Täna kell 20.30 teeb auhinnatud ajakirjanik Roald Johannson Kanal 2 saates „Roaldi nädal“ mõtlemapaneva reportaaži teemal, mis enamikele meist on iseenesestmõistetav – jõulud kodus pere seltsis. Paraku on meie seas inimesi, kes pole elult seda parimat kaarti välja tõmmanud, vaid pingutavad pidevalt ainult selle nimel, et hing sees ja nina veel peal hoida.

Ajakirjanik Roald Johannson veedab nädala inimestega, kelle jõulud ei möödu hubases kodus mõnusa kaminavalguse ees, vaid olude sunnil hoopis onnis, kuuris või garaažis. Miks nende elud on nii läinud? Kas nad vajavad abi või hoopis tahavadki nii elada? Ja kas ja kuidas tähistavad nad saabuvaid jõule?

Maardu lähedal elab kohe kokku kukkuvas majalogudikus ebainimlikes tingimustes 82aastane vanaproua. Iivi on teeneline meistersportlane kergejõustikkus, kelle vanuripäevad mööduvad oma roositaimede eest hoolitsedes ja kelle uusaastasoov on, et rahvas ei tülitseks. “Ausalt öeldes ei kujuta ma tegelikult ette, kuidas eakas naine siin üldse elab,” on Roald seda vaatepilti nähes šokeeritud.

Veel jõuab Roald külla Gruusia mägikülast pärit Iljale, kes elab Nõmme lähedal ühes väikeses garaažiboksis. Ka sinna sisse astudes, saab Roald suure üllatuse osaliseks, aga seda juba hoopis teises võtmes.

Ilma jõuluimedeta jõulureportaaž „Roaldi nädal: Jõulud kuuris“ on Kanal 2s täna kell 20.30, kohe pärast mälumängu „Kuldvillak“.