeid. Nii mõneltki saladuselt langeb kate ja nii mõndagi räägitakse selgeks. Loodetud lihtsa ja lõbusa soojamaa puhkuse asemel on kõik ennast suutnud jamadesse mässida - kas see jääbki nii või peab kuskil ka lahendusi paistma hakkama.
12. mai 2012
Maria on eesti naine, kellele lõunamaa saar mõjub väga pööraselt - ta satub olukordadesse, millest ei osanud undki näha. Järjekordne eestlane ilmutab end veinitalus. Madisest ja Kairest saavad võitluskaaslased - alustatakse missiooni. Lin-il on saladus, mis tuleb päevavalgele ja see tekitab kõigis erinevaid tundeid.
5. mai 2012
Lin-i plaanitud tulevik on kokku varisemas, huvitaval kombel on Maria just see, kes lohutust pakub. Kalev on kuidagi teistsugune, võib-olla on uus tuttav see, kes mehele mõjub. Igatahes nende kahe seiklus Madeira pealinnas jätkub. Veinitalus aga toimub kolme inimese vahel üks mäng - kas läbi selle tahetakse mingit selgust tuua toimuvasse ja kas see ka õnnestub? Marial on uus sõbranna, aga kõik muu näib korduvat. Kaire otsustab teha ühe video - kellele ja miks?
28. aprill 2012
Madise ja Lin-i suhe saab tõsise löögi ning on kahtlane, kas nad suudavad sellest toibuda. Saare päike on Mariale hästi mõjunud, isegi nii hästi, et otsustab poja pärast vähem muretseda. Kalevil aga on Funchalis ees ootamatu kohtumine? Madise tervis jupsib ja sellel on salapärane põhjus. Ööpimeduses aga saavad kokku kaks inimest, romantikast aga jääb paraku asi kaugele.
21. aprill 2012
Kairel ja Madisel on plaan, mida asuvad suure innuga realiseerima. Paraku ei lähe kunagi asjad nii nagu vaja. Veinitalus on elu kulgenud omasoodu ja sõprus on saabunud Maria ning Lin-i vahele. Madisel on naistega üsna ebamugav jutuajamine. Uued tülid ja kahtlused on päid kergitamas, aga ka üllatusi jagub.
14. aprill 2012
Kaire on ärev, sest tal on olnud häiriv jutuajamine Maiduga. Kaire üritab rahuneda Maria juures, aga Mariat teades, ega sellest tolku väga pole. Madis ja Kalev on golfi mängimas. Paraku on neil kaasas ka kolmas eestlane - Kaire. Maria ja Lin on jäänud veinitallu ja üritavad üksteisele kohmakalt läheneda. Pärast golfimängu, aga tuleb reaalsus tagasi - Madis ja Kaire räägivad ausalt. Olemine läheb üsna kõhedaks.
7. aprill 2012
Madis tahab Kaleviga koos aega veeta ja mõtleb välja väikse meelelahutuse. Paraku ei õnnestu meestel kahekesi jääda. Maria ja Lin on veinitalus ja peavad koos aega veetma, mida nad ette võtavad? Maidul ja Kairel on omad jutud ja nii mõndagi saab selgemaks. Kuigi suhtepuntrad on hetkeks tahaplaanile jäänud, siis nii mõnigi eestlane tunnetab selgelt, et saarel on midagi ebamugavat teoksil.
31. märts 2012
Marial ja Kalevil on tõsine jutuajamine: kas ema ja poeg ikka mõistavad teineteist ja kas Kalev ikka on täiesti pimeduses kobanud? Kuidas Madis oma rahamuret üritab lahendada? Ka Lin-il on rahasaamisplaane. Marial õnnestub veeta lõpuks ometi üks meeldiv päev, aga kelle seltsis? Kaire saab ootamatu väljakutse. Kas Kalev tahab oma isa tunda?
24. märts 2012
Kõik teed viivad lõpuks tagasi veinitallu, mis on küll imeilus ja hubane koht, kuid põrgulik paik eestlastest elanikele. Kõik tegelased seisavad silmitsi tagajärgedega, mis on tekkinud otsustest teatud eluhetkedel - kas ja kuidas saadud teadmiste ja tunnetega edasi elada... Kes võtab vastu väljakutse, kes üritab halva mängu juures head nägu teha ja see, kui midagi saab selgeks, ei tähenda, et suudetakse edasi minna.
17. märts 2012
Saare hommikud on päikest ja äikest täis. Kas Madis suudab lõpuks Mariale tõde rääkida? Kaire kohtub "vanade tuttavatega" ja see polegi kõige hullem. Veinitalus saab toimuma veel üks kohtumine. Kas nüüd on kõigi saarel viibivate eestlaste elud lõplikult peapeale pööratud?
10. märts 2012
Maria puhkus läheb järjest meeletumaks - naine satub olukorda, mis on lausa väljakannatamatu. Kalev ja Lin veedavad aga üsna meeleolukalt aega, nad on kahekesi, nad on noored... Kaire on nagu kohalikega laulatatud - ta suudab end jälle uude seiklusse mässida. Midagi tumedat on siiski teoksil...
3. märts 2012
Elu veinitalus ei suju värskel abielupaaril sugugi muretult, oma osa on selles ka seal elaval eestlasel Maidul. Kui suuri haavu armastus lüüa võib ning kui raskeid arme ta jätab? Maria seisab taas küsimuse ees - kas ka andestab. Jätkuvad uued ja ootamatud kohtumised, mis muudavad soojale ja idüllilisele saarepuhkusele tulnud eestlaste elu hoopis seikluspuhkuseks.
26. veebruar 2012
Aleks ja Lin jõuavad läbi sekelduste imeilusasse veinitallu. Koht on võrratu, aga värske abielu ei taha sujuda. Mängu on astunud Madeira saarel elav eestlane Mait, kelle ellu toovad saabunud kaasmaalased vaheldust. Maailm on tõesti väike - paneb mõtlema, kas kõik kohtumised selles on ikka juhuslikud. Maria ja Kalevi ühine ema-poja puhkus võtab ootamatud pöörded.
19. veebruar 2012
Aleksi ja Lin'i abielu algus on konarlik. Rahatud ja pagasita, üritavad nad Madeiral siiski hakkama saada. Saarele jõuavad ka Kalev ja tema ema Maria, viimasele on see peaaegu esimene välismaareis. Ema-poja reisikaaslaseks trügib ootamatult eestlanna Kaire. Aga kas Kaire on ikka see, kellena välja paistab?
11. veebruar 2012
Alustab kodumaine draamasari, mille sündmustik viib meid päikselisele Madeira saarele. Ärimees Madis (Jaan Rekkor) viib oma verinoore pruudi Lini (Marilyn Jurman) sinna mesinädalatele, kuid ootamatult selgub, et Madise pangakaardid on suletud. Sama lennuga saabub ka kaitsepolitsei uurija Kaire (Viire Valdma), kes peab lahti harutama ühe saarelviibija hämara mineviku. Alguse saab ootamatute pööretega lugu, mida vürtsitavad romantika, saladused ja põnevus. Teistes kesksetes rollides Marika Vaarik, Indrek Sammul, Tiit Sukk, Helene Vannari, Margus Tabor ja Inga Salurand.