Logo

Täistund

Hinnatud ajakirjanikud toovad igal teisipäeval meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. „Täistund“ hoiatab: tavalised inimesed saavad teadmatusest paadunud retsidivistidega võrdse karistuse. Ajakirjanik Elo Mõttus-Leppiku üllatus oli suur, kui ta avastas, et internetist ravimeid ostes võib sooritada ränga kuriteo. Ajakirjanik Sander Punamäe uurib, miks mormoonid inimeste kohta andmeid koguvad ja detailideni inimeste suguvõsa ja rohkemagi kohta teavad. Kes on need noored mehed, kes tänaval sõbralikult juurde astuvad ja heal meelel evangeeliumi õpetavad ning oma tarkusi jagavad? Ajakirjanik Madis Kimmel käis isadepäeval külas Vello Koosmal ja tema poegadel, kes Tallinnas suure politseimaja ees kõikidele pealinlastele tuttavat väikest kommipoodi peavad.
Eesti
2022
Osa 4
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud ajakirjanduslik telemagasin toob vaatajateni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Elo Mõttus-Leppik, Sander Punamäe, Neeme Raud, Madis Kimmel ja Raul Ranne uurivad kõike seda, mis siin maailmas on intrigeerivat, ärevat, huvitavat, segadusttekitavat ja ootamatut.
Osa 3
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud ajakirjanduslik telemagasin toob vaatajateni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Omal ajal oli Tallinna linna kõrguse mõõt Oleviste torn, millest kõrgemaid hooneid ei tohtinud ehitada. Kas see reegel peab paika ka täna, uurib Sander Punamäe. Peagi toimuvad eurosaadikute valimised. Meil on valijatena õigus öelda, kelle sõna hakkab maksma suures Euroopa Parlamendis. Neeme Raud küsib ja selgitab. Elo Mõttus-Leppik käis külas Marje Ernitsal, kes on üks Eesti kõige loetumaid kirjanikke ning on viimaste aastatega kirjutanud ning välja andnud üle 50 raamatu, sh noorte-, ulme- ja krimiromaane ning ka psühholoogilisi põnevikke.
Osa 2
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud ajakirjanduslik telemagasin toob vaatajateni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Kõik Eestis elavad Venemaa ja Valgevene kodanikud peavad oma relvad vabatahtlikult ära andma. Miks on aga hammasrataste vahele jäänud Eesti mehed? Teemat avab Elo Mõttus-Leppik. Covidi ajal kasvas hüppeliselt kõikjal maailmas ilukliinikute käive. Kui suurt rolli mängivad seal mehed ja milllised on kõige populaarsemad teenused, uurib Neeme Raud. Ajakirjanik Madis Kimmel uurib inimeste kiibistamise teemat Eestis. “Kujutage ette, et teie käe sees on kiip, millega saate avada uksi, osta kohvi ja maksta ühistranspordis. Kas see on mugavuse tipp või Suure Venna unistuse teostumine?”
Osa 1 - Uus hooaeg!
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud ajakirjanduslik telemagasin toob vaatajateni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Uue hooaja esimeses saates uurib Raul Ranne, kuidas päästa meie noored narkootikumidest. Elo Mõttus-Leppik küsib, kui suur on elu hind? Miks ei aita riik tsüstilist firbroosi põdevaid lapsi, kui ravim on olemas. Sander Punamäe läheb külla Viljandisse. Kas teate, kust tulevad safiirid, rubiinid, teemantid, mida kihlasõrmustele pannakse. Ja kuidas need särama lihvitakse? Eestimaa põuest taolisi kive ei leia, kuid ometi on neil Eestimaaga tihe side. Viljandis elav meister Sander Priks tunnistati oma lihvitud topaasiga üheks maailma tipptegijaks.
Osa 16 - Hooaja viimane!
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Eeva Esse-Sõõrumaa tutvustab Viljandi Jaani kiriku suurejoonelist hiigelpilli, hõbehäälset ja raskeimat häälestatud löökpilli, mida kutsutakse kariljoniks. Raul Ranne uurib fluoriga suusamäärete keelu mõju spordimaailmale. Neeme Raud püüab sõnastada sõnastamatut – milline on ja kus end peidab eestlase hing. Eestlaste olemust aitab omapoolsete tõdemustega lahti mõtestada lavastaja Lembit Peterson ja teadjanaine Mai-Agate Väljataga.
