Logo

Mägede varjud

Tormilistest sündmustest Batumis on möödunud kaks aastat. Meekritest on igaüks oma eluga edasi läinud ja mägise Gruusia juhtumised hakanud unustusse vajuma. Imbi hinge närib aga endiselt see, et Gruusia sugulased jäid leidmata. Mineviku varjudest ei pääse ka uurija Grünberg, kui saabub kutse ilmuda julgeolekudirektori juurde, et asuda lahendama järjekordset kriisi.
Eesti
Osa 30 - Viimane!
Viimases osas leiavad lahenduse nii mõnedki saladused. Imbi saab vastused teda kaua vaevanud sugulaste loole, aga kas need vastused talle ka meeldivad? Kas Grünbergi kavalus tasub ennast ära? Marial ja Maidul on käes hetk teha otsus oma tuleviku üle. Kaharile antakse taas võimalus otsustada oma tulevik.
Osa 29
Mait mängib ohtlikku topeltmängu ja on sunnitud Vorobjovale lõksu seadmiseks kodumaalt lahkuma. Kahar peab Maidu eduvõimalusi olematuteks ja seab Grünbergi otsuse kahtluse alla. Maria tunneb, et teda on taaskord hüljatud. Kalev on lähedal küberrünnaku peatamisele, aga lõplikuks lahenduseks vajab ta ühe lähedase inimese abi. Kahar teeb tähtsa otsuse, mis lahendab uurijate vahelise vastasseisu.
Osa 28
Kibestunud Mait ei ole suutnud Grünbergile andestada ja kutse teenistusse naasta tekitab nende vahel pingeid. Mait on kasutanud ära Madise eemalolekut. Grünbergi ja Kahari vaheline usaldamatus on hakanud takistama uurimist. Selguvad Kalevi kadumise põhjus ja Vorobjova salakaval plaan. Uurimiseks antud aeg hakkab aga otsa saama ja Maidule antakse uus võimalus.
Osa 27
Tauno ja Nora ühine saladus tuleb ilmsiks, kuid selleks tuleb tagasi pöörduda Batumis juhtunu juurde. Selgub, et vahepeal on nad läbinud mitmeid elu keerdkäike ja meenutused viivad suheteklaarimiseni. Selgub, et Irakli ei olnud ainuke, kellega Noral lähedasemad suhted tekkisid. Uurijad üritavad lahendada Kalevi müstilist kadumist. Grünberg saab oma ülemuselt korralduse, mis paneb ta raskesse olukorda.
Osa 26
Kalev on sunnitud oma Gruusiasse jäänud mineviku varjud ka Imbile paljastama. Grünberg ja Kahar on sunnitud uuesti käsile võtma juhtumi minevikust, kuid seekordne kriis ei jää kabinetiseinte vahele. Uurimise lõpptulemusest sõltub mõlema edasine karjäär ja appi tuleb võtta vanad tuttavad. Muutunud võimusuhted uurijate vahel muudavad aga uurimise veelgi keerukamaks.
Osa 25
Tormilistest sündmustest Batumis on möödunud kaks aastat. Meekritest on igaüks oma eluga edasi läinud ja mägise Gruusia juhtumised hakanud unustusse vajuma. Imbi hinge närib aga endiselt see, et Gruusia sugulased jäid leidmata. Mineviku varjudest ei pääse ka uurija Grünberg, kui saabub kutse ilmuda julgeolekudirektori juurde, et asuda lahendama järjekordset kriisi.
Osa 24
Meekrid ja Tauno on sunnitud mägedesse ööbima jääma. Imbil hakkab Gruusiast kõrini saama. Uus päev toob aga paljudele muredele lahendused. Kalev teab lõpuks, mida ta elult tahab ja teeb mehise otsuse. Üksikuks jäänud Stella ja Nora otsivad tuge teineteiselt. Uurijatele saabub üllatuskülaline Gruusiast, kuid see paneb vastaspoole astuma meeleheitlikke samme. Kahar paneb oma elu kaalule.
