Logo

Roaldi retked

Kümned miljonid õnneotsijad üle maailma peavad just Ameerika Ühendriike kõigi võimaluste maaks ning kolivadki päriselt sinna oma unistuste jahile! Läbi aastakümnete on nende seas olnud ka ohtralt eestlasi, näiteks professionaalne tantsija Diina Tamm ja sportlik vabavõitleja Clyde Avamere, kes rühivad eestlasele omase jonniga aina üles ja üles, ikka tähtede poole. Kas unistus Ameerikast on endiselt olemas?
Eesti
2022
Osa 12 - Trummide põrinal Austraaliasse
Kui üks Eesti tuntumaid naistrummareid Helena Victoria Kirss kolis seitse aastat tagasi ootamatult Austraaliasse, said Eesti kontserdikorraldajad tõelise šoki! Kuidas küll julges andekas muusik lahkuda kodumaalt oma populaarsuse tipul, kui saalid olid rahvast täis ja esinemisgraafik ülitihe? Roald Johannson suundub Austraalia idarannikule ning leiab eest topeltkodakondsusega eestlanna, kes üritab kaugel kängurumaal muusikalist läbilööki ning punub koos elukaaslase Tõnniga ühist pesa maalilisel Tamborine’i mäel!
Osa 11 - Uus-Meremaa ralliäss
Vahel räägitakse, et eestlane olevat tuim ja aeglane, kes oma tundeid eriti välja ei näita. Samas võib mõnel teisel ajahetkel olla eestlase hetkeemotsioon niivõrd võimas, et ta viskab seljakoti selga ning kolib üleöö kodumaalt ühte kõige kaugemasse nurka meie planeedil. Roald Johannson lendabki sel nädalal Uus-Meremaa Lõunasaarele külla Vahurile, Pärnumaalt pärit kaablikutile, kellest on maailma kuklapoolel sirgunud kõigile üllatuseks korralik rallivirtuoos. Ja muidugi elab ühe Eesti mehe bensiiniaurusele hobile innukalt kaasa ka armastatud abikaasa Virge, kellega nad üheskoos 9 aastat tagasi Uus-Meremaale kolisid!
Osa 10 - Laulev neuroteadlane
Roald Johannson lendab sel nädalal ühte Kanada suurimasse linna Montreali, kust leiab üles vägagi eriskummalise eestlanna - närviteaduste doktori, kes leiutab päeval uusi vähiravimeid, aga õhtuti toimub tõeline metamorfoos, sest sellest tippteadlasest saab hoopis kirglik džässartist. Seejuures ei pelga doktor Mari Sild oma lugematutel autorikontserditel laulda kõigile suurlinna elanikele omaloodud laule puhtas eesti keeles!
Osa 9 - Araabia gurmaanid. UUS!
See pole kaugeltki saladus, et eestlane on üks julge ja ettevõtlik inimene, kes ei karda pead oma urust välja pista ning proovida ettevõtjana kätt laias maailmas. Roald Johannson toob seekord teieni tõelise maiuspala - tallinlannade “Pavlova” kohviku Dubais ning päris esimese eestlaste poolt avatud restorani kõigis Araabiamaades ehk “Valgerand” Abu Dhabis. Need Eesti gurmaanid tõestavad edukalt, et meie köögikultuuri eksport Lähis-Itta on saanud vinge hoo sisse!
Osa 8 - Paradiisi aednik
Roald Johannsoni seekordne rännak on viinud saatejuhi imekaunile Uus-Meremaa Lõunasaarele, kus tema ees laiuvad looduse- ja maastikuvaated meenutavad tõepoolest piltilusaid postkaarte. Roald leiab ühest kaugest ja pisikesest Akaroa linnakesest üles endise Eesti juunioride tennisetšempioni Pille Arikese, kes on juhuste ja omaenda seiklushimu tahtel sattunudki just “Sõrmuste isanda” maale! Aga teps mitte tenniseväljakult ei leia saatejuht Pillet üles, vaid hoopis lammaste ja kanade, kapsapeenarde ja viinamarjaistanduste ning üllatus-üllatus, surnud opossumite vahelt!