Osa 15
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Tänases saates annab aastalõpuintervjuu kindral Martin Herem, kes analüüsib Ukraina sõja hetkeolukorda ja selle mõju Balti riikidele. Lisaks käsitleb Neeme Raud Eesti sauna edu Ühendkuningriigis ning Sander Punamäe uurib, kuidas tagada, et annetatud raha jõuaks õigetesse kätesse.
Osa 14
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Elo Mõttus-Leppik eksklusiivintervjuu kohut käiva ekspoliitiku ja kaheksa lapse ema Mailis Repsiga. Ajakirjanik Raul Ranne uurib, mida arvab Venemaa poliitikast ja käimasolevast sõjast lihtne Vene inimene. Eeva Esse tutvustab meile aga maailma parimat kettagolfarit, meie oma Eesti tüdrukut, Kristin Tattarit.
Osa 13
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Madis Kimmel avab vanglatööstuse suletud ukse ning tõdeb, et just nagu iga teist ettevõtet kimbutab ka vanglatööstust tööjõupuudus. Teleajakirjanik Elo Mõttus-Leppik uurib looduskaitsega kaasnevaid maaomanike hirme. Sander Punamäe tutvustab lasteaias staariks tõusnud meesõpetajat.
Osa 12
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob taas meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Raul Ranne uurib, milline on seis Venemaa propaganda telekanalitega Eestis. Elo Mõttus-Leppiku otsekohene intervjuu olümpiavõitja Erki Noolega tänasest Eesti elust ja meie järeltulevast põlvest. USA tulevastest presidendivalimistest ja nende mõjust Eestile räägib Neeme Raud.
Osa 11
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Raul Ranne võtab luubi alla e-sigarettidega seotud jõudsalt kasvava probleemi Eestis. Koolijuhtide appi hüüded meedias ütlevad, et e-sigarettide tarbimine ehk veipimine on koolilaste seas hoogsalt kasvav trend. Madi Kimmel küsib, kas oskate aidata kui teie silme all keegi kokku vajub. Paljudes avalikes kohtades on elustamiskarbid, tänu millele saaks inimese elu päästa. Esimesed 5 minutit on kõige olulisemad. Füüsise ja vaimu turgutamiseks piisab ühest lihtsast väejoogist - kakaost. Sander Punamäe tegi kaasa pühaliku kakaotseremoonia.
Osa 10
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Elo Mõttus-Leppik süveneb viimastel aastatel avalikkust šokeerinud koerte rünnakutega seotud kasvavasse probleemi. Kolme aasta jooksul on koerte rünnakute ohvriks langenud üle 4700 inimese. Miks jätab riik inimesed põrgukoerte eest kaitseta? Neeme Raud püüab teadjanaiste ja -meestega tõestada, et peaksime oma ajaloo ja esivanemate üle tõelist uhkust tundma. Oleme alati olnud vaba rahvas vabal maal, nii tegudes kui meeltes. Eeva Esse-Sõõrumaa viib meid värvilisele rännakule efektse ja pöörase mööbli valmistamise maailma, mis kõiki rõõmsaks ja isegi nooremaks muudab.
Osa 9
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad. Elo Mõttus-Leppik räägib, kuidas lämbumiseni viiv norskamine ohustab lausa iga kolmandat eestlast. Ajakirjanik Sander Punamäe hakkas üleöö suunamudijaks ja otsustas oma sünnipäeva tähistada eriti suurejooneliselt ja tasuta, lastes sponsoritel kogu pidu kinni maksta. Kuidas see võimalik oli? Madis Kimmel uurib, kes on süüdi selles, et konservatiivsed parteid on aastateks paralüseeritud.
Osa 8
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Eestis levib karm töökius. Tööinspektsiooni poole pöördub ühes kuus mitu tuhat ohvrit. Eestis vohavat töökiusu uurib ajakirjanik Eeva Esse-Sõõrumaa. Teadlaste abiga väidab Neeme Raud, et meie geenid on kui isiklik visiitkaart, kus on kirjas milline keegi välja nägi ja Raul Ranne näitab, milline näeb välja viimase aja karmim tegija narkoturul.
