Vaata SIIT!



Kanal 2 “Kodutunne” käis külas 71-aastasele Lembitul, kes kasvatab sisuliselt üksi kolme väikest last. Lembitu naist vedas vaimne tervis alt - ta elab omas maailmas, kogub kõike ja nii on majast saanud justkui kasutatud asjade ladu.

Läänemaal Risti alevikus elav Lembit on 71-aastane, kuid pensionipõlve nautimise asemel on tema kasvata hetkel kolm alaealist last, kellest noorim vaid 2-aastane. 45-aastast abikaasa Ingridit vedas alt vaime tervis ja ta elab omas maailmas või nagu Lembit ütleb - uitab... Ingrid kogub kõiksugu asju, enesele teadvustamata miks või milleks. Maja on käest läinud nii aja- kui rahapuuduse tõttu.

Infotehnoloogist Lembitule on antud rohkem kui paljudele meist. Ta oli kohaliku kooli IT õpetaja, on kaasautor erinevate ajalooliste teoste juures ja on lisaks sellele veel ka kuldsete kätega mees. Ta suutis tulekahjus kannatada saanud maja väliselt üles ehitada, kuid siseruumidele enam jõud peale ei hakanud. Vähe sellest, et kõik maja ruumid lagunevad, on kohati ka oht põrandast läbi kukkuda.

Lembit oli oma naise Ingridiga tuttav juba 20 aastat enne kui nad otsustasid pere luua ja oma elu koos üles ehitada. Pärast viimase lapse sündi halvenes aga äkki Ingridi vaimne tervis ja täna ei ole naisest enam abi laste kasvatamisel ega maja korrashoiul.

“Kodutunne” loob selle pere väikestele aga tublidele lastele elementaarsed kasvamistingimused, et nad ei peaks virelema külmal talveajal ühes pimedas kööktoas, mis on ainus soe ruum kogu majas.

 “Kodutunde” uus hooaeg on Kanal 2s esmaspäevati kell 20:30, vahetult enne krimisarja “Viimane võmm”.