Logo

Kaugele siit

Kui sa ei tunne veel räppar Johni Stockholmi Big Pen pubist, siis nüüd on sul see võimalus. Võid ka koos Abbaga tantsida Abba muuseumi hologrammide laval. Rootsi Raekoja restorani peakondiiter Andreas Elofsson, kes valmistab magustoite ka Nobeli auhinnagalale Stockholmi raekojas, teeb Priit Loogile õhulist unistuste kooki. Priit tunnistab, et ta pole elus nii head magustoitu saanud, kui siin Raekoja restorani köögis. Samas saad teada, et Raekojas on võimalik imelises gobeläänide saalis abielluda 7 sekundiga. Artipelagi kunstikeskuses, mis linnast natuke eemal, on hetkel avatud Anselm Kieferi erakordselt põnev näitus. Ja mis kõige tähtsam, Priit avaldab saates saladuse, kuidas rikkaks saada.
Eesti
2022
Osa 12 - Sõidud Ferrariga ja Tahiti tantsud Kataloonias
Kui sa pole enne Ferrariga kihutanud, siis vaadates seda saadet Katalooniast saad kindlasti selle tunde kätte. Andres Dvinjaninov saab Ferrari juhtimisega suurepäraselt hakkama. Ferrariland on ainult üks osa sellest põnevast paigast. PortAventura teemapark on Euroopa suuremate killast. Ühe külastusega jõuad näha Mehhikot, Polüneesiat, Hiinat, Indiat ja Metsikut Läänt. Aastas saab siin vaadata üle 10 000 show ja nii mõndagi neist näed saates. Reusi linnas on arhitekt Gaudi muuseum, mis üllatab oma interaktiivsusega. Tarragona linn on piirkonna suur sadamalinn. Roomlaste vallutuste ajast on säilinud erakordne amfiteater ja linnamüür, kus saab ühe kilomeetri ulatuses jalutada. Salu suvituslinn on nagu meie Pärnu. Hotellid, baarid, restoranid ja kilomeetrite pikkune rannabulvar, mis ääristatud juugendstiilis villadega. Siin on mida vaadata.
Osa 11 - Kapadookia õhupallilt
Varasel hommikul päikesetõusu ajal toimuv õhupallilend Türgis Kapadookia kohal kestab tund aega. Tom-Olaf Urb ehk Reket ei karda isegi mürtsuga maandumist. Need pingutused tasuvad ennast küllaga. Vana pärsia keeles tähendas Kappadokia ilusate hobuste maad ja ka neid näete meie saates. Kapadookia meistriteos on Göreme, mis on maailma üks eriskummalisemaid loodusmaastikke. Siin saab elada ka koobashotellides ja saates näedki, kuidas need koopad seest välja näevad. Muidugi on tänapäeval koobastele lisatud ka mõned aknad. Avanosi linn on kuulus oma keraamika ja vaipade poolest. Näete maailma suurimat käsitsi kootud siidivaipa, mis kaalub 400 kilo. Kaupleme Ürgüpi turul, kus muide müüjateks on ikka ainult mehed ja naudime Armastuse oru külma ja vihmast ilma. See on koht, mis ei jäta kedagi külmaks.
Osa 10 - Sri Lanka imed
Sul pole endal vaja ronida 1200 trepiastet Sri Lankal Sigiria kaljukindluse otsa, et näha erakordseid freskosid. Tanel Saar ronib sinu eest. Need on 1500 aastat vanad freskod ja kujutavad kauneid naisi. Omaette vaatamisväärsuseks on Victor Hasselbladi keskuses kolmepäevased kilpkonnabeebid, keda võib julgesti käes hoida ja silitada. Dambulla templis on 160 suurt Buddha kuju. Nende vahel kõndimine on omaette elamus. Sri Lankal on ka oma suvituslinn Pärnu. Siin kannab see nime Negombo. Saate lõpus satume tõelise luksuse sisse, saare idarannikule. Siin on üks lausa ebamaine hotell, kus elades sa ei näe pea ühtki teist külastajat. Kõik on privaatne. Täiskuuvalgel õhtusöök rannas lisab elule värvi.
