Logo
Vaadatav 284 päeva

Merevaade Matverega

Eestlased on valmis startima Antarktika avastamise 200. aastapäeva puhul pikale ekspeditsioonile. Marko Matvere uurib mootorpurjeka Admiral Bellingshauseni ristimisel, millal ja kuidas plaanivad seiklejad Antarktikasse jõuda. Samuti seilab Marko Tallinna Vanasadama minevikus ja tulevikus ning jätkab kilupüüki koos traallaeva Ingel meeskonnaga.
Eesti
2019
Osa 12
Sellel nädalal hülgab saatejuht Marko Matvere merejutud ja tutvub hoopis Peipsi kandi elu ning tegemistega. Et suviti on eestlaste meelispaikadeks meie suured ja väiksed saared, veedame päeva parvlaeva Tõll laevapere seltsis. Kiikame kohtadesse, kuhu reisijana laeval kunagi ei pääse ja mille olemasolust pole aimugi! Tallinna sadamas võtame vastu tuhandeid uudishimulikke turiste, et näha pealinna läbi nende silmade.
Osa 11
Saatejuht Marko Matvere proovib veespordiala, mida ta enam kui kolmkümmend aastat kordagi harrastanud ei ole. Reporter Kaidor Kahar teeb Eesti Maaülikoolis tutvust vesiviljelusega. Jätkame retke läbi ajaloolise Kopli, muuhulgas saame teada, milline park sai rahvasuus nimeks „Ela või sure” ja miks seda kohta just nii kutsuti.
Osa 10
Seekord sulandub saatejuht Marko Matvere Tallinn-Helsingi laevaliini töötajate hulka. Teeme avastusretke ajaloohõngulises Koplis, kuhu tõid elu 20. sajandi alguses kerkinud võimsad laevaehitustehased. Veel teeme tutvust tõelise mere-ekstreemi lohesurfiga.
Osa 9
Üks suurima külastatavusega väiksesadam, Naissaare sadam renoveeritakse sel suvel täielikult. Uurime, kuidas see käib ja mis Naissaarel praegu üldse toimub. Saaremaa sadamas aga saame näha, mida arvavad meie suurimast saarest kruiisituristid. Kuressaares tutvume, mismoodi õpetatakse välja väikelaevaehitajaid. Ja maiuspalana tutvustab Marko Matvere Admiral Bellingshauseni starti Kroonlinnast Antarktika suunas.
Osa 8
Sel nädalal uurib Marko Matvere koos hüdrograafidega merepõhja ja peab Eesti Mereakadeemias tõestama oma teadmisi mereteedel liiklemisest. Kruiisilaeva Isabelle kapten näitab, mismoodi manööverdatakse suure laevaga Riias Daugava jõel ja Rootsi saarestikus. Läheme Karepale kalale ning uurime, mis asi on rüsa.
Osa 7
Seekord uurime rannaelu Vainupea kirikust kuni Toolse linnuseni. Matvere läheb külla professor Olavi Kasemaale, kes Markole oma rannaäärset kodukanti tutvustab. Marko teeb sõitu Eestis ainulaadse parvega, mis viib Kavastu rahvast Emajõe ühelt kaldalt teisele tööle ja koju. Sõidame ka Lätti, kus vaatame üle Riia kõige popimad kohad ja uurime, kas lõunanaabrite kruiis Riiast Stockholmi erineb kuidagi meie Tallinna kruiisidest.
Osa 6
Kuigi on suvi, otsustas Marko minna kooli ning sai korraliku purjetrenni, mis lõppes kõikidele aga üsna ootamatult. Põrkasime kokku Eisma sadamas meie oma Eesti olümpialootustega. Marko uurib lähemalt, mis teeb Emajõe-Suursoo nii eriliseks, et sellele on pühendatud lausa omaette keskus.
