Vaata SIIT!



Kanal 2s alustas uut hooaega „Kodutunne“. Veel kolm aastat tagasi oli Rowenal olemas kõik, mis õnnelikuks eluks vaja – elukaaslane, lapsed, oma kodu ja hea tervis. Saatuslik autoõnnetus võttis temalt aga ühe hetkega kõik...

Kui Rowena sõitis 2013. aasta aprillipäeval autoga lapsele lasteaeda järele, kaldus vastu tulnud raskeveok äkitselt vastassuunavööndisse, otse vastu Rowena autole... Noor naine jäi ellu, kuid oli esmalt pikalt koomas. Ärgates selgus, et tema ajukahjustus on väga ulatuslik: Rowena ei suutnud isegi pead ise hoida. Tema elukaaslane otsustas naise juurest lahkuda ja nii viisid Rowena viis kuud pärast õnnetust haiglast koju hoopis tema ema Marika ja noorem õde Marie.

„See on kolmas kord saate ajaloos, kui kingime kellelegi päris oma kodu,“ ütleb saatejuht Signe Lahtein. „Rowenaga tutvumine oli minu jaoks meeletult inspireeriv. Mismoodi saab elurõõm sädeleda kellegi silmis, kes seda minule arusaadavalt sõnades väljendada ei saa – see on väga kihv! Ja muidugi võtan mütsi maha tema ema Marika ja õe Marie ees. Tugevad eesti naised!“ meenutab Lahtein võttepäevi.

„See lugu jääb mulle ilmselt igaveseks meelde ka Helme vallavalitsuse inimeste pärast. Arvan, et Eestimaa elaks väga hästi, kui kõigis omavalitsustes töötaks nii südamlikud inimesed. Jõudu ja jaksu nii neile kui ka Rowenale ning tema emale ning õele!“ soovib ta.