Osa 7 - Kontorirotist maratoonariks
Õnnelikud on need inimesed, kes leiavad oma kutsumuse juba varakult ning tormavad kindlal sammul oma unistuste poole. Paljudel teistel ei pruugi igapäevaelu virr-varris üldse aimugi olla, milles nad tõeliselt andekad ja head on! Täpselt nii juhtus Pärnumaalt pärit Riine Ringiga, kes kolis saatuse tahtel Austraalia päikeserannikule, jättis päevapealt maha suitsetamise ja pidutsemise ning hakkas kõigile üllatuseks hoopis maratonijooksjaks! Roald Johannson jälgib ühe uskumatu spordiloo kangelannat maailma eri otstes - Austraalias Gold Coast’il ning Saksamaal Berliini maratonil.
Osa 6 - Quebeci õunamees
Kui Tallinna kontoritöötaja Mihkel 11 aastat tagasi Kanadasse seiklema sõitis, ei osanud ta hingeski aimata, et kaugel vahtralehe maal saab temast suur õunakasvataja ja tulevane siidritalu peremees! Roald Johannson lendab sel nädalal Kanada Quebeci provintsi ning kohtub sihikindla Eesti mehega, kes on julgenud oma ellu tuua suuri muutusi, ilma et ta teaks täpselt, mis teda homme ees ootab!
Osa 5 - Bali ilurevolutsionäär
Krislin Kuuskemaa nimi ei vaja Eesti ilumaastikul pikemat tutvustamist, sest tema kehahooldused ja iluprotseduurid on teada-tuntud sadadele endast lugupidavatele naistele. Kuid ilmselt tuleb paljudele suure üllatusena, et šarmikas ärinaine plaanib oma haaret veelgi laiendada ning rajada Kagu-Aasias asuvale muinasjutulisele Bali saarele omalaadse ilu oaasi kõigile Eesti naistele! On see lihtsalt hull mõte või saab siit tõepoolest alguse eestlannade väeretk teisele poole maakera? Roald Johannsoni meeleolukas reportaaž läbi Tallinna vanalinna ning Bali saare troopika.
Osa 4 - Maailmarändurid Kanadas
Kaks maailmarändurit Maur ja Kadi leidsid pärast aastaid planeedil ringi seiklemist oma hingekodu imekaunist Kanada Briti Columbia provintsist, pisikesest Goldeni linnast. Roald Johannson leiab ühe aktiivse noore Eesti perekonna kütkestava metsiku looduse keskelt, kus nende argipäevaks on matkamine mägedes, paadiralli kärestikulistel jõgedel ning jalutuskäigud rippsildadel üle kõrgete kanjonite.
Osa 3 - Argentina mantrakunstnik
Kunagine Eesti miss ja modell Kadi Tombak elas oma spirituaalsetel eneseotsingutel pikki aastaid Kagu-Aasia müstilisel Bali saarel, kuid nüüd leiab Roald Johannson ta üllatuslikult üles hoopis Argentina pealinnast Buenos Airesest, kus temast on saanud kalligraafiline mantrakunstnik! Käsikäes oma heliloojast abikaasa Gustavoga kulgeb Kadi oma loomingulisel arenguteel, ühendades kahe liini - muusika ja kunsti - tarkuse ja vormi.
Osa 2 - Lastekodust maailma lõppu
Tihti arvatakse, et lastekodus üles kasvanud noored ei tule iseseisva eluga toime ning võivad vahel isegi kuritegelikule teele sattuda. Kuid aeg-ajalt annab rasketes oludes üles kasvamine sulle hoopis ekstra motivatsiooni ning sa võid jõuda näiteks Uus-Meremaale, istuda luksusliku sportauto Maserati roolis ning olla naiste poolt ihaldatud tippmodell. Roald Johannson leidis Uus-Meremaa suurimast linnast Aucklandist üles Läänemaa poisi Andrese, kes on tulnud läbi paksu ja vedela ning naudib nüüd oma julgete otsuste vilju!
Osa 1 - Kutsavaguniga kängurumaal - Uus hooaeg!
