“Eesti tippmodelli” saate lõpp on kohe varsti käes ja õige pea selgub võitja, kes saab peaauhinnaks lepingu Londoni modelliagentuuriga Premiere. Saate käigus tuli modellidel esineda moešõul, kus nad kandsid Aldo Järvsoo, Riina Põldroosi ja Ketlin Bachmanni loomingut. Helina muljetab nii moešõust kui ka oma tulevikuplaanidest.

Kui enne kandis tippmodelli saatest tuntuks saanud Helina alati hästi mugavaid ja sportlikke riideid, siis saade on tema isiklikku stiili suuresti mõjutanud. Enne ei oleks neiu Embassy of Fashioni moešõul esitletud õhtukleite kandnud, kuid nüüd teeks ta seda kindlasti.

Rääkides oma tulevikuplaanidest usub Helina: “Kuna saade on toonud kuulsust, siis edaspidine modellikarjäär ei ole väga raske, sest reklaamidesse sobivad hästi kõik tüdrukud, kes on selle saate läbinud. Peale saadet alustan oma karjääri ja olen kunagi tipus,” on ta täiesti veendunud.

Helinale on ennegi tänaval vastu tuldud ja öeldud, et neiu on kena välimusega ning teda modelliagentuuri kutsutud, kuid sealt ei ole tema jaoks ühtegi tööpakkumist tulnud. Kuigi saatesse oodati modelle alates kuueteistkümnendast eluaastast ja Helina on viisteist, siis sellest hoolimata võeti ta vastu ning tema vanus probleemiks ei osutnud.

“Saade oli just see muutus, mida ma oma elus ootasin. Kui oleks valida olnud, kas saada tuul tiibadesse agentuuri või saate kaudu, siis ei oleks ma mitte mingil juhul valinud agentuuri selle saate asemel,” on neiul saatekogemuse üle hea meel.

Ise saateid näinud, ei tahaks Helina mitte midagi teisiti teha, sest on oma väljaütlemistes vägagi kaalutlev ja mõtleb, enne kui ütleb. Emotsiooni ajel ta mingeid avaldusi ei tee. “Vahest ikka juhtub, et midagi oleks võinud ütlemata jätta, aga ma arvan, et sain saates päris kenasti hakkama ja ei murdunud selle pinge all, mis seal oli,” räägib ta kahetsust tundmata.

Helina peab kõiki saatesse alles jäänud tüdrukuid võrdseteks konkurentideks: “Alguses ma arvasin näiteks, et Xena ei saa olla mingi konkurent, aga nüüd on juba finaal ja temast on saanud arvestatav konkurent.”

Tippmodelliks pürgija ei oska teiste tüdrukute eeliseid tiitlile kandideerimisel öelda, kuid teab see-eest enda tugevusi: “Ma olen kõige pikem, 175cm, teised on minust lühemad. Ma olen 15-aastane, mis on selline hea vanus, kuigi teised ei ole minust palju vanemad. Ma olen teistest tüdrukutest noorem ja mingi aja pärast toob see mulle kasu ning mõne aja pärast on ka kaks aastat noorem olemine suur eelis.” Samuti teab Helina, et ta on saate jooksul suure arengu läbinud, mida on ka kõik asjaosalised kinnitanud. “Sellised väikesed asjad mängivad rolli ja ongi minu eelised,” on modell enesekindel.

“Enne saadet ma peaaegu ei teadnudki supermodellidest kedagi peale Carmen Kassi ja Naomi Campelli. Teadsin vaid üksikuid ja vaatasin vahel Fashion TVd, kuid moealaseid kogemusi mul väga ei olnud. Kaja Wunderist polnud ma kuulnudki ja kui ta saatesse tuli, siis ma ei teadnud, kes ta on. Kui mulle ära seletati, siis mõjus see vau-efektina. Mul on Kaja vastu väga suur austus, sest ta suutis modellikarjääri teha siis, kui tal oli laps. Paljud teevad seda tööd väga noorena ning neil on suur potentsiaal ja võimalused, kuid sellest hoolimata ei suuda nad seda ära kasutada,” muljetab Helina.

Ühte kindlat lemmikdisainerit neiul ei ole, kuid lemmikfotograafiks on tal Toomas Volkmann.

Kohtunikelt neiu saates eriti tuge ei saanud, sest modellidel polnud neid võimalik tundma õppida. Nendega rääkimine oli peaaegu keelatud, et vältida suhtluse käigus tekkida võivate lemmikute kujunemist. Üldiselt ei läinudki neiul väga tuge vaja ja kui ka läks, sai tema sõnul normaalselt konkurentidega asjadest rääkida.

Kui enne arvas Helina, et võit on õnne asi, siis nüüd usub ta, et kõigil on võrdne võimalus võita. Ta usub, et see otsus tuleb kohtunike jaoks raskelt ja ennustab žüriisiseseid konflikte.

Küsisin Helinalt, mida ta esimese asjana teeks, kui ta võidaks, mille peale vastas neiu naerdes: “Ma ei tea, ma arvan, et ma minestaks.”