Logo

Meie aasta Aafrikas

Täna kohtub seiklev nelik Musta mandri kõige pahuramate loomadega. Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan on silmitsi metsiku loodusega. Sõprust sel korral sõlmida ei õnnestu, tuleb selg ees minema hiilida, ent põgenejaid märgatakse!
Eesti
2019
Osa 12 - Stereotüüpidele tuld! Viimane osa!
Aafrika seikluse viimases saates teevad käbid kändudele ära! Kuidas suhtuva mustad valgetesse? Aga valged mustadesse? Kas aafriklased tantsivad ja laulavad kogu aeg? Kas pika ootamise peale kukub banaan suhu? Andres ja Kristjan selgitavad.
Osa 11 - Köh-köh
Meie lastele käib üks asi Aafrikas närvidele – kõik lapsed köhivad lahtise suuga. Sõbrale näkku, lauale ja toidupotti. Mida teha? Alustada rohujuuretasandilt. Andres ja Kristjan korraldavad Aafrikas terviseteemalise koolituse lastele.
Osa 10 - Luksuslik safari
Masaid ja safari - jõukate meelelahutus, unistus, mille pärast paljud Aafrika tee jalge alla võtavad. Kohtame looduses ninasarvikuid, kellel on isiklikud turvamehed. Ümber telgi käib möirgamine ja keegi sööb kedagi. Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan ei julge magada.
Osa 9 - Kanakarja kambakas
Kristjan leiab koorumata tibu, kelle munast välja paistev nokk teeb "piiks". Arbo, meie pere kanaema, haub tibu välja. Tuuli ja poisid käivad linnas elusa kuke järel. Tuuli peab ennekuulmatu feministliku kõne Keenia naiste toetuseks ning kingib vastvalminud Eesti Maja Estherile.
Osa 8 - Ehitame maja
Ehitame maja - mis see siis ära ei ole, pulk siia, saviplönn peale ja rohutuust otsa! Aga võta näpust - kes otsib suuri sekeldusi, hakaku Aafrikas ükskõik mida ehitama ja närvivapustus on garanteeritud.
Osa 7 - Lihast ja verest Aafrika
Me poseerime meeleldi helmekeedega naistega, teadmata, et need helmed tähendavad naise orjastamist. Kuidas suhtuda traditsiooni kui see on läänlasele enam kui õõvastav? Mis saab kohalikust neiust, kes tõuseb ainsana tüdrukute kaitseks omaenda juhtide vastu? Miks aafriklased ei põlga orjapidajaid?
Osa 6 - Ürgne hirm
Pimeduse süda avaneb. Inimesed usuvad musta hiidmaoga kõnelevat prohvetit, kelle ennustused täituvad, naeravad ja tantsivad matustel ja kardavad paaniliselt ööjooksjaid. Keda? Ööjooksjaid!
Osa 5 - Rikkad lapsed, orvud ja kasulapsed
Andres ja Kristjan uurivad, millega mängib Aafrika laps, kus ta magab, kas ja kui jah, siis mida ta sööb ning kas tal vanemad ka on. Saame teada, mida poisid arvavad uuest õest või vennast. Etteruttavalt olgu öeldud, et meie perepilt saab värvikat täiendust..
Osa 4 - Raha!
Mustal mandril on selge üks - kui kannad valget nahavärvi, oled rikas kui kröösus. Loomulikult tahavad kõik kohalikud sellest rikkusest osa saada. Ja on ka tõsi - valge inimene muudab saatusi. Ei jää ka Tuuli perel muud üle kui saatusi muutma hakata.
Osa 3 - Kuidas päästa Aafrikat?
Külastame eestlaste loodud Aafrika abiorganisatsiooni ja tutvume sealsete vedajate ja vabatahtlikega. Kust tekib tolm ja kuhu kaob raha? Kas eestlaste kogutud toetused jõuavad abivajajateni või pannakse vahepeal pihta? Mida siis vabatahtlikud Aafrikas õigupoolest teevad ja keda aitavad? Kas Aafrika üldse vajab päästmist?
Osa 2
Täna kohtub seiklev nelik Musta mandri kõige pahuramate loomadega. Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan on silmitsi metsiku loodusega. Sõprust sel korral sõlmida ei õnnestu, tuleb selg ees minema hiilida, ent põgenejaid märgatakse!
Osa 1
Algab lõbus koguperesaade, kus Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan kutsuvad teid kaasa Mustale mandrile. Seiklus saab alguse ekvaatoril Keenias. Juba esimesel päeval suureneb meie pere ühe liikme võrra. Poisid saavad endale väikevenna, kes kaalub kaks tonni.