“Roaldi retked” üllatusterohkel sügishooajal teeb saatejuht taas mitu tiiru ümber maailma. Jõuame saatega Okeaaniasse, Lõuna-Ameerikasse, Põhja-Ameerikasse, Edela-Aasiasse ning Euroopa südamesse! Sügishooaja avasaates tervitab Roald Johannson teid Austraalia idarannikult Sunshine Coast’ilt, kus üks leidlik Lääne-Virumaa tüdruk Mirjam on alustanud täiesti uudse ja revolutsioonilise ettevõtmisega! Koertefännist ärinaine ehitas oma kaubikusse loomade mobiilse treeningsaali ning kärutab sellega mööda kängurumaad ringi, jooksutades penide keeled vestile. Seda imet peab oma silmaga nägema!
Osa 12 - Magus elu Brasiilias - Hooaja viimane!
Tema perekonna heaks töötavad koduteenijad ja lapsehoidjad, koristajad ja kokad, aednik ja autojuht. Tal on edukas abikaasa Arthur ning armas poeg Max. Roald Johannson toob teieni loo suurest suhkruroo farmist Brasiilias, kuhu üks taibukas eestlanna Kadi jõudis pisikesest Nurkse külast, Lääne-Virumaalt ning elab nüüd ilusat ja ihaldusväärset elu Lõuna-Ameerika ühiskonna koorekihis.
Osa 11 - Palmisaare elunautlejad
Helesinised laguunid, troopilised palmisaared ja kuum päike - need on enamikule inimestest unistuste sihtkohad, aga Eesti tuntuimatele maailmaränduritele Juhani Särglepale ja Katri Palmile täiesti tavaline argipäev. Roald Johannson kohtub kaugel Bali saarel viimaste aastate popimate Eesti suunamudijatega, kelle elu on nagu üks pikk ja lõputu puhkus. Nad teevad seda, mida naudivad ja naudivad seda, mida teevad!
Osa 10 - Tüdruk Ipanemast
Muusika ajalugu tunneb võimsaid sümbioose muusikute ja instrumentide vahel - Jimi Hendrix ja kitarr, Louis Armstrong ja trompet, Elton John ja klaver. Aga pole üldse välistatud, et tulevikus võime samasse ritta lisada ka saksofoni ja Pille-Rite Rei, sest sellest Saaremaa tüdrukust on saanud bossa nova hällimaal Brasiilias särav täht! Roald Johannsoni päikeseline reportaaž otse Rio de Janeiro randadest ja energilistest bossa nova klubidest.
Osa 9 - Tenerife ökotalunik
Saatuse teed on ikka käänulised ning sa ei tea kunagi, kes või mis sind järgmise kurvi taga oodata võib. Tallinna tüdruk Maru Mets suundus üheksa aastat tagasi suurele seljakotirännakule mööda Euroopat ning sattus juhuste tahtel Tenerife saarele. Ja just seal ta oma südame kaotaski! Roald Johannson haarab kaasa kummikud ja töökindad ning tõttab Kanaari saartele appi Marule, kellest on uskumatul kombel saanud koos elukaaslase Charly ja tütre Momoga suure ökotalu perenaine!
Osa 8 - Bali hingamismeister
Keskmine inimene hingab ligikaudu 23 000 korda ühes ööpäevas, kuid enamik meist teeb seda paraku pealiskaudselt ja liiga kiiresti. Te mõelge vaid, milline oleks ühe inimese vaimne võimekus, kui kõik hingaks teadlikult, sügavalt ja vabastavalt? Roald Johannson seikleb sedapuhku troopilisel Bali saarel ning kohtub ühes põnevas kommuunis Tallinna kuti Gertiga, kes on jõudnud jälile teadliku hingamise saladusele ning tahab seda jagada kogu maailmaga!
Osa 7 - Häkkerina Islandil
Hingematvalt kauni loodusega Island on justkui armastus esimesest pilgust, mis ei lähe ealeski meelest. Kui 13-aastane Tallinna tüdruk Gamithra Marga sellest maagilisest saarest esmakordselt kuulis, teadis ta koheselt, et kolib ühel päeval sinna päriselt elama. Ja ei möödunud viit aastatki, kui neiu tegigi oma kinnisidee teoks! Roald Johannson kohtub talvisel Islandil häkkeri ja startupper’ina tegutseva eestlasest geeniusega, kelle ideede varasalvel lihtsalt ei ole piire!
