Raha paneb liikuma nii rattad kui ka debateerijate sõna-pingpongi. Teemat avavad ESSE stuudios kullakaevandamise spetsialist ja sisulooja Merylin Nau, värvika taustaga ärimees Meelis Lao, hõbekõri ja tiktokker Artjom Savitski ning ilusüstide kuninganna Marju Karin. Oma kogemusi rahalisest lähisuhtevägivallast jagab Heidy Heinla.

 

 

Meelis Lao ESSE saatele: “Kui sa oled rikas ja edukas, siis sa paratamatult pead kahtlustama kogu aeg, miks ta minuga suhtleb”.

Sisulooja Merilyn Nau ei ole saladust teinud sellest, et soovib suhteid vaid varakate meestega. Ta põhjendab saates oma soove: “Üldjuhul rahakott näitab sinu ambitsioone”.

Meelis Lao toetab Nau ideed. “Kui mees ütleb, et teda ei huvita ilusad naised, siis ta valetab. Kui naine ütleb: jah, mul on välimus ja ma tahan edukat meest enda kõrvale ja on aus, siis kellel peaks olema mingit ütlemist siin?”

Ilukliiniku omanik Marju Karin on alati oma meestest rohkem teeninud. „Minu mehed on sageli olnud tippsportlased või tipptegijad ja ma pigem armastan ilusat ja edukat just selles, kui paneks ta 9st 5ni rabelema, et ta mulle mõne kopika tooks. Et ma temalt mingeid gutšimutšisid ootaksin, need ma jaksan endale ikka ise osta.”

Kas ajad on muutunud nii palju, et nüüd võiksid romantilised noormehed leida endale varaka naise, kes näiteks nende loometeed toetaks? 

Artjom Savitski, kes on sageli soostereotüüpide põhjal nalja teinud, leiab, et tema siiski varakat naist ei otsiks. „Ma ei suudaks olla kellegagi koos sellepärast, et mul on lihtsalt hea ja mugav.”

Saates astub üles ka lähisuhtevägivalla nõustaja Heidy Heinla, kes sai ise tunda majanduslikku vägivalda. “On inimesi, kes on valmis milleks iganes, ka alandusteks ka peksmiseks, peaasi, et ta elaks jõuka mehega koos.” Heidy hoiatab, et suhkruvanemluse- ja suhkrubeebi suhetesse on vägivald üldjuhul juba sisse kirjutatud. 

 

ESSE küsis Norstati uuringufirma vahendusel Eesti inimestelt, kes peaks vastutama pere ülalpidamise eest?

 

Valdav enamus vastasid, et mõlemad partnerid ühiselt.

Ent 16% vastanutest leidis, et pere ülalpidamine on mehe kohus (nii arvas 22% meestest ja 10% naistest). Ning vaid 1% ootab pere ülalpidamist naiselt (0% meestest ja 2% naistest.)

 

ESSE räägib rahast ja armastusest Kanal 2s täna kell 21.30, kohe pärast „Õhtut!“