Täna kell 21.30 paiskab Kanal 2 suvesaade “Merevaade Matverega” saatejuhi Marko Matvere olukorda, kus ta pole pea nelikümmend aastat olnud.

 

Nooruspõlves süstasporti harrastanud Marko Matvere võtab ette lustaka, aga ka ohtliku kajakiseikluse kiirevoolulisel Pirita jõel. “Mis ma teen, kui ma ümber käin?” uurib ta matkajuhilt murelikult. “Uppuja päästmine on alati uppuja enda teha,” naljatleb matkajuht Indrek Kermon vastuseks.

 

Meeleolukas suvesaade “Merevaade Matverega” ei kulge seekord mitte ainult mööda vett, vaid viib vaatajad avastama ka väga põneva ajalooga Kopli piirkonda, kuhu tõid uue hingamise 20. sajandi alguses kerkinud võimsad laevaehitustehased. Teejuhtideks erilistest lugudest pakatavas Koplis on ajaloolane Jaak Juske ja Hendrik Mänd, kes Tallinna linna peaarhitektina teab hästi sellel kitsukesel poolsaarel paikneva linnaosa tuleviku väljavaateid.

 

Põnevaid teemasid mahub saatesse aga rohkemgi ning võimsa punkti paneb tänasele saatele Eesti Vabariigi juubeliaasta puhuks Matvere enda ehitatud hümnimasin.

 

Positiivne suveseiklus “Merevaade Matverega” üllatab Kanal 2 ekraanil täna õhtul kell 21.30, kohe pärast “Naabriplikat”.

Fotod Konstantin Sednev.