Osa 6 - Maroko suhteeksperdid
Kas pikaaegset paarisuhet on võimalik päästa ka juhul, kui üks pool on teise lõplikult maha jätnud ning leidnud enda kõrvale juba uue kaaslase? Pikaaegsete elukaaslaste Rauli ja Ilona näitel tuleb välja, et on ikka küll! Roald Johannson lendab sel nädalal Maroko kuurortlinna Agadiri, et lahata ühte ebaeestlaslikult kirglikku suhtedraamat, kus üks keskealine Eesti mees sai abikaasa poolt hüljatud, aga ta ei jätnud jonni ning võitis oma elu armastuse südame uuesti tagasi! Kuidas see tal küll õnnestus?
Osa 5 - Paradiisi hotellikaptenid
Räägitakse, et äri ajamine parimate sõpradega võib olla nagu mäng tulega. Kas siis tõesti ei või sõbrad olla päriselt ka head äripartnerid? Roald Johannson leiab paradiisisaarelt Balilt üles eestlastest sõprade seltskonna, kes rajasid luksusliku villa ning alustasid üheskoos hotelliäri. On see ikka hea mõte?
Osa 4 - Tenerife puhkusevõlur
Kõik eestlastest puhkajad, kes on kasvõi kordi käinud turismireisil Tenerifel, tunnevad üsna kindlasti Eike Feigenbaumi! Särtsakas ja naerusuine eestlanna oli varem Põlva kultuurimaja juhataja, kuid tööstress ja enese pidev tõestamine viisid ta läbipõlemise ning ränkade tervisehädadeni. Ja mida Eike seepeale tegi? Muidugi pakkis kohvrid, kolis Tenerifele ja avas oma reisibüroo! Roald Johannsoni vitamiinirikas reportaaž eestlaste lemmiksaarelt Tenerifelt!
Osa 3 - Polaarjoone moosekandid
Kauge saareriik Island on viimase paarikümne aastaga saanud teiseks kodumaaks sadadele Eesti muusikutele ja pillimeestele. See on olnud vabatahtlik invasioon jää ja tule maale ning kuuldavasti ulatus Eesti muusikaõpetajate osakaal oma hiilgeaegadel suisa veerandini Islandi pedagoogidest. Roald Johannson suundub põhjapolaarjoone lähistele Akureyri linna selle erakordse fenomeni lätetele ning uurib, miks on Eesti õpetajad ja muusikud just Islandil niivõrd hinnatud?
Osa 2 - Bali kehagurud
Kas oma keha eest hoolitsemine on ikka üksnes ja ainult iseenda teha? Kui sul tuleb vahetevahel motivatsioonist puudus, siis tänapäeval pole sugugi patt abi küsida ka teistelt inimestelt. Roald Johannson lendas sel nädalal Bali saarele Indoneesiasse, kus Eesti personaaltreenerid ja fitnessigurud naudivad päikest ja randa ning jagavad tuhandetele eestlastele veebi teel nõu, kuidas õigesti toituda ja teha paremini trenni!
Osa 1 - Kanaaride koopamees
Sel kevadhooajal seikleb Roald taas mööda laia ilma, tuues teieni inspireerivate globaalsete eestlaste lood üle terve planeedi! Olge valmis ootamatusteks, sest ilmselt ei suuda ka kõige pingelisema thrilleri stsenarist kirja panna seda, milliseid elu stsenaariume on kogenud tuhanded eestlased väljaspool oma kodukamarat. Hooaja avasaates viib Roald Johannson vaatajad pretsedenditule seiklusele Kanaari saartele, kus üks keskealine Eesti mees on otsustanud rajada oma kodu päris ehtsasse koopasse, kilomeetrite kaugusele lähimast linnast. Haapsalust pärit Andres on endine ööklubide ärimees, kuid elab nüüd vallatu ööelu asemel hoopis eraklikku ja üksildast elu. Kuidas näeb välja tänapäeva koopamehe argipäev keset tühjust, vaikust ja looduse harmooniat?
