Täna kell 20.00 meenutavad Kanal 2 retro-doksaates “Pöörased nullindad” Jan Uuspõld, Anu Saagim, Heimar Lenk, Peeter Võsa ja paljud teised tolleaegseid pööraseid teleprojekte, mis meelitasid telerite ette sadu tuhandeid vaatajaid.

Eelmisel kümnendil tegi televisioon Eestis läbi radikaalse muutuse. Tolle aja televisiooni märksõna oli “kollane” ja päriselu toimuski vaid kaamerate ees. “Wremja”, “Ekskursioon”, Kokk tuleb” ja “Võsareporter” olid vaid mõned paljudest üle võlli saadetest, mis vaatajad telekate ette naelutasid.

“No nendest aegadest on ainult toredaid asju meenutada. Siis me tegime ju tööd tasuta, aga lihtsalt oli pull teha ja ma sain proovida asju, mis täna ei tuleks kõne allagi,” meenutab täna tolle aja vilju korjav Anu Saagim.

Nullindatel ei löödud risti ette millegi ees ja teles lasti torust välja, kõik mis tuli. Teleajalukku kirjutati paljude koloriitsete tegelaste nimed. “See oli väga värvikas saade, siis tulidki sealt need Sposatod, Hillar Kohvid ja teised,” meenutab huumorisaate “Kokk tuleb” saatejuht Jan Uuspõld.

Kui ühed saated paelusid skandaalide ja ootamatute situatsioonidega, siis teised naelutasid vaatajaid telekate ette uskumatute lubadustega ja miljonitesse kroonidesse ulatuvate auhinnarahadega.

 

Meeleolukas nostalgiaretk retro-doksaates “Pöörased nullindad” algab Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast “Reporterit”.