Logo

Kaks kanget Ameerikas

Kaks kanget jõuavad Las Vegasesse, maailma meelelahutuspealinna. Või siiski patupealinna? Otsustage ise. Teet ja Kristjan lasevad end Las Vegase Stripi äärde koondunud toretsevate hotellide ja kasiinode säral kaasa meelitada. Päikese loojudes välja tänavale minnes saab üsna pea selgeks, et kogu maailm on Stripile kokku tulnud ja seda vaid ühe eesmärgiga - lõbutseda ja saada miljonäriks!
Eesti
2016
Osa 13 - Viimane!
Seiklus Suure Lombi taha hakkab läbi saama. New York on vallutatud, kodumaa ootab. Millised olid Ameerika kõige-kõigemad asjad? Kõige ilusamad? Kõige koledamad? Kõige ootuspärasemad? Kõige ägedamad? Kõige üllatavamad? Kõige segadusse ajavamad? Ja mis peamine, kas tipiraha jätkus ikka reisi lõpuni?
Osa 12
Lõpuks ometi terendab reisi viimane sihtpunkt - New York! Teet ja Kristjan saabuvad tuledesäras linna, mis kunagi ei maga. Kristjanit tabab tohutu energiasööst ning ta tormab üle Times Square’i väljaku, et ahmida endasse võimalikult palju ja kohe kõike seda, mida maailma ühel rahvarikkamal metropolil pakkuda on. Kaks kanget käivad läbi kõik kuulsad tänavad, kuulsad sillad, kuulsad väljakud, kuulsad teatrid ja kuulsad pargid. Ning kohtuvad keset ööd kuulsa Ämblikmehega, kes mängib äraarvamismängu ja loeb Teedu ja Kristjani huultelt välja nende rahvuse.
Osa 11
Kaks kanget jõuavad Ameerika Ühendriikide pealinna Washingtoni. Linna, mis on täis valitsusasutusi, hiiglaslikke monumente, memoriaale ja muuseume, mille arvukus ja mastaapsus paneb tahtmatult tõmbama paralleele Venemaaga. Juba varahommikul valguvad bussidest välja tuhanded entusiastlikud lapsed, seljas ühesugused vormid, et teha tutvust oma kodumaa kuulsusrikka ajalooga. Valge Maja ees tundub Teedule ja Kristjanile, et nende kaamerasilm on tabanud Barack Obamat isiklikult.
Osa 10
Ees ootab Florida kõige populaarsem piirkond, legendaarne Miami – poodlejate ja pensionäride paradiis. Teel sinna põikavad Teet ja Kristjan sisse Evergladesi rahvusparki, mis on kuulus oma mangroovisoode, alligaatorite, puu otsas rippuvate madude ja suurte kilpkonnade poolest. Kogenud rongisõitjatena ei suuda kaks kanget vastu panna võimalusele veeta 24 tundi rongis. Teekond Miamist Washingtoni võimaldab end peensusteni kurssi viia rongide vetsukultuuri omapäradega.
Osa 9
Kaks kanget jõuavad üle kümnete, omavahel sildade ja teedega ühendatud korallsaarte USA kõige lõunapoolsemasse tippu Key Westi, kust Kuubani jääb kõigest 140 kilomeetrit. Vabameelne vikerkaarelinnake haarab Teedu ja Kristjani esimesest päevast alates oma higisesse haardesse. Muuhulgas käivad nad ära ka kirjanik Ernest Hemingway majamuuseumis, mille üks vaatamisväärsusi on kuuevarbalised kassid ja kõver müür, mille Hemingway oma sõpradest kaasjoomaritega püsti pani.
Osa 8
Jazz-muusika sünnilinn New Orleans jääb kohe selja taha. Kristjani vastuseisust hoolimata viib Teet enne ärasõitu oma reisikaaslased vaeste linnaossa ekskursioonile. Ees ootab sadade kilomeetrite pikkune teekond USA kõige lõunapoolsemasse tippu. Sel teekonnal tabab kahte kanget enneolematu vihmasadu, nad kohtuvad prussakatega, suplevad Mehhiko lahes ja käivad ära autoturul.