Osa 12 - Moodne muinasjutt
Ei ole saladus, et paljud tüdrukud unistavad väiksena printsiga abiellumisest ja lossis elamisest. Aga vaid mõned üksikud teevad oma unistused päriselt teoks. Üks neist on üllatuslikult eestlanna Agnes, kes elab Kagu-Rootsis oma unistuste mehega, unistuste lossis täielikku unistuste elu. Roald Johannsoni kirglik reportaaž tänapäeva moodsast printsist ja printsessist!
Osa 11 - American Dream
Kümned miljonid õnneotsijad üle maailma peavad just Ameerika Ühendriike kõigi võimaluste maaks ning kolivadki päriselt sinna oma unistuste jahile! Läbi aastakümnete on nende seas olnud ka ohtralt eestlasi, näiteks professionaalne tantsija Diina Tamm ja sportlik vabavõitleja Clyde Avamere, kes rühivad eestlasele omase jonniga aina üles ja üles, ikka tähtede poole. Kas unistus Ameerikast on endiselt olemas?
Osa 10 - Pea ees tundmatusse
Unustage väljamõeldud telesarjad ja seebiseriaalid, sest päriselu pakub alati palju rohkem saatuslikke pöördeid ja uskumatuid elumuutusi. Tänases saates toob Roald Johannson teieni ühe kauni ja liigutava armastusloo Eesti linnapreili Marika ja Soome talumehe Heikki vahel. Vat see on üks tõeline Õnne 13 aga päriselus, siin ja praegu!
Osa 9 - Uhkusega New Yorgis
Maailma LGBT kogukonna pealinnas New Yorgis podiseb tõeline rahvaste pada, siin on miljoneid sisserändajaid ning sajad erinevad keeled. Selles vabameelse maailma värvikirevas sõlmpunktis orienteerub nagu kala vees ka üks Võrumaalt pärit disainer ja brändimänedžer Valev Laube, kes viib Roald Johannsoni sel nädalal sellistesse seiklustesse, millest saatejuht pole osanud isegi und näha...
Osa 8 - Tai lumeleopard
Noorukese taipoksija Marie Ruumeti teekonda Kagu-Aasias võib võrrelda meie sumolegendi Baruto ehk Kaido Höövelsoniga. Kui Kaido rühkis end raske tööga tippu Jaapanis, siis Marie kujundab oma võitleja saatust Tai Kuningriigi higistes poksisaalides. Roald Johannson lendab Põhja-Taisse Chiang Mai linna ning kohtub Pärnumaalt Sindist pärit nääpsukese tüdrukuga, keda tuntakse sealmaal hoopis vankumatu ja sitke Lumeleopardi nime all!
Osa 7 - Superjahtide magus elu
Super-über-mega-luksusjahte seilab maailma meredel tuhandeid ja tuhandeid, kuid kuuldavasti on just viimased COVIDi-aastad andnud uute jahtide ehitusele veelgi võimsama hoo sisse. See on ülirikaste inimeste suletud maailm, mille paotamine laiemale avalikkusele pole alati võimalik. Aga Roald Johannson teeb proovi ja otsib üles kaks eestlast, Karli ja Krisli, kes on selles eksklusiivses maailmas tõelised tegijad.
Osa 6 - Läbi raskuste Sitsiiliasse
Välismaale kolimine ei pruugi alati üks lust ja lillepidu olla ning seda on omal nahal tundnud ka Raplamaalt pärit perekond Jõgi, kes kolis kaunile Sitsiilia saarele Itaaliasse juba 11 aastat tagasi. Roald Johannson leiab Vahemere-äärsest väikelinnast Terrasinist ühe sitke Eesti pere, kes otsis abi humanitaarabist ja toidupankadest, kuid raskete aastate kiuste on neist saanud ühtehoidev ja ehe Sitsiilia perekond!
Osa 5 - Florida näkineid
Saastunud ookeanid ja maailmamere tõus on vaid väike osa 21. sajandi keskkonnakatastroofist, millega inimkond peab õppima kohanema. Aga õnneks on selles pessimistlikus tulevikuväljavaates ka üks pisike lootusekiir - Tallinna tüdruk Merle Liivand, kellest on saanud merineitsikostüümis ookeaniaktivist. Roald Johannson lendab USA-sse Florida osariiki ja leiab eest tarmuka eestlanna, kes tõmbab oma monolestaga globaalset tähelepanu teemadele, millele me kõik peaksime rohkem mõtlema!
