Logo

Aiasaade

12. oktoober 2013
5. oktoober 2013
Et sügise teine pool on ideaalne aeg järgmise aiandushooaja plaanide tegemiseks, siis räägimegi põhjalikumalt aia planeerimisest; uurime kauneid aedu meilt ja mujalt ning tutvume ka tehisabimeestega, kes elu aiaehituses kergemaks muudavad.
28. september 2013
Need, kes oma noori õunapuid ka kevadel tervena tervitada soovivad, kogunegu nüüd telerite ette, sest superaednik Jüri Annist õpetab neid kaitsma. Aia ette valmistamisest talvele räägime kohe mitmes aspektis.
21. september 2013
Soovitame põnevaimaid taimi kiviktaimlasse Tartu Botaanikaaia näitel. Millised sibullilled tahaksid kiviktaimlas elada? Käisime külas Eesti suurimal liiliakollektsionääril Mati Rangil. Et paljud aiasõbrad toovad heade tuttavate aedadest endile taimi, siis superaednik Jüri Annist õpetab meile, kuidas heade taimedega ka pahalasi enda aeda mitte kaasa tuua.
14. september 2013
Merilen Mentaal õpetab nippe, kuidas tarbeaed saaks ka varakevadel kaunis ja võluv välja näha: tulbid, nartsissid, laugud - sibullillede istutamise aeg on käes! Vahtral on sünnipäev küll sügisel, aga meie räägime vahtrasortidest, millised on läbi hooaja erilises rüüs. Jüri Annistiga süveneme nüanssidesse, kuidas "sõbranna aiast" saadud ümber istutatavatele püsikutele ja ka puudele umrohu- ja haigustetõrjet teha, et me koos kaunite ilutaimedega ka mõnda vägivaldset uut umbrohtu enda aeda ei veaks.
7. september 2013
Räägime eriti edevatest sibullilledest, millede mahapanekuks on aeg nüüd ülim. Kiikame aiakujundaja Merilen Mentaaliga Londoni maastikuarhitekt Charles Rutherfoordi koduaeda. Uurime Jüri Annistiga viljapuuaia tarkusi. Maris Paalvelt õpetab meid ülekasvanud püsikupeenart mõistlikult päästma. Multsimistarkused.
31. august 2013 - Uus hooaeg!
Sinised külmakindlad hortensiad, turbapeenar ja palju muud sügisest aiajuttu meilt ja mujalt.