Vaata SIIT!
 

Kanal 2 ekraanile jõudis erisaade “Kodutunde taaskohtumised”, mis viib meid taas kokku naistega, kes kutsusid “Kodutunde” saate appi siis, kui nad olid ootamatult oma abikaasa kaotanud ega osanud enam kuidagi oma eluga edasi minna.

Tänases saates räägivad ootamatult oma abikaasad kaotanud Maris, Kati ja Kadri sellest, kuidas on nemad leinaga toime tulnud. Kõigil kolmel naisel, kes jäid üksi oma väikeste lastega, tuli hakkama saada nii igapäevaeluga kui ka terava valuga hinges. Nad tunnistavad, et kallima kaotusest on lihtsam üle saada, kui sul on kellegagi rääkida. Mõne jaoks ulatas “Kodutunne” abikäe just õigel hetkel.

Kolme lapse ema Maris kaotas oma autojuhist abikaasa siis kui mees Hollandis tööd tegi. Marise suureks sooviks oli näha seda kohta, kus mees oma viimased hingetõmbed tegi. “Kodutunne” täitiski naise soovi ja viis ta Hollandisse kiirteele, kus mees hukkus. Samuti lõpetas “Kodutunne” töö, mis mehel poolei jäi – saatemeeskond ehitas kõigile lastele oma toad. Saatusel oli aga Marisega oma plaan. Naine sattus autoõnnetusse, kust väljus tervena, kuigi autost ja teeäärsest metsatukast jäid alles vaid pilpad. Kas see oli mehe sõnum talle, et eluga on vaja edasi minna?

Kati kaotas oma abikaasa päeval, mil mees läks metsa puid langetama. Noored olid just hakanud taastama mehe vanaisale kuulunud maamaja, aga kui mees suri, oli neljalapselisel Katil raske üksi kõigega toime tulla. Ta oleks soovinud ka rääkida inimestega ja jagada oma muret, kuid teda nähes ei osanud paljud kuidagi käituda ja pigem keerasid selja.

Kosel elav Kadri kaotas oma mehe 12 aastat tagasi. Täna on naine aga piisavalt tugev, et oma põhitöö kõrvalt pidada vabatahtlikuna ka leinanõustaja ametit. Leinanõustaja põhiülesanne on kuulata ja Kadri teab, kui tähtis on see, kui inimene saab oma rasket hetke jagada teisega, kes on sama läbielanud.

Erisaadete sari "Kodutunde taaskohtumised" jätkub Kanal 2s teisipäeviti kell 20:30.