Osa 23
Meekrid saavad Maria asukoha kohta konkreetse vihje ja asutakse otsingutele. Teel mägedesse lööb aga eestlaste ühtsus kõikuma ja õhk on kahtlustustest paks. Arturi hukkumisest julgust saanud Verman annab Grünbergile uue vastulöögi. Ootamatu pakkumine paneb Kahari lojaalsuse Grünbergi suhtes proovile. Kas uurijate karjääril on lõplikult kriips peal või tuleb õnnelik juhus siiski appi?
Osa 22
Artur otsustab, et on aeg põgeneda, aga ring tema ümber on juba kokku tõmbunud ja traagilised sündmused on vältimatud. Madise lahkumine annab Mariale uue hoobi ja viib ta pööraste tegudeni. Maria ootamatu kadumine paiskab Meekrite perekonna järjekordsesse kriisi ja seekord peab perepea ülesanded enda peale võtma Kalev. Grünberg otsustab, et ainus võimalus tormiliste sündmustega Gruusias kaasas käia, on sõita Batumisse kohapeale.
Osa 21
Madis üritab shokis Mariat lohutada. Maria avaldab Madisele tõe Nastja külaskäigu kohta. Grünberg ei kiirusta kahtlusepilvi Maria kohalt hajutama, vaid kasutab teda uurimise huvides ära. Mait tegutseb omapäi ja üritab tabada Arturit, kuid sündmused Eestis võtavad tema jaoks halva pöörde. Vermani plaan Grünbergi eemaldamiseks annab talle endale tagasilöögi.
Osa 20
Artur üritab Mariat endiselt ära kasutada, aga samas köidab tema tähelepanu juba uus naine. Grünbergi pettumuseks lülituvad uurimisse ka ameeriklased, kuid Kahari jaoks kujuneb see pigem meeldivaks sündmuseks. Tauno on kadunud ja Nora ei suuda vastu panna grusiinist agendi võludele. Grünberg langeb Vermani seatud lõksu. Kõik see saab lõppeda ainult suure pauguga.
Osa 19
Kibestunud Tauno üritab Batumis aru saada, kes temale halba soovib. Eestis selguvad Tauno lahtilaskmise tõelised tagamaad. Artur haistab ohtu, aga mängust väljuda ta enam ei saa. Uurija Grünberg on Vermani paljastamiseks sunnitud korraldama väikese etenduse. Kahar saab üllatusliku telefonikõne, mis uurijatele head ei tähenda.
Osa 18
Kired Maria kummalise läheduse üle Arturiga ei vaibu ja ühine õhtusöök paneb osadel seltskonnast tunded üle keema. Tauno saab jälle halbu uudiseid. Aga kas uue löögi taga on ebaõiglane saatus või kellegi kuri käsi? Uurijad hakkavad silmust Vermani ümber koomamale tõmbama. Otsus kaasata operatsiooni läbiviimisse grusiinide esindajad asetab aga uurija Grünbergi halba olukorda.
Osa 17
Maria arvab, et on Arturi ümber sõrme keeranud. Imbi aimab halba ja teeb kõik, et Mariat Arturist eemale hoida. Stella armukadedus Maria suhtes kisub inetuks. Madis pakub välja lahenduse Kalevi probleemidele. Uurijad kaevuvad direktor Vermani üllatusi täis minevikku. Grünberg otsustab, et aeg on kaasata ka Gruusia eriteenistus. Aga vastane ei maga ja abivägi juba Batumisse teel.
Osa 16
Batumisse jõudnud Maria üllatuseks on Artur kohe valmis väikeseks flirdiks. Ülejäänud Meekrite jaoks on aga Maria käitumine täiesti arusaamatu ja lisaks külvab see armukadedust Stella hinge. Direktor Verman on uurijad laiali saatnud ja Gruusia operatsiooni lõpetanud. Ootamatu avastus tõstab aga üles kahtlused, et Kahari ja Grünbergi lahutamine oli vajalik millegi kinnimätsimiseks. Algab ohtlik võimumäng, mille lõpptulemust ei oska keegi ette aimata.
Osa 15
Uurijate Grünbergi ja Kahari viimase aja edusammud on käivitanud sündmused, mis toovad sõja nende enda õuele. Hoolimata läbimurdest kutsutakse uurijad direktor Vermani juurde vaibale. Kas uurimistandemil on aeg asjad pakkida ja teineteisega hüvasti jätta? Kalev on Maidu survel sunnitud oma teod üles tunnistama.