Osa 7
Kaks kanget jõuavad miljonite turistide sihtkohta, San Francisco lahe suudmes asuvale Alcatrazi kaljusaarele. Siin asus veidi üle poole sajandi tagasi Ameerika Ühendriikide kõige rangema režiimiga föderaalvangla, mille kõige kuulsam vang oli Al Capone. Kõndides üles-alla mööda San Francisco tuuliseid, aga imeilusaid tänavaid nõustuvad Teet ja Kristjan kõigiga, kes peavad San Franciscot maapealse paradiisi kehastuseks.
Osa 6
Las Vegas jääb selja taha ja ees ootab San Francisco. Öö otsustatakse veeta Ameerika kõige tüüpilisemas maanteeäärses motellis. Otsingud osutuvad üle ootuste vaevaliseks ja kesköö paiku tundub, et seekord jäävad kõigi öömajade uksed suletuks. Järgmisel hommikul ületavad Teet ja Kristjan Ameerika ühe tuntuima sümboli, Kuldvärava silla, et jõuda lõpuks San Franciscosse - linna, kus hõljub endiselt lillelaste vabameelne vaimsus.
Osa 5
Pärast Las Vegase tormilist ööd otsustatakse aeg maha võtta ja sõita loodusesse. Teedu ja Kristjani sihtkohaks on maaliline Colorado jõgi, millele Kristjan läheneb maitsi ja Teet õhutsi. Samal ajal kui Kristjan võitleb kõrgusekartusega Hooveri tammil, sõidab Teet kopteriga Colorado jõe kuulsa oru, Suure Kanjoni suunas. Ja loomulikult tuleb igal Ameerikasse jõudnul omal nahal ära proovida, mis tunne on olla kauboi. Kaks kanget valjastavad hobused ja suunduvad ratsamatkale.
Osa 4
Kaks kanget jõuavad Las Vegasesse, maailma meelelahutuspealinna. Või siiski patupealinna? Otsustage ise. Teet ja Kristjan lasevad end Las Vegase Stripi äärde koondunud toretsevate hotellide ja kasiinode säral kaasa meelitada. Päikese loojudes välja tänavale minnes saab üsna pea selgeks, et kogu maailm on Stripile kokku tulnud ja seda vaid ühe eesmärgiga - lõbutseda ja saada miljonäriks!
Osa 3
Teet ja Kristjan jätkavad seiklemist LA-s. Nad kohtuvad filmimees Brad Jürjensiga, kes viib nad alustuseks kitarrivabrikusse ja seejärel rodeobaari. Bradi ärgitusel istub Teet tigeda pulli selga ja teeb elu sõidu. Kaks kanget suunduvad edasi Beverly Hillsi ja teevad kohustusliku villade tuuri, mis ei lähe neile sentigi maksma. Ja otse loomulikult ei lahku nad LA-st enne, kui pole ära käinud Dolby Theatre'is - kohas, kus jagatakse kuldmehikesi. Kristjan loovutab vabatahtlikult tundmatutele hiphopartistidele suure summa raha. Järgmised 12 tundi kihutab reisiseltskond läbi Mojave kõrbe maailma meelelahutuspealinna Las Vegase poole.
Osa 2
Teet ja Kristjan tutvuvad Ameerika hotellide eripäradega. Nad jõuavad kõigi filmifanaatikute unistuste sihtkohta, Warner Brothersi filmistuudiosse, mille hiigelsuur territoorium mahutab ligi pool miljonit rekvisiiti alates NY tänavatest kuni Harry Potteri rääkiva mütsini. Ja sõidavad seejärel Beverly Hillsi kõige kuulsamale tänavale, mille luksusbutiikides käivad poodlemas selle maailma rikkad ja ilusad. Tagasi Hollywood Boulevardil, satuvad nad otse punase vaiba üritusele, mida ümbritseb suur salapära.
Osa 1
Pea tervele ilmale tiiru peale teinud kaks kanget seiklevad nüüd Ameerikas. Suurlinnade kõrval näeme ka Ühendriikide võimast loodust, värvikaid inimesi ja rikkalikku kultuuri. Teet ja Kristjan alustavad reisi maailma filmitööstuse pealinnast, Los Angelesest, inglite linnast. Kõigepealt renditakse maailma kõige suurem auto ja muidugi saadakse kohe esimesel päeval valesti parkimise eest trahvi. Käiakse ära David Hasselhoffi ning Pamela Andersoni jälgedes Venice Beachil, mida nimetatakse maailma kultuuride sulatusahjuks. Võetakse mõõtu kohalike musklimeestega, et kohe seejärel suunduda kuulsuste alleele, et üles leida oma iidolite viieharulised tähed.