Logo

Loomahullud

Loomahull on loomahull, olgu tema kollektsioonis üks või mõni tuhat tegelast. Kehtnas elab naine, keda võib pidada pea kõikide Eesti kodudes tegtusevate minisigade aretajaks, kuid lisaks notsudele leiab hoovi pealt veel teisigi põnevaid elukaid. Mis aga meeldib eriti mürgistele mürkmadudele ning kuidas tuua elevust ühe krokodilli argipäeva, seletab Eesti kõige suurema mürkmadude kollektsiooni omanik Pärnumaalt.
3. september 2015 - Viimane!
Loomahullude viimane episood on kirsiks tordil! Sedakorda teeme teiste hulgas tutvust Eesti suurima ämblikukollektsionääriga: Harjumaa mehega, kelle kodus elutseb ligi nelikümmend ämblikku, mõni neist lausa peremehe peopesa suurune! Ja nagu sellest oleks vähe, kohtume naisega, kelle koduhoovis toimetavad lisaks känguredele, alpakadele ja jaanalindudele lausa kaks sebra.
27. august 2015
"Loomahullude" eelviimane episood viib meid muuhulgas Saaremaale, kus 25-aastane Risto peab hiigelkollektsiooni taluloomadest: tema hoovi pealt leiab üle 400 linnu ning kümneid kariloomi. Miks sellises koguses taluelukaid pidada? Loomulikult seetõttu, et talvel oleks midagi hamba alla panna! Ühtlasi kohtume noormehega, kes oma lemmikuid kindlasti nahka ei pane: 15-aastane Rakke noormees Joonas ei kujuta oma elu ette ilma mürgeldavate tuhkruteta.
20. august 2015
On vähe naisi, kes saavad end iga päev võõraste sulgedega ehtida: üks neist õnnelikest papagoihulludest on Marianne, kellel on kodus kolm tõeliselt värvikirevat ja suurt aarat. Lisaks otsime teiste hulgas üles piiga, kelle kodus on omalaadne sõber: lihalammas Orbi, kes valvab maja, sõidab autos ja mängib rõõmuga korvpalli. Ühtlasi avame uue tahu tuntud Eesti eks-kulturisti elus: Inna Uit on tõsine loomahing, kes on oma praeguse elu pühendanud kõikvõimalike erinevate loomade eest hoolitsemisele.
13. august 2015
Et korterilapsest saaks loomahull, pole palju vaja: kõigest kaks rotti ja sadakond Aafrika hiidtigu, teab väike loomasõber Mia omast käest. Kuidas on olla hingelt tõeline loomaõiguslane, pajatab veteran-loomakaitsja, Kadri. Lisaks otsime üles vahva Viimsi perekonna, kelle koduhoovis patseerivad rõõmsalt ühed õiged linnakanad.
6. august 2015
Kui rääkida loomasõpradele loomahullust, kangastub paljudele üks eriline naine: Ande Ranna rantshost Läänemaalt. Naise kantseldada ja festivalidel inimestele näidata on kõikvõimalikke erilisi elukaid villasigadest raskeveohobusteni. Tartumaalt leiame koolitaja ja selgeltnägija Anneli, kelle koduõu ja maja peidavad erinevaid karvaseid ja sulelisi uhketest papagoidest lärmaka eeslini. Tuhkrusõbrad teavad, et majas, kus on tuhkur, on näha piiritut mängurõõmu: otsime üles Eesti ühe ägeda tuhkruaretaja Heleri, kelle hoolealused on kuulsad nii kodu- kui välismaal.
30. juuli 2015
Loomahullus vaevab erineval viisil ja moel sadu erinevaid eestlasi. Kohtume daamiga, kes on kätte võtnud ja viiest tšiuauast teinud maailma esimesed trikitshiuauad. Oma mõtteid ja tundeid hinge- ja muidu loomadest jagab kirjanik Kati-Saara Vatmann ning ühtlasi saame tuttavaks neiuga, kes juba aastaid tänavakassidele hoiukodu pakub ning kogu hingega omanikuta loomade paremasse ellu panustab. Lisaks kohtume ühe eriti okkalise paariga: aafrika kääbussiil Lasse tutvustab oma omanikku, kes loomakest peab ja armastab teda vaatamata tüütule siiliallergiale.
23. juuli 2015
Mida ütleksid sina, kui su tütar teatab, et toob koju krokodilli, lisaks väga haruldastele kõrberebastele ja kõikvõimalikeke reptiilidele, kes niigi magamistoast elutoani maja on vallutanud? Või kuidas elada samas elumajas erinevate tarantlite nii mürk- kui muidu madudega? Kui see kõik ei tundu veel piisavalt hullumeelne, siis vürtsi annab ka hobustele spetsialiseerunud loomaarst, kes näitab, kuidas hobused hambaarstil käivad.
16. juuli 2015
Mõned loomahullud aitavad oma loomadega teisi inimesi: saame tuttavaks ortodondiga, kelle koerad maandavad patsientide hirme hambaarsti ees. Saaremaal aga elab neiu, kes oma mõistmise ja armastuse abil ravib terveks väga raske iseloomuga hobuseid.
9. juuli 2015
Loomahull on loomahull, olgu tema kollektsioonis üks või mõni tuhat tegelast. Kehtnas elab naine, keda võib pidada pea kõikide Eesti kodudes tegtusevate minisigade aretajaks, kuid lisaks notsudele leiab hoovi pealt veel teisigi põnevaid elukaid. Mis aga meeldib eriti mürgistele mürkmadudele ning kuidas tuua elevust ühe krokodilli argipäeva, seletab Eesti kõige suurema mürkmadude kollektsiooni omanik Pärnumaalt.
2. juuli 2015
Mitte ainult eestlane ei ole loomahull, vaid ka Eestis elav välismaalne kvalifitseerub pikema jututa. Võrumaal elab saksa naisterahvas, kes taaselustab peaaegu väljasurnud hobusetõugu ning nende kõrvalt pakub suurt armastust kolmejalgsele kassile ja ratastoolikoerale. Kuid neljajalgsete tegelaste asemel võib hullunult pidada ka sulelisi: vaatame üle ühe Eesti kõige imposantsema linnukollektsiooni.
25. juuni 2015
Eesti loomasõbrad tutvustavad taaskord oma loomakiikse ja elukaid, kellega nad kodu jagavad. Lõuna-Eestis elab perekond, kelle hoovi pealt sadade teiste imeloomade vahelt leiab ka kitse ja metssea järglasena näivaid elukaid. Pärnus, tavalises kortermajas aga elab suure südamega naine, kes ühele oma kassidest sõna otseses mõttes elu sisse puhus.
18. juuni 2015
Eesti loomahullude seltskond on õige kirju. Nii elab Võrumaal perekond, kes lisaks igapäevastele töödele-tegemistele hoolitseb 9 karu eest ning Viljandimaal peab talu tõeline sordiarmastaja: mees, kelle hoovi pealt leiab sadu sireleid ja roose ning toast tõelise kanaarilinnukasvanduse. Aga alati ei pea aretama ja pidama suuri kollektsioone: saame ka teada, kui palju armastust mahub ühe 750-kilogrammise hobuse ja tema perenaise sisse.
11. juuni 2015
Sari Eesti suurimatest loomasõpradest ja nende värvikatest lemmikloomadest! Esimeses episoodis saame teada, miks pidada koera või kassi, kui korterisse mahub ka tuhandeid vihmausse ning muid elukaid pesukarust prussakateni! Millised lapsevanemad võtavad aga oma pojale mängimiseks 100 hingelist taluõue?