Osa 7
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Tänases saates võtavad ajakirjanikud Raul Ranne, Sander Punamäe ja Madis Kimmel käsitleda kõikide meeli ärevil hoidva gaasitoru teema. Möödunud aasta septembris üllitas Gazprom videotervituse Euroopale, mis kujutas Vene gaasi kinni keeramist ja külma talve Euroopas. Kas aasta tagused ähvardused idast on tõeks saamas? Teemat kommenteerivad endine välisluure juht Ants Frosch, poliitikavaatleja Raivo Vare, kaitseminister Hanno Pevkur, strateegilise kommunikatsiooni ekspert Ilmar Raag, Balti Venemaa Uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin, Eesti Mereväe ülem kommodoor Jüri Saska, endine kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts ja Läti Vabariigi välisminister Krišjānis Kariņš.
Osa 6
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Kas äpipõhised takso ja kullerteenused võivad olla illegaalidele hõlpsaks raha teenimise kohaks? teemat avab ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik. Kas Piirissaar on Jumalast äraunustatud paik või on see hoopis tänu kunagisele päris suurele vanausuliste kogukonnale hoopiski Jumalale lähemal? uurib Madis Kimmel. „Kas kärbseseen on tappev mürk, unustatud ravim või hoopis midagi müstilisemat?“ küsib ajakirjanik Sander Punamäe ja läheb seenele.
Osa 5
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob taas meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Tänases saates viib Madis Kimmel meid ESTPOL8 üksusega Läti-Valgevene piirile ning uurib, kui hästi oleme valmis tõrjuma Valgevenest tulevat hübriidrünnakut. Eesti treener Vjatšeslav Zahovaiko tuli Aafrika väikeriigis Gambias riigi meistriks. Raul Ranne küsib kuidas sattus Zahovaiko maailma ühte vaesemasse riiki ning mida aasta jalgpallipõrgus endaga kaasa tõi. Mis ühendab Ameerika vanglaid ja Eesti Kunstiakadeemiat ning kas meie elus võib olla liiga palju disaini? Teemat avab Neeme Raud
Osa 4
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob taas meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Eeva-Esse Sõõrumaa käis koos Naiskodukaitse liikmetega metsas sõdurioskuste kursusel ning uuris, mis motiveerib põhitöö ja pere kõrvalt vabatahtlikult riigikaitses osalema. Elo Mõttus-Leppik küsib poliitikute imago-loojatelt mida kõike peab selles ametis silmas pidama ja kuidas aidata tipp-poliitikut, kes on sattunud tõsisesse jamasse. TalTechi ja Tallinna Tehnikakõrgkooli tudengid ehitavad igal aastal uue vormelauto, millega võisteldakse rahvusvahelises inseneritudengitele suunatud tootearendusvõistlusel. Ligi 300 elektrivormeleid ehitava ülikooli seas on Eesti tudengid stabiilselt esikümnes ning paljud tudengivormeli projekti vilistlased on loonud ettevõtteid, mis löönud läbi nii siin kui sealpool piiri.
Osa 3
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob taas meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Elo Mõttus-Leppik küsib Eesti lapsevanemate nimel, kelle lapsed seisavad silmitsi tõsiste haigustega, millele mujal maailmas leidub ravi, ent Eestis on sellele juurdepääs piiratud või keeruline, "Miks laseb riik oma lastel surra?" Saate teine lugu toob aga esile midagi hoopis teistsugust ja ehk veidi ootamatut. Eestimaa on tegelikult päratult rikas – meil on sadade miljardite väärtuses kasutamata vara. Teemat avab Raul Ranne. Neeme Raud toob ekraanile Saare juurtega Eesti-Taani muusiku ja saksofonisti Maria Fausti. Ta on tuntud oma otsekohesuse poolest nii muusikas kui ka oma väljaütlemistes.
