Logo

Meie aasta Indias

Diwali on nagu India jõulud. Ainult et jõulukuuse asemel tuuakse tuppa raevukas jumalanna Kali, kelle paljudes kätes on eheteks maharaiutud verised pead. Tõmbame jalga püksid, mis kaenla alt pigistavad ning kerime endale ümber 14 meetrit kangast. Andres lõhkab aatompommi ja Kristjan avab juuksurisalongi. Pidu missugune! India peo toovad teieni Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan. Režissöör Asko Kase.
Eesti
2020
Osa 12 - Viimane!
Hooaja viimases saates vaatame India kaleidoskoobi kõige imelisemaid ja kõige masendavamaid kilde. India on konkurentsitult parim paik maailmas. Lapsed räägivad, miks. Samas on ta ka koht, mida raske taluda. Lapsed annavad sissevaate sellessegi. Siin võid olla nagu prints või nagu kerjus, täna tunnevad poisid end printsidena, kes on head asja liiga palju saanud ning tahaksid vahepeal kerjuse leivakoorukest maitsta.
Osa 11 - Slummid
Kuidas elavad inimesed Indias kui nad elavad kitsastes tingimustes? Kuidas elavad nad siis, kui midagi pole hingata? Võitleme oma elu eest linnaliinitranspordis. Võtame koolituse trügimismeistrilt ja peagi on meil trügimises must vöö.
Osa 10 - Vete pääl
Tahtsite hingematvalt kaunist ja sõbralikku Indiat? Aga palun! Keralas on imeline põlisrahvas ja lopsakas loodus, värske õhk ja puhas vesi, suurepärasest toidust rääkimata. Just siia seame sisse oma kodu – majakese vete peal. Traditsioonilise paatmajaga kaasas on ka teenija ja kokk! Viskame jalad seinale ja naudime mängu ilu.
Osa 9 - Sõda ja rahu
India kuulutab, et tal on maailma suurim demokraatia ning ühtmoodi armastatud on kõik usud ja kõik erakonnad. Kommunistid, budistid ja sikhid, hindud ja moslemid – kõik ulatavad teineteisele sõbralikult käe. Ometi näeme rahvast jagunemas fanaatiliselt leeridesse, plahvatavad pommid ja peetakse lehmasõda hindude ja moslemite vahel. Küsimus on – kas lehm on jumal või ohvriloom?
Osa 8 - Šiva õnnistus!
Püha linn Varanasi viib jumala juurde. Vetevoogudes lähevad jumala juurde kadunukuesed, ent elavate jaoks on phaang, roheline kanepipall. Uudishimust lõhkedes haukab Arbo hobuse annuse sellest Šiva õnnistusest. Religioosse ekstaasi asemel saab ta aga õudusunenäo. Tutuvstame lastele iidseid varemeid, aga nemad tutvuvad seal hoopis uue sõbra, madusid krõmpsutava mangustiga.
Osa 7 - Emake Ganges
Ganges ei ole mitte ainult üks maailma suurimaid jõgesid, vaid on võimas Jumalanna. Ja ehkki püha jõe voogudesse saabuvad hindud kümblema üle maa, sinna heidetakse tuhk põletusmatuselt, loomade laibad ja kõik ebavajalik, on preestrid veendunud, et Gangese veel on raviv toime ning see ei määrdu kunagi. Tuuli rüüpab suure sõõmu Gangese ravivett, ent hinge vaagub hoopis Arbo, kes haukab hobuseannuse kohalikust kanepipallist. Oleme pühades linnades Varanasis ja Haridwaris.
Osa 6 - Hi-Hi-Himaalaja
India valitsus on eraldanud lapikese mägist maad Tiibeti valitsusele eksiilis. Koos tiibetlastega jookseme kiirelt sulavate Himaalaja liustike kaitseks. Kohtume Tiibeti riikliku oraakliga, kes annab meile rohu iga ohu vastu. Saame teada, et Hiina valitsus on keelanud Dalai laama uuel kehastusel sündida mujal kui Hiinas.
Osa 5 - Hõissa, pulmad!
Pulmad Indias on hiigeltööstus. PUNKT! Kas ulub sul tuul taskus või on rahakott puuga seljas, pulmade pealt kokku ei hoita. Meid kutsutakse Põhja-India ühe kõige rikkama perekonna poolt pulma ning suu, mis seda imet nähes ammuli vajus, pole kinni saanud tänaseni!
Osa 4 - Suur kuulsus
Võtame ühendust India hullu produtsendiga, kes lubab meist teha Bollywoodi klassikalise video, sellise, mis ka video on. Kohapeal selgub, et tema loominguline ampluaa algab räpiga ja lõppeb samuti räpiga. Arbo närib kohalikku meelemürki ja murrab hamba.
Osa 3 - Bollywood!
Indias elab 1,3 miljardit inimest, ehk tuhat korda rohkem inimesi kui Eestis. Seega on ka võimalike vaatajate hulk tuhat korda suurem ning edevus tõstab meis pead ning tahame kuulsaks saada just siin! Teame, et lääne näitleja on Bollywoodis kuum kaup. Toomegi oma valge naha turule.
Osa 2 - Pidu!
Diwali on nagu India jõulud. Ainult et jõulukuuse asemel tuuakse tuppa raevukas jumalanna Kali, kelle paljudes kätes on eheteks maharaiutud verised pead. Tõmbame jalga püksid, mis kaenla alt pigistavad ning kerime endale ümber 14 meetrit kangast. Andres lõhkab aatompommi ja Kristjan avab juuksurisalongi. Pidu missugune! India peo toovad teieni Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan. Režissöör Asko Kase.
Osa 1 - Seiklus algab!
Teleperekond Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan on karastunud Siberis, Hiinas, Austraalias, Iraanis ja Aafrikas. Nüüd nad tunnevad, et on valmis tõelisteks katsumusteks, seega võetakse ette sõit kultuuride paabelisse ja vastuolude maale Indiasse. Astutakse esimesed sammud valgustumise teel.