Vaata SIIT!

Kanal 2s alustas uus kodumaine seikluslik saatesari „Piire ületades“, mis paneb 350 km pikkusel matkal proovile üheksa puudega inimese võimed. Esimene takistus ootab neid täna ees Põhja-Eestis Saka pankranniku jalamil. Matkalistel tuleb üles ronida püstloodis kaljuseinast!

 
Esimene etapp „Mäemaa“ läbib Ida-Virumaad ja on linnulennult 60 kilomeetri pikkune. Matkalised saabuvad stardipaika mööda merd. Neil tuleb üles ronida püstloodis ees seisvast kaljuseinast, juba õhtuks tuleb aga jõuda Kohtla-Nõmme kaevandusparki, kus on matkaliste esimene laager. Edasi läheb teekond mööda vana ja pimedat kaevanduskäiku maa alt. Juba esimesed kilomeetrid panevad osaliste vaimsed ja füüsilised võimed tõeliselt proovile. Alt veavad nii tervis kui tehnika...
 
„Piire ületades“ on seiklussari, kus üheksa puudega inimest alustavad 350 kilomeetri pikkust seikluslikku rännakut läbi Eestimaa. Eesmärk on 15 päevaga ületada kärestikulised ja külmaveelised jõed, püstloodis kaljuseinad, ürgsed metsad ja läbimatud sood, et jõuda välja Suure Munamäe tippu.
 
Madis ja Kalju on ratastoolis, Liivikal on lõvirünnaku tagajärjel amputeeritud parem käsi, Julia on pime, Egerd kaotas sõdides parema jala, Tomil ja Jelenal on sünnitrauma järgne liikumispuue, Toivo käib kepiga ja Helin on väikesekasvuline.
 
Üksi ei saaks keegi neist nii raske matkaga hakkama, kuid üksteist toetades on kõik võimalik...
 
„Piire ületades“ on Kanal 2s reedeti kell 20:30.