Osa 4 - Jamaica elukunstnik
Jamaica on maailmas tuntud reggae-muusika legendi Bob Marley ja maailma kõige kiirema mehe Usain Bolti sünnimaana, aga mitte ainult… Sest see Kariibi mere saar on viimastel aastakümnetel olnud ka teiseks kodumaaks Eesti kunstnikule Tarrvi Laamannile. Roald Johannson lendab kaugele troopilisele saarele kohale ning uurib, kuidas on ühest Tallinna mehest ja Kariibi merest saanud lahutamatud kaaslased.
Osa 3 - Patupealinna kõrtsmikud
Aasia patupealinnas Pattayas ei jää ilmselt täitmata mitte ükski sinu salajastest unistustest, sest siin on absoluutselt iga nurga peal striptiisibaarid, paljastavad show’d, ööklubid ja mida kõike veel! Roald Johannson otsib aga sellest nurjatust naudingute kantsist üles Eesti mehed, kes on siin aastaid ajanud kõrtsiäri ning on võlutud selle ulaka linna saladustest.
Osa 2 - Seltsimees eralendur
Aastaid USA-s elanud erapiloot ja tehnoloogiaärimees Keith Siilats on tõeline elumees, kelle viimase aja suur idee on panna lennukid lendama pilootide asemel hoopis robotkäte abil! Roald Johannsoni erakordne globaalne reportaaž viib televaatajad sedapuhku Miamisse, New Yorki, Hiiumaale ja Tallinna, sest kõik need planeedi sihtkohad moodustavad olulised pusletükid rahvusvahelise haardega ettevõtja mitmedimensionaalsest ja kirevast elust!
Osa 1 - Liis imedemaal
Endine seltskonnatäht Liis Lass on kodumaa tolmu ammu jalgelt pühkinud, kuid luksus ja glamuur pole tema elust kuhugi kadunud! Nüüd elab ja õitseb ta Singapuris - säravas linnriigis, kus tema koduks on mitmemiljoniline katusekorter ning sõiduriistaks endanimeline luksuskaater. Roald Johannson lendab sügishooaja avasaates Kagu-Aasia superrikaste paradiisi ning leiab eest rangete reeglitega metropoli, kus on keelatud muuhulgas nätsu närimine, e-sigareti tõmbamine ja, üllatus-üllatus, isegi lifti pissimine!
Osa 12 - USA ravimivirtuoosid - Hooaja viimane!
San Franciscos kui maailma biotehnoloogia pealinnas saab kokku planeedi kõige võimsam ajupotentsiaal ja riskikapital ehk raha. Roald Johannson leiab Ameerika Ühendriikidest kaks Eesti teadlast - Sauli ja Kalevi, kes on ravimikatsetuse intrigeerivas ringkonnas tegemas tõelist ajalugu!
Osa 11 - Nairobi moerevolutsionäär
Aafrikat tuntakse maailma moetööstuse prügimäena, kuhu kogu globaalselt üle jääv masstoodang lihtsalt “eest ära” saadetakse. Eesti moedisaineri Reet Ausi missiooniks on aga jätkusuutlik mood, mis tähendab just masstootmisest ülejäävate kangaste tagasi ringlusesse suunamist. Roald Johannson lendab sedapuhku Keenia pealinna Nairobisse, kus Reet on jätkamas oma põnevat seiklust moetööstuse varjatud külgedega võitlemisel.
Osa 10 - Musta mandri innovaatorid
Maailma muutmine pidavat algama iseendast, aga vahetevahel pead sa maailma muutmiseks kolima hoopis kodust kaugele. Täpselt nii talitasid Eesti kutid, Eerik ja Marten, kes alustasid Mustal Mandril ennenägematu idufirmaga, millel on ülisuur sotsiaalne mõju kogu Lõuna-Aafrika Vabariigi elanikkonnale. Roald Johannson seikleb sel nädalal Johannesburgis, kus näiteks isikliku sõiduauto omamine ei ole sugugi nii iseensesest mõistetav luksus, kui meil Euroopas.