Osa 5
Eestit külastab sel aastal 330 kruiisilaeva, Markol õnnestus ühele suuremale laevale pääseda ning kapteniga isiklikult laevale ring peale teha, et näha selliseid ruume, mida tavaliselt ei näidata! Kuhu viib Merevaate vaataja rannast leitud pudelikiri? Miks on Suur-Pakri tegelikult väiksem kui Väike-Pakri ja vastupidi? Uurime järele! Reporter Mari Tamm uurib Silja Symphony peal, kas muutus pärast laeva remonti on nii suur, et meeskond sai endale justkui uue töökoha.
Osa 4
Muhumaa mehed viivad merekaru Marko Matvere uisuga sõitma ja näitavad, kuidas rändas rahvas Kuivastu ja Virtsu vahet 100 aastat tagasi. Näeme ka, kui palju täpsust ja kiirust nõuab suure kruiisilaeva nagu Silja Symphony remont. Vahelduseks merele seikleb Marko Luunjas Emajõe kallastel.
Osa 3
Eestlased on valmis startima Antarktika avastamise 200. aastapäeva puhul pikale ekspeditsioonile. Marko Matvere uurib mootorpurjeka Admiral Bellingshauseni ristimisel, millal ja kuidas plaanivad seiklejad Antarktikasse jõuda. Samuti seilab Marko Tallinna Vanasadama minevikus ja tulevikus ning jätkab kilupüüki koos traallaeva Ingel meeskonnaga.
Osa 2
Merekaru Marko Matvere astub Saaremaal Mõntu sadamas traallaeva Ingel pardale, et kogenud kalameestega kilu ja räime püüda. Saarel tutvub ta ka Eesti Mereinstituudi uue vetikaprojektiga, mis peaks korraga andma nii puhast vett kui maitsvaid snäkke. Kuuleme ajaloolase Jaak Juske põnevaid lugusid kalameeste elust Tallinnas sadu aastaid tagasi.
Osa 1
Marko Matvere viib merehuvilisi taas Eesti vetele ja rannikule seiklema. Hooaja avasaates sõidab ta Lõuna-Eestisse, et hakata koos tuhandete matkajatega Võrust Peipsi poole sõudma. Kas ja kui kiiresti suudab Marko läbi teha 100 kilomeetri pikkuse Võhandu maratoni? Ja millised kaunid paigad talle teele jäävad?
Osa 12
Seekordses osas asuvad saatejuht Marko Matvere ja reporter Kaidor Kahar võistlustulle Soome lahel. Kumb jõuab enne põhjanaabriteni: kas trimaraanil seilav Marko või Megastari mõnusid nautiv Kaidor? Vaatame üle Peipsi kalavarud ning teeme tutvust tõelise mere-ekstreemi, lohesurfiga!
Osa 11
Sellel nädalal seilab saatejuht Marko Matvere mereajaloo lainetes ja uurib lähemalt üht õnneliku lõpuga laevakatastroofi. Külastame ka aktiivseks kalasadamaks tõusvat Mõntu sadamat Saaremaal. Reporter Kaidor Kahar saab teada, mida uurivad Kõiguste lahes merebioloogid. Lisaks vaatame, mis asi on tulevikukütuseks peetav LNG ning kuidas seda täna ja tulevikus efektiivselt kasutada saaks
Osa 10
Sellel nädalal teeb saatejuht Marko Matvere tutvust erinevate kalatoodetega Saaremaal. Mida kujutab endast fish jerky? Reporter Kaidor Kahar naudib saareelu ja seikleb perega Pranglil.
Osa 9
Saatejuht Marko Matvere läheb meeleolukale kaatriretkele ümber Kopli poolsaare, et teha tutvust sealsete sadamatega, teekaaslasteks ajaloolane Jaak Juske ja Tallinna linna peaarhitekt Endrik Mänd. Saaremaal Kõigustes teevad Eesti Mereinstituudi teadlased iga-aastast seirepüüki, läheme vaatama, kuidas see käib ja mis seisus on meie kalavarud. Lisaks külastame Eesti suurimat kaubasadamat Muugal, kus saatejuht saab ka ise reostustõrjelaeva Varese rooli istuda.