Osa 14
Maria jõuab lõpuks Gruusiasse. Ootamatu kohtumine Arturiga annab Mariale võimaluse lähemat tutvust sobitada. Lin hakkab Madiselt lähedust otsima. Kas nende vahel minevikus tuntud tunded hakkavad taas hõõguma? Oma perekonna purunemise pärast muserdatud Taunol paneb silma särama alati hoolitsev Nora. Uurijad Grünberg ja Kahar suudavad lõpuks lahendada Aleksei mõrva, mis peaks neid viima ka sündmused käivitanud Kalevi kolleegide mõrvani. Aga nagu ikka ei ole kõik nii lihtne nagu alguses tundub.
Osa 13
Mägedes eksinud Meekrid on sunnitud ööbima autos. Hotelli tagasi jõudes ootab Kalevit ees halbade uudistega Mait. Arturi ja Stella suhted on hakanud pärast pikka umbusaldamist ja tülisid paranema. Uurijad on asunud ajama Nastja jälgi ja selgitanud välja tema seotuse nii Kalevi programmi, kui ka mõrvadega. Siis kui tundub, et asi on lõpuks lahendatud, tabab uurijaid aga ootamatu üllatus ja Grünbergil tekib edasiste sündmuste osas halb eelaimdus.
Osa 12
Imbi otsustab sugulaste otsimise jälle tõsiselt käsile võtta. Seekord jõutakse meheni, kes tõepoolest teab põhjalikult Bagrationide dünastia ajalugu ja perekond saab sellest uut lootust. Stella mängib Linile õela tembu. Kauaoodatud läbimurret tabab aga uurijate pettumuseks tagasilöök. Aga just siis, kui tundub et operatsioon on omadega ummikus, annavad Madise telefonikõnest alguse saanud sündmused uue niidiotsa.
Osa 11
Õnnelikult pääsenud Lin on tagasi hotellis. Tema röövimise tagamaade kohta on igaühel seltskonnast oma versioon, aga kas suudetakse välja selgitada ka tõde? Artur lõpetab suhte Noraga, kuna oma plaanide jaoks ta teda enam ei vaja. Madis otsustab ise venelastega ühendust võtta, et tehing programmi müümiseks kuidagi lõpuni viia. Teda tabab aga ebameeldiv üllatus, mis muudab ta kahtlustavaks ka Kalevi suhtes. Madise kõne käivitab tema enda teadmata uued sündmused, mis panevad uurijad Eestis tegutsema.
Osa 10
Lini röövimine on kogu perekonna ühiselt tegutsema pannud. Samal ajal kui Tauno ja Mait suurte poiste mänge mängivad, küpseb Lini päästmiseks aga teinegi plaan. Maria kutsutakse uuele vestlusele, kuid seekord on kohtumise toon juba oluliselt karmimaks muutunud.
Osa 9
Imbi loodab, et Lini tagasijõudmine perekonna juurde tõotab viimaks rahulikku puhkust, Artur jätkab oma kahtlaste plaanide sepitsemist. Mait, kes tahab Meekritele abiks olla, lubab korraldada päästeoperatsiooni. Uurijatele Eestis on selline Maidu käik suureks pettumuseks. Ootamatult katkeb side Maiduga ja Gruusias toimuva kohta ei saa uurijad enam mingit infot. Maria juurde ootamatult saabunud külaline Nastja teeb ootamatu käigu.
Osa 8
Kalevi huvi kohaliku neiu vastu tõmbab talle kaela parajad sekeldused. Mait satub rünnaku ohvriks. Artur kasutab ära Tauno usaldust ja teeb järjekordse sammu oma salakavalate plaanide elluviimiseks. Koolitaja Nora on lõpuks võitnud kohalike naiste usalduse. Uurijad Grünberg ja Kahar selgitavad välja Arturi mineviku. Saavutatud tulemused pakuvad aga uurijatele üürikest rõõmu, kuna side Maiduga on katkenud...