Osa 9 - Samose uued kreeklased
Samose saarel Kreekas paistab peaaegu aastaringselt päike, õhk on seal puhas ja mitte kellelgi pole kiire. Roald Johannson leiab imeliselt Samoselt ühe Tallinna perekonna, kes kolis mõned aastad tagasi Kreekasse päriselt elama. Mida teevad Marion ja Aldo ning nende neli last, kuus kassi ja kaks koera Vana-Kreeka filosoofi ja matemaatiku Pythagorase kodusaarel?
Osa 8 - Hawaii harfitüdruk
Universum saatvat oma sõnumeid kõige eriskummalisemaid teid pidi. Õnnelik inimene on ilmselt see, kes suudab neist salapärastest sagedustest õigesti aru saada ning luua oma elust kunstiteos, mille iga pintslitõmbe eest oled sa ise vastutav. Üks sellistest inimestest on Vana-Vigalast pärit Piret, kes on aastaid elanud Hawaii kõige suuremal saarel, kuid seal tuntakse eestlannat hoopis Madhavi Infinity nime all. Mis värk sellega on? Roald Johannson sõidab seitsme maa ja mere taha kohale ja uurib järele.
Osa 7 - Kaplinna kaunitar
Naljaga pooleks võib öelda, et Eesti Vabariigi üheks suurimaks ekspordiartikliks on Maarjamaa naise ilu. Aga ilu on alati vaataja silmades ning sel nädalal sõidabki Roald Johannson kaugele Kaplinna, et justnimelt oma silmaga veenduda, kuidas Põltsamaa neiu Getriin teeb Lõuna-Aafrika Vabariigis ägedat tähelendu kohalikus modellimaailmas.
Osa 6 - Bukaresti pallivõlurid
Rumeenia pealinn Bukarest ei tundu ühe profisportlase jaoks olevat päris esimene ja unelmate sihtkoht, kus oma sportlaskarjääri jätkata. Ent sellegipoolest leiab Roald Johannson just krahv Dracula maalt üles kaks Eesti professionaalset pallimängijat - jalgpallur Mattias Käiti ja käsipallur Martin Johannsoni, kelle teekond Kagu-Euroopasse ja sealsed eesmärgid on diametraalselt erinevad.
Osa 5 - Palmisaare pensionär
365 päeva aastas mõnus päikesepaiste ja lõputu suvi… Planeedil Maa on vähe selliseid kohti, mis inimest niimoodi hellitaks, kuid pisike Maui saar Hawaiil on üks selliseid. Roald Johannson lendab teisele poole maakera ning leiab lummava looduse rüpest pensionär Malle, kes otsustas kolida Mauile sisuliselt päevapealt! Mis üllatus oli saatusel Mallele varuks, et ta otsustas 40-aastaselt kolida kõigile ootamatult Keilast Hawaiile?
Osa 4 - Keenia kitsemogul
Eestlased on alati olnud üle keskmise leidlik ja ettevõtlik rahvas. Nüüd aga on üks tegus Eesti mees kolinud suisa Mustale Mandrile, et eksportida meie rahva kuulus IT-edulugu Keenia rahvuslikule kitseturule. See mees on muidugi elukunstnik Ken Saan ja kui Ken juba midagi ette võtab, siis hoidke oma piip ja prillid! Roald Johannsoni pöörane reportaaž Aafrika kitseturgudelt.
Osa 3 - Tarifa surfikunnid
Maailma avastamiseks pole palju tarvis - hangi endale vana kaubaauto, ehita see ümber sobivaks elamuks ning lihtsalt asu teele! Sellist nomaadielu armastavad ka paljud eestlased ning mõned neist otsib Roald Johannson üles Mandri-Euroopa kõige lõunapoolsemast tipust - Tarifast ehk maailma ühest kõige populaarsemast sihtkohast purje-, lohe- ja lainelauduritele!
Osa 2 - Ameerika toitumisprofid
Öeldakse, et sa oled see, mida sa sööd. Just kvaliteetne toitumine on tänapäeval tervisliku eluviisi lahutamatu osa. Roald Johannson lendab sel nädalal Ameerika Ühendriikidesse, Hawaii saartele ja Californiasse, ning kohtub eestlaste Marki ja Kristeliga, kelle jaoks õigest toitumisest on kujunemas omamoodi missioon ja elutöö!
