Logo

Kaks kanget Indias

Pikkade vahemaade läbimine Indias on seni olnud tõeliseks katsumuseks. Nii otsustatakse reisida järgmisse linna küll öörongis, kuid sel korral kõige kõrgemas, kallimas ja paremas klassis, mis üleüldse Indias võimalik. Ootused on kõrged, kuid tundub, et mehed on hetkeks unustanud, et tegemist on siiski Indiaga... Jõudes Armitsari on Teedul kindel plaan viia kogu seltskond Kuldsesse templisse. Kuulu järgi peaks seal saama kõik soovijad väikese raha eest ööbida ning natukese tehtava töö eest kõhu täis süüa. Tõepoolest - sellised võimalused on olemas, kuid tingimused on ootuspärasest olulisemalt askeetlikumad. Nii ei lase lahkhelid end väsinud rännumeeste hulgas kaua oodata ning pinged kruvivad end plahvatusohtlikult kõrgele. Saatejuhid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda.
Eesti
2013
Osa 14 - Viimane!
Ring on saanud täis ja kaks kanget rännumeest on jõudnud tagasi Delhisse. Enne veel, kui istutakse lennuki peale, et tagasi kodumaale sõita, tuleb sirgeks rääkida kõik reisi jooksul omavahel tekkinud probleemid ning tuletada meelde, mis olid kogu reisi suurimad õnnestumised ning elamused. Saatejuhid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda, režissöör-operaator Villem Tarvas, operaator Margus Malm.
Osa 13
Kahe kange rännak Indias on kestnud juba pea kuu ning peagi hakatakse kodu poole sättima, kuid enne veel otsustab Teet kogu seltskonnale tutvustada veel nii palju imelist Indiast, kui vähegi võimalik. Algatuseks viib ta kõik India ja Pakistani piirile, kus igal õhtul päikeseloojangul toimub suurejooneline lipulangetamise tseremoonia. Järgmine peatuspaik matkameeste teel on McLeod Ganj - paik, kuhu kogunevad kõik need, kes soovivad kogeda India vaimset poolt. Paraku, Kristjanil on Indias viibimise viimastest päevadest hoopis teistsugune ettekujutus… Saatejuhid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda.
Osa 12
Pikkade vahemaade läbimine Indias on seni olnud tõeliseks katsumuseks. Nii otsustatakse reisida järgmisse linna küll öörongis, kuid sel korral kõige kõrgemas, kallimas ja paremas klassis, mis üleüldse Indias võimalik. Ootused on kõrged, kuid tundub, et mehed on hetkeks unustanud, et tegemist on siiski Indiaga... Jõudes Armitsari on Teedul kindel plaan viia kogu seltskond Kuldsesse templisse. Kuulu järgi peaks seal saama kõik soovijad väikese raha eest ööbida ning natukese tehtava töö eest kõhu täis süüa. Tõepoolest - sellised võimalused on olemas, kuid tingimused on ootuspärasest olulisemalt askeetlikumad. Nii ei lase lahkhelid end väsinud rännumeeste hulgas kaua oodata ning pinged kruvivad end plahvatusohtlikult kõrgele. Saatejuhid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda.
Osa 11
Kes armastab templeid ja paleesid, see leiab oma paradiisi kindlasti Indiast, sest uhked ehitised tervitavad rännumehi igal sammul. Isegi kui kogu ajaloo keerdkäiku ühe või teise lossi puhul ei jõua jälgida, jutustavad asjad ise teinekord vägagi põnevaid lugusid. Tuleb vaid osata kuulata ja Jõekalda seda salajast kunsti valdab!
Osa 10
Kaks kanget rännumeest on jõudnud Indias Pushkari linna. Võrreldes teiste seni külastatud linnadega võib öelda, et tegemist on suisa külaga, sest elanikke on seal vaid 15 000. Kuid templeid seevastu suisa 500!! Pühade meeste puudutust saab tunda kogu põhjamaine matkaseltskond, kuid kas sellega saabub ka kauaotsitud vaimuvalgustus? Aga mitte ainult templeid ja hingerahu ei tulnud meie reisisellid otsima. Ikka ka värvikaid seiklusi! Just Pushkar on koht, kus võetakse ette ühine kaamelisafari. Kui ideaalis peaks see olema kaunis rännak keset kõrbe ning imeline ööbimine tähistaeva all, siis Indias ei lähe kunagi miski päris täpselt nii nagu plaanitud.
Osa 9
Eesti kangetel rännumeestel avaneb erakordne võimalus, millest tavalised Indiat külastavad turistid võivad vaid unistada - neid kutsutakse Jaipuri kuningapaleesse, et isiklikult kohtuda päris kuningaga. Nagu Indias ikka, ootamatusi juhtub ka kõige vähem ootamatutes kohtades. Indias on Eesti sööki päris keeruline leida, kuid matkajad leiavad lahenduse üleilmses kiirtoiduketis. Burgerid ja friikartulid peaksid igas maailma nurgas ühtemoodi maitsema, kuid India üllatab ka siin.
