Võtte ajal naisnäitleja peksmine, juustesse sülitamine ning enesehinnangu hävitamine, väljaoksendatud toidu sissesöötmine ning äärmuslik meetod laste nutmaajamiseks. Need on vaid mõned näited, milles Soome kurikuulsaimat režissööri Aku Louhimiest pärast suurfilmi „Tundmatu sõdur“ edu süüdistama on hakatud.

 

„Faktid võivad ju valed olla, aga kui nad niimoodi tunnevad, siis mina ei saa midagi maha salata. Nemad on asju nii kogenud. Kui inimene lahkub võtteplatsilt või tal on veel kümme aastat hiljem halb tunne, siis see pole hea,“ tõdeb Soome meedias väga ettevaatlikult sõna võttev Aku Louhimies täna «Radarile».

 

2017. aasta oktoobris nautis Louhimies, kelle filmides mänginud ka näiteks Lenna Kuurmaa ning Kristjan Sarv, Soomes rekordeid purustanud filmiga „Tundmatu sõdur“ kaasnevat edu. Põhjendatult, sest ta oli saanud hakkama suurteosega.

Kuus kuud hiljem, märtsis sai hinnatud filmirežissöörist aga päevapealt Soome filmitööstuse kurjuse kehastus, kui riigiportaal Yle's ilmub mammutlugu Louhimehe filmides osalenud ja Soomes ülituntud naisnäitlejate kirjeldustest, kuidas režisöör kasutab võtteplatsil üliekstreemseid võtteid, saavutamaks võimalikult realistlikku näitlejatööd.

 

Mis filmiga Louhimees Soomes kassarekordeid purustab ning mida räägib mees tema ümber plahvatanud ahistamisskandaalist, vaata täna õhtul kell 21.30 algavas Kanal 2 saates „Radar“.

 

Video: https://youtu.be/Z0qUDEnpPpw