Logo

Ellujääja

Kaitseväelane Egerd Erreline astus 2007. aastal Afganistanis miini otsa. Esimestel päevadel ei andnud arstid noorele mehele isegi elulootust, rääkimata sellest, et keegi oleks julgenud mõelda, et Egerd võiks jätkata tegevteenistust, teha sporti ja saada lapsi. Saatejuht Eve Kallaste.
28. märts 2011 - 30. osa
Lagedi Sõjamuuseumi hoovis toimusid üheksakümnendatel sündmused, mille käigus välkusid nii relvad, kui karmid ähvardused. Johannes Tõrsi elu rippus korduvalt juuksekarva otsas, kuid jõhkratele väljapressijatele ta järgi ei andnud...
21. märts 2011
Alar Sikk on mägironijana saavutanud uskumatult palju. Ta on heisanud eesti lipu kõigi seitsme kontinendi tippudel, rippunud kaljulõhedes, pääsenud napilt laviinist ning olnud Mount Everesti tipus ilma hapnikuta. Ekspeditsioon Himaalajale oleks võinud talle aga äärepealt viimaseks jääda.
14. märts 2011
Timmo Punnis oli viis aastat tagasi kogenematu, ent hulljulge autojuht, kes ei kartnud suurtel kiirustel riskida. Avarii, mis juhtus ühel aprilliööl, jättis ta tundideks üksi ja vigastatuna teepervele. See öö, mis oleks võinud tema viimaseks jääda, muutis täielikult Timmo sõidustiili ja ellusuhtumist...
7. märts 2011
Kui sõbrannad Katrin Roosileht ja Merje Niidumaa 1992 aasta 10.augustil rahvast pilgeni täis Raekoja platsil ehitustellingutel turnisid ja olümpiavõitjate saabumust ootasid, ei osanud nad aimatagi, et hetke pärast võitlevad mõlemad oma elu eest. Kui tellingud rahvamassi raskuse all kokku varisesid jäi Merje katuseräästa külge rippuma ja Katrin langes tühjusesse. See on lugu kahe neiu sõprusest ja ellujäämisest.
28. veebruar 2011
26.aprillil 1986 plahvatas Tshernobõli aatomielektrijaama neljas energiaplokk. See oli maailma ajaloo suurim tuumakatastroof. Pärnumaa mees Jaan Krinal saadeti 25 aastat tagasi koos tuhandete eesti meestega Ukrainasse, kus tal tuli elu hinnaga uskumatu õnnetuse tagajärgedega võidelda.
21. veebruar 2011
Nelja-aastasena jäi õues mänginud Jüri peadpidi veereva palgi alla ja oleks äärepealt elu kaotanud. Jüri Talts, tema perekond ja Tallinna Lastehaigla arstid on 16 aasta jooksul näinud Jüri uskumatut paranemist.
14. veebruar 2011
Poemüüja Maimu Prikk oli 1994. aasta 12. veebruaril tallinlaste seas populaarse Marja poe lihaletis ja teenindas kliente, kui poe katus kokku kukkus. Kaardimajana kokku kukkunud paneelid sadasid alla vaid mõne sentimeetri kaugusel Maimust, otse tema leti ees sai surma kaks inimest. Kokku hukkus varingus kuus ja sai vigastada 12 inimest. Õnnesärgis sündinud Maimut tabas üks paneelitükk ja ta sattus haiglasse. Saatejuht Eve Kallaste.
7. veebruar 2011
10-aastane Ann-Mari Tomera sündis kolme südamerikkega ja esimestel elukuudel ei andnud arstid väikesele beebile kordagi elulootust. Ann-Mari loo osalised on tundunud hirmu oma pisikese tütre elu pärast ja teavad, kuidas lootusetust olukorrast välja tulla. Saatejuht Eve Kallaste.
31. jaanuar 2011
Alar Nigul sattus 18-aastasena Nõukogude armee kooseisus Afganistani sõtta, kus tal tuli püssitorust ja granaadiheitjast paistva surmaohuga korduvalt tõtt vaadata. Ebainimlik sõda ei suutnud Alarit murda, vastupidi - võõras sõda andis talle kaljukindla soovi kaitsta oma lähedasi ja oma isamaad. Alari lugu räägib sellest, kuidas ebainimlikud sõja katsumused tegid temast Ellujääja. Saatejuht Eve Kallaste.