Osa 2
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob taas meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Viimastel aastatel on kasvanud välisriikides surnud eestlaste arv. Ajakirjanik Eeva Esse-Sõõrumaa uurib, milline protsess tuleb lähedastel ette võtta ja millega peaks arvestama, et juhuse, haiguse või õnnetuse läbi kaugel maal elust lahkudes oma perekonda võlavanglasse ei saadaks. Madis Kimmel pärib miks Eesti õhuruum ei kiha reisi- ega eralennukitest, vaatamata sellele, et korda on tehtud lisaks pealinna aerodroomile ka Tartu, Pärnu ja Kuressaare omad. Eesti esimese naisdemineerija Ave Oadiga käis tööl kaasas ajakirjanik Sander Punamäe ja veendus, et maailmasõdadest on maapinda jäänud palju plahvatamata lõhkekehi.
Osa 1 - Uus hooaeg!
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin alustab uut hooaega ning toob taas meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Küsimus, kas Mihhail Kõlvartist võib saada Eesti Vabariigi uus peaminister, on viimase nädala jooksul kerkinud Keskerakonna ridades põletavaks teemaks. Ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik võtab teema sihikule. Lisaks uurib uue hooaja avasaade kahe noormehe tulevikumõtteid, kes otsustasid gümnaasiumi pooleli jätta, et võimalikult noorena rahalise vabaduseni jõuda Ajakirjanik Neeme Raud uurib tavaarusaama, et gümnaasiumi- ja ülikooliharidus tagavad hea töökoha. Kas see reegel kehtib endiselt, eriti kui noortel on selge visioon oma äri rajamisest?
Osa 12 - Hooaja viimane!
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Sigarettidega rikutakse oma tervist aga samas on see seaduslik kaup, mille müügist kasseeris riik mullu 246 miljonit eurot aktsiisi. Neist miljonitest tahab aga üha suuremat ampsu haugata salasigarettidega äritsev allilm. Teemat avab Raul Ranne. Kuidas on Eestis 20 aastat elanud Eesti passi ja kodakondsust omav Indiast pärit kaitseliitlane ja ärimees sattunud digikraatia hammasrataste vahele uurib Madis Kimmel. Vooremaal keset kevadist ilu käis Neeme Raud külas Tõnu Õnnepalul. Jutuks tulevad muuhulgas looduse muutuv ilme, muutuv eesti keel ning kas tehisaru võib ka kirjanikuks kehastuda.
Osa 11
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Tänases saates uurib Elo Mõttus-Leppik e-kooli keskkondades vohavat küberkuritegevust ja vaatleb selle võimalikke tagajärgi nii õpilastele, vanematele kui ka haridusasutustele. Lisaks proovib Eeva Esse-Sõõrumaa alternatiivravimeetodeid katsetades vabaneda hirmust ning Neeme Raud kutsub mõtlema, milline saab olema uus maailmakorraldus pärast Ukraina sõda.
Osa 10
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Tänases saates aitab Elo Mõttus-Leppik selgitada rohepöörde mõjutusi Eestile. Eutanaasiaga seonduvaid poolt- ja vastuargumente uurib Sander Punamäe. Miks avanevad taas rahvusvaheliste spordivõistluste uksed agressorriigi sportlastele, küsib Raul Ranne.
Osa 9
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Eeva Esse-Sõõrumaa küsib, kui hästi on kaitstud Eesti munarakudoonorid. Madis Kimmel viib vaatajad esmakordselt Puiatu erikooli suletud uste taha. Neeme Raud otsib lahendusi inimeste keskendumisprobleemidele.
Osa 8
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Elo Mõttus-Leppik küsib, miks võimu nii meeletult ihatakse ja millest tuleb selle nimel loobuda? Sander Punamäe uurib, kas uus nimi annab elule uue hingamise ning Madis Kimmel on Ukrainas ja räägib kohalikega tavaelust sõja keskel.
Osa 7
Eesti filmi- ja teleauhindadel parima päevakajasaate tiitli pälvinud telemagasin toob meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Saatejuht Eeva Esse-Sõõrumaa seab kahtluse alla probiootikumide ja detox-toodete usaldusväärsuse. Ajakirjanik Raul Ranne uurib täna, kuidas on võimalik pärast pikki vangla-aastaid sulanduda ühiskonda ja trellide taha enam mitte kunagi tagasi sattuda. Neeme Raud aga võtab isiklikust murest lähtuvalt vaatluse alla Eesti meeste murettekitavalt lühikese eluea.