Osa 8
Taj Mahal - armastuse suur ja imeline sümbol, mis on kõikide Indiat külastavate rännumeeste üheks sihtkohaks. Kuid, kas on oma tööd tegemas kõrvetav kuumus või põhjamaine vaoshoitus - Kristjanit vaimustusest kiljuma panna on üha keerulisem. Losse, paleesid ja templeid jääb Eesti meeste teele kümneid ja kümneid. Üks uhkem kui teine ning teine võimsama ajalooga kui kolmas. Kas jätkub kangetel matkasellidel kannatust endasse veel eksootilist kultuuri ahmida või oleks aeg otsida pisut kergemat meelelahutust? Saatejuhid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda.
Osa 7
1,5-miljonilise elanikuga Varanasi linna kitsastel tänavatel tunnevad end hästi nii lehmad, kitsed kui ka pühad mehed. India ühe vanima linna auks, uhkuseks ning palverännakute sihtpunktiks on Gangese jõgi. Üheaegselt seal ujutakse, pestakse pesu, viiakse läbi pühasid riitusi, maetakse surnuid ning aerutatakse paatidega veel. Tegemist on maailmaga, mida Lääne kultuurist tulnud inimesel on päris lõpuni keeruline mõista. Kuid emotsioonide tulv, mis saadakse, jätab oma jälje mõlemale reisimehele. Saatejuhid on Teet Margna ja Kristjan Jõekalda.
Osa 6
Pikkade vahemaade läbimiseks võiks rong olla üks mõnusamaid reisimise viise. Kuid Indias ei või kunagi millegi peale lõpuni kindel olla! Eesti vaprad rännumehed võtavad ette 17-tunnise rongisõidu Mumbaist Jabalpuri ning see saab kõikide jaoks olema katsumus, mida ei unustada ilmselt kunagi. Kuid siht on silme ees - kui kord see rongisõit lõppeb, on lootust näha tiigreid päris vabas looduses. Saatejuhid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda.
Osa 5
Cochini linnas on kangetel matkajatel võimalik lähedalt vaadata üht õige omapärast kalapüügi meetodit. Teet aga otsustab õhtul nautida ehedat India teatrit. Kuid vaatamata selle, et entusiastlik saatejuht on uhkeks kultuurisündmuseks teoreetiliselt kõvasti valmistunud, ootab teda ees tõeline kultuurishokk. Juba järgmisel päeval jätkub seiklus Mumbais koos ekstreemse paadiretke, slummide, hiiglasliku käsipesula ning Varaste turuga. Saatejuhid Kristjan Jõekalda ja Teet Margna.
Osa 4
Pärast väsitavat ja rahvarohket Delhi linna jõuavad kaks kanget tõelisse paradiisiranda - Varkalasse. Kuid, kui ühes matkaseltskonnas on inimesi juba rohkem kui üks, siis on erimeelsused ideaalsest ööbimiskohast ning rannapuhkusest kerged tekkima. Õnneks suudavad kuldsed liivad ja India ookeani romantiline kohin vähemalt hetkeks pingeid leevendada. Paraku on reisigraafik tihe ning juba järgmisel päeval tuleb esimest korda vastamisi seista India rongiliiklusega. Saatejuhid Kristjan Jõekalda ja Teet Margna.
Osa 3
Rännumehed Kristjan Jõekalda ning Teet Margna jätkavad oma seiklusi India pealinnas Delhis. Astutakse läbi Aasia suurimalt vürtsiturult, külastatakse Jamu Maji mosheed ja Humayuni hauakambrit. Seda, et India ei tähenda ainult vaesust, tõestab India ärimees Ajay, kes kutsub Eesti mehed enda 5-korruselisse, 21-toalisse eramusse külla. Kuigi Delhi on pakkunud seiklejatele pöörast värvikirevust, on linnamelu siiski nii palju väsitav, et otsustakse minna otsima kauneid paradiisirandu Lõuna-Indias.
Osa 2
India pealinn Delhi võtab põhjamaiseid matkajaid vastu erakordse kuumusega ning jahutust polegi nii lihtne kusagilt leida. Kuid entusiastlikud rännumehed külastavad vaatamata sellele mitmeid templeid ning muid vaatamisväärsusi; saavad shokeeritud kohalikust liikluskultuurist; proovivad maitseid, mida pole kunagi varem kogenud ning püüavad Indiale nii omases kaoses ise siiski mitte pead kaotada.
Osa 1
Jõekalda ja Margna lustlik reisiseiklus! Seekord ootab avastamist eksootiline India. Paraku ei valmistanud miski Teetu ja Kristjanit ette selleks, mis neid tegelikult ees ootas - isegi nendesuguste kogenud reisisellide jaoks kujunes see seiklus nii füüsiliselt kui vaimselt ülimat eneseületust nõudvaks...