Täna kell 20.00 jõuab Kanal 2 uuriva telemagasini „Radar“ vahendusel televaatajateni kolm intrigeerivat teemat. Evelin Ilves avab oma poliitilise ambitsiooni tagamaid. Eesti noorpaari ainus võimalus on surrogaadi abil lapsevanemaks saada. Naine kaebab Tartu Linnavalitsuse ealise diskrimineerimise pärast kohtusse.

 

Helsingi külje all elavad Daisy ja Erlend Mustonen. Neil on väike koer, kass, hea töö ja nemad ise, kuid midagi on puudu. Nimelt on Daisyl endal lapse saamine võimatu. See teadmine tabas teda aga 15-aastasena täieliku šokina. “See oli katastroof,” kirjeldas ta päeva, mil ta olukorrast teada sai.

 

Tänaseks on plaan selge. Tuleb minna Ukrainasse, kus on kliinikuid, mis tasulist surrogaaditeenust pakuvad, kümneid.  Noored jutustavad oma loo ja räägivad, mis Ukrainas plaanis juba tänases „Radaris“.

 

Poliitikasse suunduv Evelin Ilves avaldab tänases  “Radaris” aga oma poliitilise ambitsiooni tagamaad: “Minu liitumine Rohelistega on väga minulik samm. See ei anna mulle mingisugust garantiid kohe kuhugi jõuda. Kui ma oleksin tahtnud kohe kuhugi jõuda, siis ma oleksin teinud teise valiku. Aga ma tahan päriselt sisuliselt seda asja ajada.”

 

Milliste valikute ees Ilves seisis, kuidas ta mõtestab oma poliitilist missiooni ja kui tõsiseltvõetavaks kandidaadiks ta ise end Europarlamendi valimistel peab, selgub juba täna õhtul kell 20.00.

 

Veel uurib „Radar“, kas ja kuidas soliidses eas inimesi tööturult välja puksitakse?

 

Merike Kaunissaare on lõpetanud disainieriala, lõpetanud meedia ja kommunikatsiooni magistri ja teeb hetkel Kunstiakadeemias doktorantuuri. Ometi ei pidanud Tartu Linnavalitsus seda kõike piisavaks, et kutsuda Kaunissaare linnakujunduse vanemspetsialisti ametikoha täitmise konkursi vestlusele. Kaunissaare ise kahtlustab, et asi on tema vanuses. Nimelt on Kaunissaare 60-aastane.

 

„Ma siiralt imestasin, et linnakujunduse vanemspetsialisti kohale on parim 27-aastane Maaülikooli maastikuarhitektuuri bakalaureus. Ja mina ei kvalifitseerunud isegi vestlusele kutsumiseks,” kommenteerib Kaunissaare.

 

Uuriv telemagasin „Radar“ on Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“.