Täna kell 20.00 on Kanal 2 ekraanil Katrin Lusti dokumentaalsaade „Pärisleu lood: Püstirikas Eesti“. Intrigeeriv doksaade otsib vastuseid küsimustele, miks ei uuri ega kaevanda Eesti oma maavarasid ja miks on jäetud terve põlvkond eestlasi rikkusest ilma?
 
 
Kevadel televaatajate poolt soojalt vastu võetud Kanal 2 dokumentaalsaadete sari „Päriselu lood“ toob sel sügisel ekraanile mitu intrigeerivat uut teemat. Tänases Katrin Lusti autoriaates „Püstirikas Eesti“ avatakse eesti maavarade kaevandamise ebapopulaarset küsimust.
 
„Minu jaoks on täiesti uskumatu, et valitsus valitsuse järel ei ole tehtud otsust meie maavarasid uurida. Tegelikult oleme me väga rikas riik,“ kommenteerib Katrin Lust, mis saatest välja koorub.
 
„Üldiselt emotsioonid löövad ülesse ja raha tuleb mängu palju. Igale eesti inimesele kuulub umbes miljon eurot meie maapõuest,“ lisab Lust.
 
Saade uurib, miks ei ole Eesti viimase 30 aasta jooksul oma maavarasid uurinud ja miks meil ei ole tehtud mitte ühtegi geoloogilist puurauku - samal ajal kui rootslased, soomlased ja norrakad võtavad oma maavaradest maksimumi.
 
 
Intrigeeriv dokumentaalsaade „Katrin Lusti eri - Päriselu lood: Püstirikas Eesti“ on Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“.