"Kelgukoerte" 9. hooaeg lõpeb Pulga jaoks üsna traagiliselt - teda tulistatakse!

"Pulk saab viimases osas haavata ja jääb te­gelikult Elva haiglasse. Ta jääb elama, ei midagi kohutavat," ütleb produtsent Toomas Kirss. Kui sügishooajal keskenduti kõrvalliinina Liisbetile ja Kelgule, siis järgmisel hooajal saame rohkem teada Pulga mineviku kohta. "See on seotud te­ma lapsepõlvega. Lugu on kriminaalne, Pulk pannakse proovile nii inimese kui politseiniku­na."

Kevadhooajal areneb ka Mardi ja Pulga sõbrasuhe. "Nad muutuvad võrdsemaks. Pulk on selline suure südamega vene hing, kes üritab Marti omamoodi aidata," selgitab Kirss. Järgmi­sel hooajal on Mardil lootust ka Müüt näha.

Jätkab ka Kairit Tuhkanen ehk Anna, kes sügi­sel korra Postile helistas. Ka lauljatar Lenna Kuurmaa tegelane Lili ei kao kuhugi. "Lili jääb Kõstale teise mehega vahele. Seal tuleb natuke draamat. Ja Elviira saab öelda, et "näed, mul oli õigus, et sellisest asjast ei tule midagi välja". Aga eks nad püsivad oma suhtega."

Sügishooajal panustati rohkem krimipoolele. "Jätsime isiklikud as­jad välja, väljaarvatud Kelk ja Liisbet. Eks see suhe jääb kevadelgi selliseks pendeldamiseks. Kelk on vana juurikas, Liisbet võimukas naine. Kelk tahaks koos olla, aga tal pole praegu sellist tunnet, et võiks koos elama hakata. Nad käivad edasi teatris, kinos ja õhtuti ka külas."

Kevadhooajal keskendutaksegi rohkem töövälisele elule. "Kuna meid on süüdistatud selles, et "Kelgukoerad" on väga meeste sari, kus kuus peategelast on me­hed, siis kevadel on plaa­nis juurde tuua kuni kolm naisliini," avaldab Kirss. Kes naisosades mängima hakkavad, ei ole veel teada.