Osa 1 - Aafrika safarikuninganna
Roald Johannson pakib oma kompsud kokku ja asub taaskord mööda laia maailma ringi rändama, tuues teieni inspireerivate elusaatusega eestlaste lood üle terve planeedi. Sedapuhku võtab julge saatejuht ette raske teekonna Lõuna-Aafrika savanni, kaelkirjakute ja antiloopide keskele, kuhu Haapsalust pärit eestlanna Annica on rajanud tõelise maapealse paradiisi, oma isikliku unistuste safari!
Osa 7 - Mehhiko disainiäss
Saaremaalt pärit Age Salajõe jättis 17-aastasena kooli pooleli ja läks õnne otsima laia maailma. Ta elas aastaid Londonis ja New Yorgis kuniks maandus Mehhiko pealinnas Mexicos ning on sealtpeale teinud lennukat karjääri kogu Ladina-Ameerika disainimaastikul. Roald Johannson on tunnistajaks ühele järjekordsele inspireerivale elusaatusele ning veendub, et 33-aastane eestlanna on tõusnud oma disaini- ja kunstiprojektidega maailmas tipptegijate hulka.
Osa 6 - Oivikute kartell Kolumbias
Kolumbia suuruselt teine linn Medellin on läänemaailmale tuntud eelkõige kurikuulsa narkoparuni Pablo Escobari järgi, aga kaks eestlast, Halja ja Imre, ei lase end sellest heidutada ning neist on saanud kohalikele noortele hoopis teistmoodi eeskujud. Roald Johannson sõidab Kolumbiasse kohale ja uurib, mis imevägi sundis kahte eestlast oma unistuste jahile teisele poole maakera.
Osa 5 - Paradiisi rahaboss
Kuidas alustada elu täiesti nullist ja lüüa läbi võõras riigis siis, kui oled juba 40-aastane? Endine Kuressaare abilinnapea ja kohaliku lennujaama juht Illar Tenno pakkis 17 aastat tagasi kohvrid, võttis kaasa oma abikaasa ja kolm last ning sisuliselt põgenes Eestist. Roald Johannson otsib ekstsentrilise Eesti ärimehe üles imekaunist Costa Ricast ning avastab, et endisest Kuressaare linnajuhist on nüüdseks saanud paradiisi rahaboss!
Osa 4 - Iirimaa käärkäsi
Lapsepõlve unistused teevad teoks ainult kõige julgemad ja tugevamad! Üks neist on Rakverest pärit personalijuht Kerle, kes tegi oma suure eesmärgi – saada juuksuriks – teoks alles 33-aastasena Iirimaal. Roald Johannson põrutab vihmasesse Corki linna ning avastab, et teinekord on tarvis kodunt kaugele ära sõita, et leida oma hingesugulane ning viia ellu ammused unistused.
Osa 3 - Guatemala seeneguru
Pärnu poiss Oliver Merivee rändas aastaid sihitult mööda maailma ringi, kuniks jäi pidama Guatemalas ja rajas oma isikliku seenekooli. Roald Johannson võtab ette ränga teekonna iidsete maiade maale Kesk-Ameerikasse, kus üks Eesti kutt õpetab maagilise Atitlani järve kaldal nii söögi- kui võluseente kasvatamist.
Osa 2 - Egiptuse tantsujumalanna
Eestlastel on läbi sajandite olnud ikka kombeks hästi laulda ja tantsida aga see, et ühest Tallinna tüdrukust on saanud omamoodi tantsujumalanna araablaste maal, pole kaugeltki iseenesestmõistetav. Roald Johannson läheb ja imestab Egiptuse pealinnas Kairos oma silmaga, kuidas 26-aastase Marise nõtket kõhutantsu kummardavad tuhanded moslemid.
Osa 1 - Hispaania hipifarmerid
Kui paljud teist on unistanud elust eraldatuses, imelises looduses, mägede ja metsade vahel? Roald Johannson läheb kevadhooaja avasaates külla tallinlastele Ingridile ja Sandrile, kes rajasid nullist vaimustava talupidamise Hispaania päikese alla keset mandlisalusid ja rosmariinipõõsaid.