Täna kell 20.00 võtab Kanal 2 telemagasin „Kuuuurija“ luubi alla ühe kiirlaenukontori ja uurib seda pankrotipesa põhjalikult. Kuidas on juhtunud, et tuhandete inimeste rahad on taskusse pandud ja politsei ei tee midagi?
 
Tänases „Kuuuurijas“ uuritav kiirlaenufirma MiniCredit andis kiir- ja SMS laenusid ning lõpetas oma tegevuse litsentsi puudumise tõttu. Tähtsad raamatupidamisdokumendid läksid kaduma ja politsei leidis need ühe Lasnamäe garaažiboksi eest. Ometi on osadel inimestel kahtlus, et tegelikult politsei neid dokumente ei leidnud, vaid need olid koguaeg politsei käsutuses. Katrin Lust uurib, kas Eesti Politsei vassib?
 
Vandeadvokaat Viktor Särgava räägib kiirlaenu ettevõtte telgitagustest ja sellest, kuidas ettevõtte üks niiditõmbaja Kristjan Kesner pani tuhandete laenuvõtjate tagasi makstud rahad taskusse ning jättis võlausaldajad oma rahadest ilma. Ning täna ei süüdistata Kesnerit nende tegude eest mitte ühegi ametivõimu poolt.
 
„Kuivõrd nad olid lihtsad inimesed ja ei küsinud dokumente, et mis alusel nad üldse laenu tagasi nõuavad, siis nad lihtsalt maksid,“ kommenteerib Viktor Särgava, kuidas toimus mastaapne Eesti inimeste petmine. „Kõik SMS võlgnikud on visatud üle parda ja nende huvisid ei ole politsei poolt kaitstud,“ lisab Särgava.
 
Saate teises pooles uurib Katrin Lust, kes on EKRE ridadesse kuuluv vandeadvokaat Urmas Simon, kes himustab endale peaprokurör Lavly Perlingu  kohta?
 
 
„Kuuuurija“ on Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“.