Osa 6
Hinnatud ajakirjanikud toovad meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Sisseränne islamistlikest riskiriikidest on hüppeliselt kasvanud. Kaitsepolitsei näeb selles kulmineeruvat julgeolekuohtu. Teemat avab Elo Mõttus-Leppik. Tänavune aasta on kuulutatud liikumisaastaks. Jüri Marcinkevicz võtab asja aga nii tõsiselt, et ei saa enam pidama. Tema 56. täismaratoni jooksis kaasa Eeva Esse-Sõõrumaa. Vaatame, kuidas tavalised Ukraina inimesed püüavad elada võimalikult tavapärast elu vaatamata sellele, et Ukraina sõda ei näita raugemise märke. Ülevaate teeb Madis Kimmel.
Osa 5
Hinnatud ajakirjanikud toovad meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Kuidas on võimalik, et Eestis elanud inimene on jõudmas Jumala enda lähikonda, temast saab pühak ning läbi tema kuuleb Jumal ka otse meie palveid. Katoliikluse suurte müsteeriumide keskele viib meid Neeme Raud. Kuigi Eesti inimesed peavad üha vähem omaks üht kindlat religiooni, siis suuremaid usupühasid peame vägagi rõõmsal meelel ja vabade päevade ootuses. Teemat avab Raul Ranne. Omamoodi imeloo toob vaatajateni Sander Punamäe, kelle seekordne sangar on noorsand Max. Eesti oma jäämees, kes trotsib külma ka kõige suuremate miinuskraadidega.
Osa 4
Hinnatud ajakirjanikud toovad meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Kuidas käib töö Eesti Michelini tähega pärjatud restoranis ja milliseid valikuid tehakse menüü koostamisel uurib Neeme Raud. Viisnurk Tallinna südalinnas – kas punavõimu tähised tuleks linnapildist eemaldada? küsib Raul Ranne. Kas Vene kodanikud peaksid osalema Eesti kohalike omavalitsuste valimisel? Teemat lahkab Elo Mõttus-Leppik.
Osa 3
Hinnatud ajakirjanikud toovad meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Tänases saates räägib Viktor Vassiljev ajakirjanik Eeva Esse-Sõõrumaale oma panusest poliitikasse, ajakirjanik Sander Punamäe uurib maarahva üllatavaid kulutamisharjumusi ja ajakirjanik Madis Kimmel kohtub Ukrainas sõdiva tagaotsitava mehega.
Osa 2
Hinnatud ajakirjanikud toovad meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Miks ostavad vene kodanikud Ida-Virumaale imeodavaid kortereid, kas korteriostude hüppeline kasv Venemaa kodanike hulgas on julgeolekuohuks Eestile? Asja uurib teleajakirjanik Elo Mõttus-Leppik. Emakeelepäeval küsib Neeme Raud kas me peame Eesti keele pärast muret tundma ning vaatame kui erinevat eesti keelt räägivad noored ja vanad. Raul Ranne näitab meile, mida kujutab endast režissöör Tanel Toomi uus apokalüptiline draama.
Osa 1
Taas eetris saade, mis toob värske tuuleõhuna meediasse uusi ja olulisi teemasid. Ajakirjanik Neeme Rauale kinnitab Nobeli rahupreemia laureaat Dmitri Muratov, et Putin usub, et ta on karistamatu ja inimõigused on vaenulik väljamõeldis Venemaa allutamiseks. Ajakirjanik Raul Ranne toob vaatajateni poliitvõitluse anatoomia. Ranne jälgis valimiste-eelsel kuul EKRE perepartei tegemisi ja uuris kuidas valimistel edu saavutada ning kes tegeleb vaid isikliku kasu eesmärgil ja kes müüb vaid allakäiku ja viletsust.