Osa 9 - Sri Lanka pulmad, kaneel ja elevandid
Täna tantsime, laulame ja joome Sri Lanka pulmas. Siin pole naisevõtt naljaasi. See on nagu pikk kannatuste rada, mida noorpaar peab läbi tegema enne kui sõrmused sõrme saab. Tanel Saar sulistab ka ajurveeda keskuse ravivannis ja teeb rannas jooga harjutusi. Kes pole näinud kuidas kasvavad kaneelipuud, see näeb seda meie saates. Tanel õpib selgeks kaneelipuu koorimise. Peseme elevante ja ajame rahvuspargi safaril metsikuid elevante taga. Kandi templis käivad kõik vaatamas Buddha hammast aga keegi pole seda kunagi näinud. Kiikame sisse kalliskivide poodi ja külastame elevantide orbudekodu.
Osa 8 - Küprose legendid ja maitsed
Kui sa ei ole enne näinud kuidas 93 hiigelsuurt skulptuuri ilutsevad 10 meetri sügavusel mere põhjas, siis vaata seda meie saates. Nimelt Ayia Napas on avatud veealune skulptuuride muuseum, mida saavad vaatama minna ainult sukeldujad. Kaldalt vaadates on näha ainult mõned juurdemõeldavad muuseumiseinu tähistavad lipukesed. Saates ei pääse me ka Aphrodite legendidest ja tema puudutusest. Kourioni arheoloogiapargi mosaiigid on võetud UNESCO kaitse alla. Selliste mosaiikidega kaunistatud villades elasid Rooma ülikud. Praegu elatakse päris luksuslikult Küprose golfiklubides. Harry Kõrvits sooritab täpseid pallilööke siinsel maalilisel golfirajal. Taluperenaine Sofie õpetab tegema halloumi juustu ja Harry kütab leiva küpsetamiseks hagudega ahju. Kes pole näinud kuidas banaanid õitsevad, siis siin saates on see võimalus. Helesinine Küprose vein saab võttemeeskonna lemmikuks. Ja usu või ära usu - Gialia külavanem kinnitab, et nende külas elavad kõik õnnelikud inimesed.
Osa 7 - Mallorca üllatab
Mida sina tead Mallorcast? Ilmselt seda, et see on väike saar Vahemeres. Aga kas teadsid, et seal möllas Jean Miro oma pintslitega ligi 30 aastat ja maailmakuulus lavastaja Robert Wilson pöörab seal praegu selle väikesaare kunstielu pea peale. Tema lavastusest Kuningas Ubu näed sinagi väikest osa. Saame teada, et saar on olnud tunnistajaks 19. sajandi suurimale armastusloole, mille peategelasteks on Frederic Chopin ja George Sand. Veinidest me ei räägi - neid me siin maitseme ja need on siin erilised. Oleme saates ka erakordsel kontserdil. Keelpillikvartet sõidab paadis Drachi koobastes maa-alusel jõel ja mängib Offenbachi "Barcarooli". Juba selle kontserdi pärast tasub Mallorcale tulla.
Osa 6 - Kas Budva või Dubrovnik?
Budva vanalinn Montenegros pole üldse kehvem kui uhke Dubrovniku vanalinn Horvaatias. Saates käib Andres Dvinjaninov mõlemas linnas. Et Montenegrost Horvaatiasse jõuda peab sõitma praamiga ja muidugi ületama Euroopa Liidu piiri. Budva lähedal saab valida 17 rannast, kus aega veeta. Kõige populaarsem on rand nimega Jaz. Siin on esinenud mitmed maailma popstaarid alates Madonnast ja lõpetades Rollingutega. Meie hotell Avala on lausa Budva vanalinna müüri kõrval ja samas ka rannas. Hotelli basseinis ujudes saime nautida linna panoraami. 1979 aasta maavärinas sai Budva linn kõvasti kannatada, kuid kohalikud taastasid selle täpselt ja kiiresti. Sellistes kõik hinnas hotellis mõtiskleb Andres Lenini kommunismi definitsiooni üle. Nende hotellide basseinides elaksid nagu kuldkalakesed. Sul tarvitseb vaid midagi soovida ja juba su soov ongi täidetud.
Osa 5 - Montenegro vihmametsad, kanjonid ja prosciutto
Kus armastavad puhata maailma rikkad ja ilusad? Õige vastus on: Montenegros Püha Stefani saarel. Siin jääb luksust üle. Luksus on ka see, et hooajal saab Tallinnast Tivati kuurorlinna Novatoursi otselennuga alla 3 tunni. Ja päikest on siin kindlasti 240 päeva aastas. Lisaks Montenegro imelised baarid, restoranid, ööklubid ja prosciutto. Andres Dvinjaninov laskub Euroopa kõige sügavama kanjoni põhja Montenegros. Tara jõe kanjoni sügavus on kohati 1300 meetrit. Samas on siin ka Euroopas ainulaadsed vihmametsad. Kui lähed Montenegrosse pead olema füüsiliselt ikka päris tugev. Kotori linna kohal olevale kindluse juurde jõudmiseks tuleb üles ronida 1350 trepiastmest. Kuna Horvaatia on siinsamas kõrval, siis jalutab Andres ka Dubrovniku linnamüüril, mis on mõnikümmend meetrit Tallinna omast pikem. Soe Aadria meri on see, mis Montenegro eriliseks teeb. Tasub proovida.
