Logo

Roaldi retked

Eesti IT-riigi edulugu teame ja tunneme me kõik ning kuulutame seda suurima hea meelega ka kogu maailmale. Aga kas teadsite, et üks sihikindel Eesti naine on aidanud üles ehitada suure osa digitaalsest maastikust terves Aserbaidzhaani riigis? Roald Johannson sõidab Bakuusse külla IT-ärinaisele Jana Krimpele, kes töötas end üles ja jõudis tippu temperamentsete Kaukaasia meeste maskuliinses ühiskonnas.
Eesti
2019
Osa 12 - Maaliv keevitaja Shveitsis
Vanus on kõigest number ja sa oled täpselt nii vana, kui sa ise otsustad, et tahad olla! Needsamad mõtteterad on andnud sihikindlust ühele 60-aastasele Pärnu keevitajale, kes suundus tööle Shveitsi, rääkimata kohalikku keelt ja tundmata sealseid olusid. Õnneks ootas teda Kesk-Euroopas ees tütar Hanna-Maarja, kes oli omakorda kolinud Shveitsi oma mehele järele. Roald Johannsoni südantsoojendav reportaazh isa ja tütre armastusest.
Osa 11 - Rulapoisist ketsiärimeheks
Roald Johannson jätkab oma seiklusi USA-s Los Angeleses ja kohtub läbi aegade ühe parima Eesti rulamehe ja lumelauduri Juss Apivalaga, kes on teinud peadpööritavat tähelendu ülemaailmses jalanõude tööstuses. See on lugu ühest Tallinna kesklinna rulapoisist, kes loob praegu trende noorte tänavamoes üle kogu maailma.
Osa 10 - Ungari veinisepp
Öeldakse, et iga lõpp on uue algus. Iga algus on aga raske. Täpselt selline võiks olla Eesti mehe Anti Antiku eluloo pealkiri, sest pole ju teps mitte lihtne kolida ära oma kodumaalt, kui sa oled äsja üles töötanud isikliku sepikoja ning suundunud saatuse keerdkäikude tõttu hoopis Karpaadi mägede suunas Kesk-Euroopasse. Roald Johannson läheb külla kuldsete kätega Eesti sepale, kellest sai Ungaris hoopis veinimeister!
Osa 9 - Ränioru kuldsed ajud
Kõik teavad, et kui sa tahad saada maailmakuulsaks näitlejaks, siis lähed sa otsejoones Hollywoodi. Kui sa aga soovid teenida hulga raha ja saada miljardäriks, siis suundud hoopis Silicon Valley'sse. Roald Johannson lendab sel nädalal maailma tehnoloogiarevolutsiooni südamesse ning kohtub kahe eestlasega, kes on tulnud oma unistusi püüdma USA-sse Räniorgu. Kas raha teeb meid õnnelikuks?
Osa 8 - Blond küberhai Bakuus
Eesti IT-riigi edulugu teame ja tunneme me kõik ning kuulutame seda suurima hea meelega ka kogu maailmale. Aga kas teadsite, et üks sihikindel Eesti naine on aidanud üles ehitada suure osa digitaalsest maastikust terves Aserbaidzhaani riigis? Roald Johannson sõidab Bakuusse külla IT-ärinaisele Jana Krimpele, kes töötas end üles ja jõudis tippu temperamentsete Kaukaasia meeste maskuliinses ühiskonnas.
Osa 7 - Alpi suusakuningas
Põltsamaa mees Hillar Kalam on teadaolevalt ainuke eestlane, kes on iseseisvalt projekteerinud ja ehitanud hotelli mõnda Alpi suusakuurorti. Vähe sellest, et tema päevad on tihedalt tulvil turistidega asjaajamist, jõuab aastatepikkuse suusakogemusega ärimees treenida 3000 meetri kõrgusel ka algajaid mäesuusatajaid. Roald Johannsoni lumine reportaazh imelistest Austria Alpidest ning ettevõtliku Eesti mehe elutööst ehk hotellist nimega „Mulk”!
Osa 6 - Kaksikutest surnumatjad Californias
Sünd ja surm on eluringi lahutamatud osad. Ometi on surmast rääkimine ja isegi sellele mõtlemine paljude jaoks ebamugav, et mitte öelda tabuteema. Seda imetlusväärsem on, kui meie maise teekonna lõpust on teinud oma südameasja just noored inimesed. Roald Johannson võtab seekord sihiks pisikese Los Gatose linna Californias, kus kaksikõed Maarja ja Mari-Liis on saatuse tahtel sattunud – üllatus-üllatus – surnumatjateks!
Osa 5 - Peruu alpakamogul
Sul on taskus mõni üksik penn, kuid kuklas vasardab unistus edukast ärimehe karjäärist Lõuna-Ameerikas. Mida sa teed? Täpselt nii sõitis Tallinna lähedalt pärit Kristjan 16 aastat tagasi üheotsapiletiga Peruusse ning seilab nüüd, pärast aastatepikkust ränka tööd, elumerel pärituules. Roald Johannson võtab ette pika teekonna Peruu pealinna Limasse, et mõista kuidas ühest Eesti kutist sai teisel pool maakera edukas alpakanahkade vabrikant!
Osa 4 - Teepagulased Gruusias
Roald Johannson on oma retkedel jõudnud Lääne-Gruusiasse, Kutaisi linna, kus kohtub eestlastega, kes on oma elus teinud hämmastava kannapöörde. Nad jätsid oma senise töö seljataha ning hüppasid Tallinna ärimaailmast sõna otseses mõttes Kaukaasia mägedesse - puhuma elu sisse mahajäetud teeistandustele.
Osa 3 - Moslemina Saksamaal
Maailmas ei ole just palju Eesti naisi, kelle prohvetiks on Muhamed ja kes palvetavad viis korda päevas Meka poole. Just selline tüdruk on aga Võrumaalt pärit Heleni, kes abiellus moslemist mehega, kolis Saksamaale ning võttis jäägitult omaks islamimaailma reeglid. Millist elu elab üks Lõuna-Eesti tüdruk moslemina Euroopa suurriigis, seda Roald Johannson sel korral uuribki.
Osa 2 - Hollywoodi unistus
Filmi- ja meelelahutusmaailm on läbi aegade tõmmanud noorte tähelepanu kui magnet. Roald Johannson seikleb sel korral maailma filmitööstuse pealinnas Hollywoodis ja kohtub eestlastega, kes unistavad suurest läbimurdest. Mida meelelahutusäris tippu rühkimine päriselt tähendab ning kas sellega kaasnev kuulsusesära on ikka hullu pingutust väärt?
Osa 1 - Jumala tahtel Ecuadori
Tänases saates rändab Roald Johannson Lõuna-Ameerikasse külla Eesti perekonnale, kes müüs kogu oma maise vara maha ja kolis elama džungli veerele, Ecuadori troopikasse. Milline näeb välja elu kolme lapsega täielikus eksootikas ning kui suur roll on jumalal saatusliku valiku tegemisel?