Logo

Žiguliga idablokis

Jätkub ringsõit Odessa ümbruses, kus külastatakse kohalikku turgu ja kuulsat veinitehast. Ühes Musta Mere äärses külakeses saadakse aga tuttavaks norrakaga, kes on Ukrainas elanud juba 13 aastat.
Eesti
2019
Osa 12 - Viimane!
Žiguliga idablokis hooaja viimases saates jõutakse taas Valgevenesse, kus saab näha hiigelsuuri sõjamonumente. Ühes väikelinnas kohtutakse aga ammuse reisikaaslasega, kellele pakutakse žigulidel küüti tagasi kodusesse Eestisse. Ja lõpuks selgub ka kumb on parem, kas Kristjani roheline 01 või Roberti valge 06?
Osa 11
On aeg saada lähemalt tuttavaks Karpaatide külaeluga. Varajane äratus viib rändajad lehma lüpsma ning kohaliku folklooriga tutvuma. Robert teeb esimesed edusammud maailma pikima puhkpilli puhumisel.
Osa 10
Reisiseltskond jõuab taaskord Mandri-Euroopa keskpunkti. Seekord asub see sügaval Karpaatides, otse Rumeenia piiri ääres ning mustlasküla kõrval. Ühtlasi võetakse ette teekond Ukraina kõrgeima mäe tippu.
Osa 9
Teine päev Karpaatides viib reisiseltskonna mekkima mitmeid kohalikke hõrgutisi. Kuidas maitsevad kohalikus farmis kasvatatavad teod või mida kõike saab teha pühvli piimast?
Osa 8
Reisiseltskond võtab ette enam kui tuhande kilomeetrise sõidu Odessast Karpaatidesse. Teekond on kurnav nii sõidukitele kui ka reisijatele, kuid pakub see-eest põnevaid vaatamisväärsusi. Karpaatides tutvutakse aga juba esimesel õhtul kohalike traditsioonidega koos laulu, tantsu ja kangemate jookidega.
Osa 7
Jätkub ringsõit Odessa ümbruses, kus külastatakse kohalikku turgu ja kuulsat veinitehast. Ühes Musta Mere äärses külakeses saadakse aga tuttavaks norrakaga, kes on Ukrainas elanud juba 13 aastat.
Osa 6
Reisiseltskond pöörab Žigulid Odessa suunas, kus on ootamas ees kaunid vaatamisväärsused ning linnalegendid. Enne käiakse läbi aga vanast tuumaraketibaasist, kus saab näha, mida kõike võinuks hiiglaslikud põrgumasinad tuumasõja ajal korda saata.
Osa 5
Jätkub Tšernobõli ümbruse avastamine, kus näeme, milline nägi välja nõukaaegne hiiglaslik radar, mille olemasolu oli kunagi riigisaladus. Kui palju ja mida ostaks kokku mees, kellel on võimalik mida iganes riigi tagant pihta panna? Selle kohta leiab vastuseid Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši villas.
Osa 4
Kontrastiderohke Ukraina tervitas rändajaid kehvade teede ja karmi liiklusega. Kümnepealine reisiseltskond eesotsas Kristjan Ojangu ja Robert Rooliga jõuavad Tšernobõli, kus käiakse läbi tuumakatastroofiga seotud paigad ja tehakse tutvust kohalikega. Mis paneb aga Robert Roolil jala veidi värisema?
Osa 3
Valgevene pealinn Minsk pakub palju avastamisrõõmu. Kesklinnas on nii omapäraseid hooneid kui ka kurikuulsate tegelastega seotud maju. Äärelinna turgudel leidub aga kõikvõimaliku pudupadi müüjaid. Algab võistlus Kristjani ja Roberti žigulide vahel.
Osa 2
Seiklussarja teises saates tutvuvad reisisellid Valgevene pealinna Minskiga ning kohtuvad eestlastega, kes elanud võõrsil juba mitukümmend aastat.
Osa 1
Kanal 2 saatejuhid Kristjan Ojang ja Robert Rool võtavad koos kümneliikmelise reisiseltskonnaga ette 19-päevase seikluse, rännates vanade Žigulidega Valgevenes ja Ukrainas. Tee peal avastatakse idablokiriikide erinevaid piirkondi ning tehakse tutvust kohalike elanikega. Kuum suvi paneb aga proovile nii vanatehnika kui ka rändajate kannatuse.