Osa 13
Hinnatud ajakirjanikud toovad igal teisipäeval meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Seekordses saates räägib kümnevõistleja Janek Õiglane, et teekonda EM-i pronksini ääristasid nii võidurõõm kui kaotusvalu. USAs elav sportlane võttis reporter Eeva Esse-Sõõrumaa vastu oma vanemate kodus. Lisaks näeme ajakirjanik Madis Kimmeli eksklusiivset intervjuud Eesti Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremiga, mis annab vastuseid julgeolekut puudutavatele küsimustele. Ajuteadlaselt Jaan Arult uurib ajakirjanik Neeme Raud, miks on oluline mõnikord tõeliselt puhata ja lõõgastuda?
6. detsember 2022
Hinnatud ajakirjanikud toovad igal teisipäeval meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Miks arstide ja õdede kriisis vaevlevas Eestis ei saa Ukraina meedikud töötada, aga näiteks Lätis on see võimalik? Keeruliste seaduste ja korralduste virrvarri üritab selgust tuua Sander Punamäe. Milline oli Eesti muusika suurkuju Riho Sibul isa ja isiksusena? teemat avab Elo Mõttus-Leppik. Kuidas hoida kaevikutes ja lumes müttavad sõjamehed võitlusvalmite ja tervetena, uurib sügisel Ukrainas käinud sõjareporter Madis Kimmel.
Osa 11
Hinnatud ajakirjanikud toovad igal teisipäeval meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Elo Mõttus-Leppik toob meieni loo, mis räägib endisest tippajakirjanikust ja tema kiiresti progresseeruvast haigusest. Näitleja haridusega endine tippajakirjanik Mart Pukk otsustas vabatahtlikult maha jätta senise toimeka elu valides viimaseks elukohaks hooldekodu. Neeme Raud selgitab, mis on poliittehnoloogia ja milliseid läbimõeldud ning viimse detailini lihvitud võtteid kasutavad poliitikud. Madis Kimmel uurib, miks rongijuhi amet oli õrnemale soole veel kümme aastat tagasi keelatud ja kuidas on saanud tänaseks ka see tööpõld naistele avatuks.
Osa 10
Hinnatud ajakirjanikud toovad igal teisipäeval meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Paljastame hästi hoitud saladusi ja paotame uksi, mis seni kinniseks jäänud. Viimaste aastate jooksul on teaduse ja meditsiini huviorbiiti tõusnud ained, mille omamine ja rääkimata kasutamine oli aastakümneid lausa keelatud. Mis seis on meil nendega Eestis, uurib Eeva Esse-Sõõrumaa. Tallinna teedel sõidab rattal ringi mees, kes võitleb kõnniteedele parkivate autode vastu. Ainsaks relvaks on kaamera ja häbipostiks Facebook või Youtube. Sander Punamäe käis mehega reidil kaasas. Neeme Raud proovib kokku panna puslet, mida kujutab endast tänane Ungari.
Osa 9
Hinnatud ajakirjanikud toovad igal teisipäeval meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. „Täistund“ hoiatab: tavalised inimesed saavad teadmatusest paadunud retsidivistidega võrdse karistuse. Ajakirjanik Elo Mõttus-Leppiku üllatus oli suur, kui ta avastas, et internetist ravimeid ostes võib sooritada ränga kuriteo. Ajakirjanik Sander Punamäe uurib, miks mormoonid inimeste kohta andmeid koguvad ja detailideni inimeste suguvõsa ja rohkemagi kohta teavad. Kes on need noored mehed, kes tänaval sõbralikult juurde astuvad ja heal meelel evangeeliumi õpetavad ning oma tarkusi jagavad? Ajakirjanik Madis Kimmel käis isadepäeval külas Vello Koosmal ja tema poegadel, kes Tallinnas suure politseimaja ees kõikidele pealinlastele tuttavat väikest kommipoodi peavad.
Osa 8
Hinnatud ajakirjanikud toovad meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Kas oleme hübriidrünnakuks idapiiril valmis? teemat avab Madis Kimmel. Eeva Esse-Sõõrumaa tuletab meelde, et igaühe keha on tema enda oma. Neeme Raud küsib, millal saadakse vanaks ning kas vananemist on võimalik edasi lükata.