24. jaanuar 2011
Maapoiss Villu Urban hüppas purjus peaga Suure-Jaani järve, murdis kaela ja jäi alakehast halvatuks. Raske õnnetus ei ole meest murdnud, vastupidi - uut elujõudu saanud Villu tahab osaleda Londoni olümpiamängudel. Saatejuht Eve Kallaste.
17. jaanuar 2011
Kahe lapse isa ja õnnelik abielumees Kristjan Laugen jäi Nepaalis reisides raevutseva leopardi rünnaku alla. Tavaliselt lõpevad leopardi ja inimese kohtumised viimase kiire kuid piinarikka surmaga. Kristjani lugu räägib sellest, kuidas üksainus hetk muudab mõttemaailma ja väärtushinnanguid kogu eluks. Saatejuht on Eve Kallaste.
10. jaanuar 2011
Tippkrossisõitjate massöör Vahur Hiiesalu polnud veel aastanegi, kui 1943. aasta pommitamine ta tervisele eluaegse märgi jättis. Ta ei saanud küll ühtegi kriimu, kuid külmetus beebina nii tõsiselt, et tekkisid tõsised tervisekahjustused. Kui Vahur oli juba täismees, siis oleks astma ja allergia kombinatsioon ning iseenese rumalus Vahuri äärepealt hauda viinud, sest mees uskus, et saab hakkama vaid iseenda tarkuse ja arstide abita. Saatejuht Eve Kallaste.
3. jaanuar 2011
Lapseootel Gerli Palju sattus Austraalias liiklusõnnetusse, sai eluohtlikult vigastada ja oli kolm päeva koomas. Peale sünnitust ägenenud kohutavad peavalud ja epilepsiahood võtsid noorelt naiselt eluisu. Paraku oli tavameditsiin tema aitamisel võimetu ja Gerli pöördus abi saamiseks alternatiivmeditsiini poole. Saatejuht Eve Kallaste.
27. detsember 2010
Kaitseväelane Egerd Erreline astus 2007. aastal Afganistanis miini otsa. Esimestel päevadel ei andnud arstid noorele mehele isegi elulootust, rääkimata sellest, et keegi oleks julgenud mõelda, et Egerd võiks jätkata tegevteenistust, teha sporti ja saada lapsi. Saatejuht Eve Kallaste.
20. detsember 2010
10-aastasel Mari-Ann Tui'l avastati kaugelearenenud luuvähk - kasvaja, millest pääsevad eluga vaid veidi rohkem kui pooled haigestunud lapsed. Ravi ajal arvasid arstid, et kui Mari-Ann jääb ellu on see ime, veel suurem ime on see, kui ta hakkab uuesti käima hakkab. Mari-Ann ja tema lähedased tundsid küll surmahirmu, kuid ei kaotanud kunagi usku paranemisse. Saatejuht Eve Kallaste.
6. detsember 2010
Ellujääja on südamlik ja kaasahaarav saatesari, kus kõige lootusetumatest olukordadest välja tulnud Eesti inimesed jutustavad otse vaatajale silma vaadates ära oma pääsemise loo. Teise hooaja avasaate peategelased on isa ja poeg, Vallo ja Martin, kes on kahepeale välja tulnud kolmest traagilisest õnnetusest. See on lugu uskumatult südamlikust kaasaelamisest oma lähedastele ja üksteise toetamisest. Saatejuht on Eve Kallaste.
30. november 1899
Täna näeme lugu noorest ja lootustandvast rallisõitjast Priit Ollinost, kes põrutas 2007. aasta Otepää rallil suurel kiirusel vastu puud ning sai rängalt vigastada. Purunenud auto kõrval kiirabi oodates mattis Priit rallisõiduplaanid juba igaveseks maha, kuid on tänu lähedaste abile edukalt rajale naasnud. Priidu lugu räägib sellest, kuidas ületada hirmu ja saada seeläbi tugevamaks kui varem.
13. september 2010
Kuldsete kätega Tabasalu looduspargi töömees Puskari Jüri kukkus 10-aastat tagasi alla pankrannikult ja murdis mõlemad jalaluud. Imekombel ellu jäänud mehe ühest jalast võeti välja ligi 50 luukildu. Jüri edasine elu pidi mööduma voodis või äärmisel juhul ratastoolis. Jüri ellujäämise lugu räägib tohutust tahtejõust taas jalule tõsta ja taas tööd teha.
