Pühapäeval Kanal 2 eetris olnud “Südamesoov“ jutustas loo kaksikutest, kes kinnitavad, et igaühe jaoks on kuskil keegi ning sõprus ei tunne vanusepiire. 

 

Üksindus on üks tänapäeva suurimaid epideemiaid. Perekonnad on jäänud väiksemaks ja kasvanud on omapäi elavate inimeste hulk. Paljud on sunnitud veetma oma elu viimased aastad ihuüksinda. Üksindus sööb aga nii keha kui vaimu.

Koroonaaeg dementsete hooldekodus ei kõla ehk kui lust ja lillepidu. Rõõmu, muusikat ja suhtlust kohtab aga sealgi tänu kaksikutelele, kes on oma südameasjaks võtnud vanade ja väärikate rõõmustamise.

Kaksikud Rebeka ja Ester (20) on Koselt pärit kaksikud, kes vaatamata oma noorele eale on kogenud sündmusi, mis nende kujunemisteel on olnud saatusliku tähendusega. Elu on neile ette mänginud nii lootusetuna näiva terviseprobleemi kui suurt hingevalu põhjustanud perelagunemise, ent imed sünnivad!

Andmise rõõm on suurim rõõm ning suurim kingitus on aeg. Need lihtsad põhimõtted on viinud neiud Kose hooldekodusse kõige väetimate ning üksikumate juurde. Kinkima ilusaid hetki, eakaile ette lugema, nendega lauamänge mängima ning niisama ilmaelust rääkima.

Nii on dementsed eakad, kellel külalisi kunagi ei käi, saanud omale sõbrad, kes toovad emotsioone, rõõmu ja vaheldust. Ega neile vanakestele noored sõbrad meelde ei jää. Iga külaskäik oleks kui esimene. Meelde jääb aga tunne ja tuju on tükiks ajaks parem. 

Tüdrukute südamesoov oli sama eriline kui nad isegi - üllatav, isetu ja kaunis. Nende ainsaks sooviks oli tuua eakate argipäeva juurde rõõmu, muusikat ja positiivseid emotsioone. 

 

Kanal 2 „Südamesoov“ on eetris pühapäeviti kell 20:05.