Täna kell 20.00 tõmbab Kanal 2 uuriv telemagasin „Radar“ selleks aastaks otsad kokku ja saadab käesoleva aasta ära aastalõpu erisaatega. „Radari“ erisaade viib eestlaste peal läbi üllatusliku eksperimendi, portreteerib aasta võimsamat inimest ja kingib isikliku tragöödia läbi elanud naisele üllatusi täis päeva.

Kas te annaksite oma nime ja allkirja lepingule, mille tingimusi pole lugenud? Aga petitsioonile, mille tekst teid ei huvita? Telesaate “Radar” tänane eksperiment näitab, et eestlaselt saab hõlpsalt allkirja igale paberile. Radari palgatud küsitlejad palusid juhuslikel inimestel tänava peal kirjutada alla kolmele petitsioonile - spektroskoopia mošee, maavarade aprobeerimistehase ja massiimmigratsiooni lasteaia projekteerimise vastu. Tulemus on üllatav.

„Meil oli pere, käisime tööl. Ja siis, ühel päeval, jäin ma kõigest ilma. See on saatus,“ ütleb “Radari” aastalõpu erisaates 41-aastane Inga. “Temast on järel ainult fotod ja mälestused. Ja kõik,“ ütleb naine ja lisab, et tema elus pole enam mitte kedagi. Traagilise õnnetuse järel oma poja kaotanud naine on tänaseks kodutu. Millest unistab jõulude eel üksinduses olev kodutu naine? „Radar“ teeb omapoolse väikese heateo ja kingib naisele üllatusi täis päeva.

Samuti portreteerib tänane aastalõpu „Radar“ aasta võimsaimat inimest, kelleks on ultrasportlane Rait Ratasepp. Üliinimlike võimetega mees püstitas maailma raskeimates tingimustes 20-kordse ultratriatloni maailmarekordi, parandades senist aega enam kui 13 tunniga. Ratasepp lubab televaatajad oma treeningutele kaasa ja annab aimu, milliseks tema järjekordne eneseületus võib kujuneda: “Kui mu keha pidas kõige raskemates tingimustes vastu sellele 20-kordsele, siis ma võin endale korraldada ükskõik millistes tingimustes ja mis kohas veelgi pikema katsumuse.”

 

„Radari“ üllatuslik aastalõpu erisaade on Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“. „Radari“ uus hooaeg alustab juba 8. jaanuaril.