Osa 8
Saatejuht Marko Matvere võtab ette sukeldumisretke koos Eesti Mereinstituudi teadlastega, et uurida, miks nad on otsustanud hakata suurtes kogustes vetikaid kasvatama. Tallinna sadamas võtame vastu tuhandeid uudishimulikke turiste, et näha pealinna läbi nende silmade. Reporter Kaidor Kahar veedab sadamas ühe öö, et teha tutvust inimestega, kes isegi hilisel tunnil oma tööpostilt lahkuda ei saa.
Osa 7
Samal ajal kui saatejuht Marko Matvere sulandub Tallinn-Helsingi liinilaeva töötajate hulka, teeb reporter Kaidor Kahar tutvust moodsa kalakasvataja ametiga. Kumb on oma töös vilunum? Külastame ootamatut rohelust otse pealinna betoonseinte ja tööstusalade vahel - Paljassaare hoiuala.
Osa 6
Sellel nädalal hülgab saatejuht Marko Matvere merejutud ja tutvub hoopis Peipsi kandi elu ning tegemistega. Et suviti on eestlaste meelispaikadeks meie suured ja väiksed saared, veedame päeva parvlaeva Tõll laevapere seltsis. Kiikame kohtadesse, kuhu reisijana laeval kunagi ei pääse ja mille olemasolust pole aimugi! Viimaks tutvub Marko Käsmus kohaliku kaluriga ning uurib, mis pilguga pika ajalooga kaptenite küla tulevikku vaatab.
Osa 5
Seekord on lained kandnud saatejuht Marko Matvere tõelisesse kaptenite külla Käsmu, kus aetakse muuhulgas juttu merelaulude grand old lady Kihnu Virvega. Täna populaarne suvituspaik Käsmu kannab endas tõusude ja mõõnadega vürtsitatud väärikat mereajalugu. Pärnus Japsi kalatöötlemise tehases proovib saatejuht kalafileerija keerulist ametit. Saaremaal Nasvas kulmineerub pikk laevaehitusprotsess merekatsetusega, kaptenitoolile istub ka saatejuht Marko ise.
Osa 4
Saatejuht Marko Matvere jätkab retke läbi ajaloolise Kopli, muuhulgas saame teada, milline park sai rahvasuus nimeks „Ela või sure” ja miks seda kohta just nii kutsuti. Tutvume Politsei-ja Piirivalveameti uhiuue patrull-laevaga Raju, mis on äärest ääreni täis kõige moodsamat tehnikat ja uudistame ka ajaloolist laeva Hoppetit. Reporter Kaidor Kahar teeb Eesti Maaülikoolis tutvust vesiviljelusega.
Osa 3
Saatejuht Marko Matvere proovib taas veespordiala, mida ta enam kui kolmkümmend aastat kordagi harrastanud ei ole. Baltic Workboatsi tehases hakkab valmiv laev ilmet võtma, aga tööd on sellega veel omajagu. Teeme avastusretke ajaloohõngulises Koplis, kuhu tõid elu 20. sajandi alguses kerkinud võimsad laevaehitustehased. Põnevaid lugusid teavad rääkida Tallinna linna peaarhitekt Endrik Mänd ja ajaloolane Jaak Juske.
Osa 2
Merekaru Marko Matvere võtab ette meeleoluka kaatriretke Tallinna lahel, et tutvustada erinevaid meremärke. Reporter Kaidor Kahar teeb tutvust Hara sadamaga, mis majutas aastakümneid tagasi saladuslikku allveelaevade baasi. Jätkame laevaehitust Baltic Workboatsi tehases, kus ka Marko ise saab käe külge panna.
Osa 1
Saatejuht Marko Matvere teeb kaasa varahommikuse tindipüügi Raio Piirojaga, kellega aetakse kalamehejuttu otse Pärnu lahe mõrdadel. Pärnu sadamas ootab mehi palju värske kala huvilisi, kes on tulnud avatud kalasadamate päevale. Reporter Kaidor Kahar läheb põnevale merepääste õppusele. Saarlased on ikka olnud kõvad laevaehitajad, katsume sellele väitele kinnitust leida Baltic Workboatsi tehases.