Osa 4 - Djerba saar, Touzeri linn ja Tuneesia moenädal
Jaan Tätte arvab, et koos päikesega loojub midagi ka meis endis. Üks ilus päev su elus saab läbi ja see ei kordu enam kunagi. Jaan istub Djerba saarel mošee katusel ja mõlgutab omi hinge mõtteid. Sellel saarel ongi erilised loojangud. Siin on ka erilised linnad. Djerbahood on üks neist. Pea kõikide majade seinad on siin täis maalitud. Seda on teinud kunstnikud maailma eri paigust. Jaani arvates hakatakse tulevikus maailma jagama filmi võttepaikade järgi. Djerba kanjonis on filmitud unustamatu „ Inglise patsient”. Tuneesia kõrbeosas võib leida põnevaid sündmusi. Sa näed siin Tuneesia moenädala avashowd. Kõrbevärvid on jõudnud ka siinsesse moodi.
Osa 3 - Stockholmi saladused ja Skanseni ajavaod
Charles Ludwig on Glenn Milleri dzhässiklubi hing Stockholmis. Selles klubis mitte üksi ei laulda, sööda pappkarbist suppi vaid ka loetakse samas laua taga sündinud luuletusi. Priit Loog leiab Skanseni vabaõhumuuseumis Lasnamäe kaunitari Mariina, kes hõbedakojas sõlgi vorbib. Samas asuvas klaasikojas püüab Priit klaasi puhuda, kuid see lõpeb päris kurvalt. Ja kui sa ei tea, mis võigas mõrv toimus Stockholmi ooperiteatris, siis räägib Priit ka selle saladuse sulle ära. Saad teada sedagi, et Carl XVI Gustaf ei armasta eriti oopereid vaadata. Kuid kuna kuninganna Silvia jälle armastab oopereid, siis otse loomulikult käiakse ooperis päris tihti. Saate lõpus on sul võimalus näha erakordset episoodi kui Zürichi ooperiteatris pöördlava keeldus pöörlemast. Seniks kuni lava parandati pakuti kõigile tasuta shampanjat.
Osa 2 - Stockholm, ABBA ja lihapallid
Kui sa ei tunne veel räppar Johni Stockholmi Big Pen pubist, siis nüüd on sul see võimalus. Võid ka koos Abbaga tantsida Abba muuseumi hologrammide laval. Rootsi Raekoja restorani peakondiiter Andreas Elofsson, kes valmistab magustoite ka Nobeli auhinnagalale Stockholmi raekojas, teeb Priit Loogile õhulist unistuste kooki. Priit tunnistab, et ta pole elus nii head magustoitu saanud, kui siin Raekoja restorani köögis. Samas saad teada, et Raekojas on võimalik imelises gobeläänide saalis abielluda 7 sekundiga. Artipelagi kunstikeskuses, mis linnast natuke eemal, on hetkel avatud Anselm Kieferi erakordselt põnev näitus. Ja mis kõige tähtsam, Priit avaldab saates saladuse, kuidas rikkaks saada.
Osa 1 - Tenerife mäed, veinid ja skandaalsed showd
Silmaringi laiendavas reisisaates seiklevad erinevad tuntud eesti inimesed maailma erinevais paigus. Meie teejuhtideks on Andres Dvinjaninov, Priit Loog, Jaan Tätte ja teised rahva lemmikud. Siin saates dramaatilisi pingeid pole. Maailm on põnev ilma nendetagi. Andres Dvinjaninov ei eksi teelt vaid ronib kindlalt Tenerifel El Teide mäetippu, mängib Masca mägikülas kitarri ja laulab, käib loorberi metsas ja ostukeskuses odavalt shoppamas. Ta jõuab ka punasele vaibale ja vaatab tõeliselt skandaalset varieteeshowd ning maitseb kohalikku malvaasia veini, mida armastasid ka Shakespeare, Casanova ja Katariina II.