Osa 7
Hinnatud ajakirjanikud toovad igal teisipäeval meieni laiemat avalikkust kõnetavad teemad ja persoonilood. Miks valiti aasta õpetajaks umbkeelne narvalanna? Teemat avab Elo Mõttus-Leppik. Madis Kimmel käib külas mehel, keda armastatakse ja vihatakse. Aktiivselt tegev treener Peep Pahv, kellest taltsutamatu ajakirjanikuhing ikka välja lööb. Eeva Esse-Sõõrumaa näitab, milline seos on ilukirurgial ja sotsiaalmeedia ideaalidel.
Osa 6
Täistunnil avanevad kinnised uksed, selguvad hästi hoitud saladused ja tõuseb pinnale valvsalt varjatu. Eeva Esse-Sõõrumaa kohtub tuntud Eesti sisuloojatega, et rääkida milliseid tagajärgi võivad põhjustada sotsiaalmeedias loodud ebarealistlikud iluideaalid ja nende poole pürgimine. Sander Punamäe vaatleb oma loos tehnoloogiast pungil tänapäeva koolielu. Neeme Raud toob televaatajani reportaaži otse universumi keskpaigast Reykjavikist, kus kommentaare jagab president Alar Karis.
18. oktoober 2022
Täistunnil avanevad kinnised uksed, selguvad hästi hoitud saladused ja tõuseb pinnale valvsalt varjatu. Särav laulja Sissi räägib ajakirjanik Elo Mõttus-Leppikule, kuidas jõhkrused koolis viisid ta sügava depressioonini. Neeme Raud uurib, miks Eesti ooperi- ja balletitähed peavad virelema vaesuses. Madis Kimmeli Ukraina reportaažis nõuavad Aasovi sõduriemad “Andke meile tagasi meie pojad”.
11. oktoober 2022
Täistunnil avanevad kinnised uksed, selguvad hästi hoitud saladused ja tõuseb pinnale valvsalt varjatu. Mis juhtub kui plahvatab tuumapomm, vabadusse pääsevad eluaegsed vangid või vigastada saab vankumatu Ukraina sõjaprintsess? Telemagasinis „Täistund“ loovad nendes teemades selgust ajakirjanikud Elo Mõttus-Leppik, Sander Punamäe ja Madis Kimmel.
4. oktoober 2022
Täistunnil avanevad kinnised uksed, selguvad hästi hoitud saladused ja tõuseb pinnale valvsalt varjatu. Neeme Raud kõneleb peaminister Kaja Kallasega ning uurib samas Eesti maine võimu maailmas, Madis Kimmel suhtleb Ukrainas kohalikega ja uurib meelsust ning Eeva Esse-Sõõrumaa külastab Michelini tärni saanud pererestorani.
27. september 2022
Täistunnil avanevad kinnised uksed, selguvad hästi hoitud saladused ja tõuseb pinnale valvsalt varjatu. Täistunnil saavad vastuse küsimused: kas ja miks peab vene kodanikelt relvad ära võtma? uurib Elo Mõttus-Leppik. Kui kanepiõli on imerohi, siis miks see Eestis keelatud on? küsib Eeva Esse-Sõõrumaa. Kas Pärnu jõgi peidab endas maailmasõja-aegset vene kahurit? pilku teritab Sander Punamäe.
Osa 1
Kuidas kujutab endine tipp-poliitik Mailis Reps ette oma tulevikku ja millised valikud tal üldse olemas on, küsib Elo Mõttus-Leppik. Kadri Land on rahvusvaheline naine. Ta on töötanud Ameerika Hääles, Rootsi raadios ja Eestis mitmetel vastutavatel ametikohtadel. Kuigi vastutavad töökohad on toonud keskmisest suurema stressi, on ta pidanud end õnnelikuks inimeseks, kes igal hommikul tahab tööle minna. Kuni hetkeni, mil maailm lagunes koost..., tunnistab ta Neeme Rauale. “Omasid ei jäeta” oli vene sõjaväe lipulause. Teod kinnitasid aga vastupidist. Madis Kimmel toob vaatajani sõja igapäevapalge ja kinnituse, et ukrainlased hoiavad oma kangelasi au sees.