13. august 2010
2010. aasta alguses vapustas Haitit maavärin, milles hukkus ligi 200 000 inimest. 14. jaanuaril nägi kogu maailm kaadreid rusude alt päästetud eestlasest Tarmo Jõeveerist, kes tõstis rusika võidukalt taeva poole. 38 tundi surmasuus viibinud meest ootasid samal ajal kodus abikaasa ja kaks väikest last. Täna räägivad Miamis elav Tarmo ja tema lähedased esmakordselt kaamera ees, mida nad nendel kohutavatel tundidel ja päevadel läbi elasid.
6. august 2010
Eesti rahva kunagine telelemmik Harri Kingo sattus alkoholisõltuvusse ja surnuksjoomisest jäi puudu vaid mõni pits. Ellujääjas räägib tänane hinnatud Õnnepalee tseremooniameister avameelselt oma allakäigutrepist, purjus peaga saatejuhtimisest, murdepunktist ja uuesti jalule tõusmisest. Harri allakäigu- ja pääsemise teed aiatavad jutustada ka tema tollased ja tänased kaastöötajad Heimar Lenk ja Üllar Luup.
30. juuli 2010
Kunstnikust puutöömeister Raul Suits jäi 10 aastat tagasi metsas langeva puutüve alla. Puu alla lõksu jäänud ja murtud jalaga mees veetis talvises metsas terve päeva ja pääses surmast vaid uskumatu tahtejõu abil.
23. juuli 2010
Seekordse saate ellujääjad on 30 aastase vahega seisnud silmitsi loodusjõududega. 8 lapse isa Vello Usin kukkus Kuressaares merejääl uisutades jääauku, kuid suutis sealt omal jõul välja rabeleda. Väliseestlane Eha Luik seisis surmaga silmitsi Kanadas tormiderohkel Simcoe järvel.
20. august 2010
Näitleja ja muusik Ingrit Vaher sai aasta tagasi teada, et tema keha on rünnanud lümfivähk. Ingrid keeldus keemiaravist, toitus ainult rohelisest toorainest, et saavutada kehas PH-tasakaal. Uskumatul kombel on lümfivähk Ingrid kehast taandunud.
20. august 2010
Muusik ja tulevane pereisa Kristjan Matson kukkus paraplaaniga lennates 8 meetri kõrguselt vastu maad ja veetis järgmised 10-päeva elu ja surma piiril sundkoomas. Kristjani lugu räägib sellest, kuidas tohutu tahtejõu ja lähedaste toetuse abil on võimalik taas jalule tõusta. Saatejuht Eve Kallaste.
20. august 2010
Seekordsed ellujääjad elasid 33-aastase vahega üle kaks katastroofi. 1963. aastal oli modell Helle Juksar vette hädamaandunud lennuki pardal. Tõelisest katastroofist pääses Helle mitmete õnneliku juhuste kokkusattumise tõttu. Inno Kotselainen oli üks 32-st lapsest, kes istus Pala koolibussis. Bussis, mis sattus Eesti viimaste aegade ohvriterohkemasse õnnetusse!
20. august 2010
Tänased ellujääjad on isa ja tütar. Hiie-Helena kaalus sündides vaid 1150 grammi ja vaakus esimestel elukuudel elu ja surma piiril. Täpselt kuus aastat hiljem tuvastati tema isal ajukasvaja. Uppuja haarab õlekõrrest ja lapse päästmiseks prooviti ära kõik võimalused meditsiinist kuni palvete ja muusikani. Ka isa Aleksander leidis tuge sealt, kust enamik seda otsidagi ei oska. Kas hullud diagnoosid võivad kõige kiuste siiski hästi lõppeda? Saatejuht on Eve Kallaste.
20. august 2010
Tänane ellujääja on tippsportlane, Eesti tuntuim triatlonist Ain-Alar Juhanson, kelle elu muutus 1994. aasta 28. septembri öösel. 17-aastane Ain-Alar oli koos sõpradega teel oma esimesele välisvõistlusele kui parvlaev Estonia uppus, viies endaga merepõhja kaasa ka Ain-Alari treeningkaaslased. "See on raske, kui noored silmad näevad inimesi ümberringi suremas. Kõik jääb elu lõpuni meelde ja lihtsalt õpid sellega elama", ütleb Ain-Alar.
20. august 2010
Esimese saate kangelased on ema ja tütar. Väikesel Liina-Marial avastati üliharuldane ravimatuks peetav haigus, millesse haigestunud surevad enamasti enne esimest sünnipäeva. Järgmise hoobina diagnoositi murest murtud emal rinnavähk. Ja siis, 1994. aasta 27. septembri õhtul, pidid nad "Estoniaga" Rootsi haiglaravile sõitma… Saatejuht Eve Kallaste.