Osa 7
Lin on endalegi üllatuseks üksinda hästi hakkama saanud, kuid aeg on teha otsuseid. Hotellis tähistatakse Imbi sünnipäeva. Nii vene tellijate kui ka uurijate poolt avaldatav surve panevad Madise närvid tõsiselt proovile. Mait on võitnud Stella usalduse ja üritab hankida vajalikku infot uurimise tarbeks. Uurijad avastavad Arturi vale oma Gruusias viibimise põhjuste kohta, mis asetab ta kahtlusaluste nimekirja etteotsa...
Osa 6
Nora võtab Arturi kaasa mägikülla. Stella on küll armukade, aga samas ei suuda ta ise vastu panna salapärasele Maidule. Imbi on oma sugulaste otsimisega üksi jäänud. Maria plaani Gruusiasse sõita on sassi löönud ootamatult Venemaalt saabunud võõras. Kinnipeetud Aleksei ülekuulamine Eestis annab uurijatele lõpuks kauaoodatud infot Kalevi programmi ümber toimuva kohta. Tauno korraldab meeleoluka Gruusia peo, kus voolab vein ja lüüakse tantsu, kuid Maidu saabumine tutvumisõhtule rikub nii mõnelgi peotuju.
Osa 5
Imbi pöördub sugulaste leidmiseks Eesti konsulaadi poole Batumis ja avastab eest vana tuttava Tauno. Kohalikul turul kohatud lahke grusiinlanna teab otsitud küla ja kutsub Meekrid endale külla. Uurijateni jõuab info, et kõik kahtlusalused on jõudnud samasse hotelli ja Maidule antakse korraldus edasiseks. Peamine kahtlusalune Aleksei on aga Eestist lahkumas...
Osa 4
Meekrid on jäänud Tbilisisse kolmekesi. Imbi plaan reisi abil perekonda ühte liita laguneb koost. Mait saab teada Meekrite reisi eesmärgi, kuid uurijad suhtuvad sellesse umbusklikult. Alles abiellumist planeerinud Arturi ja Stella suhted muutuvad järjest pingelisemaks. Pärast väsitavat, kuid põnevat reisi läbi Gruusia jõuavad Meekrid lõpuks Batumisse. Kuid kas kõrvalisest mägihotellist leitakse loodetud pelgupaik?
Osa 3
Gruusiasse lendav perekond ei aimagi, millises hädaohus nad tänu Madise ja Kalevi afäärile on ja lennuki päästmiseks peavad sekkuma lausa eriteenistused. Uurija Grünberg kaevab samal ajal välja Madise kahtlase tausta ja temas tekib veendumus, et Madis on seotuses nii Eestis toimunud kuritegudega kui ka Gruusias planeeritava atendaadiga. Kahtlused süvenevad ja keegi mängib topeltmängu - kuid kes?
Osa 2
Kodumaise põnevussarja teises osas otsustavad ohtlike sündmuste keerisesse sattunud Kalev (Tiit Sukk) ja Madis (Jaan Rekkor) mõneks ajaks kodumaa tolmu jalgadelt pühkida. Nende naised Maria (Marika Vaarik) ja Lin (Marilyn Jurman) ei taha selles plaanis aga osaleda. Samal ajal saavad siinsed eriteenistused vihje, et meie presidenti ähvardab peatse Gruusia visiidi ajal atendaat ja sinna saadetakse agent Seiler (Indrek Sammul). Gruusias toimetab juba uuriv ajakirjanik Artur (Mait Malmsten), kelle kihlatul Stellal (Harriet Toompere) pole mehe tegelikest kavatsustest aimugi...
Osa 1
Kodumaine põnevussari, mille sündmustik viib päikselisse Gruusiasse. Ajakirjanike Arturi (Mait Malmsten) ja Stella (Harriet Toompere) romantiline puhkus võtab ootamatult ohtliku pöörde. IT-ärimees Kalev (Tiit Sukk) satub pahandustesse, mis sunnib teda koos pruut Lini (Marilyn Jurman), isa Madise (Jaan Rekkor) ja ema Mariaga (Marika Vaarik) kodumaa tolmu jalgadelt pühkima. Gruusiasse jõuab ka eriteenistustega seotud Mait (Indrek Sammul). Teistes osades Piret Kalda, Helene Vannari, Margus Tabor jpt.