Täna kell 20 jõuab eetrisse "Eesti kõige-kõige" 100. lugu! See väärib suurejoonelist tähistamist ja seekordne saade ongi lausa murranguline! Nimelt kohtume sõjalenduriga, kes viib saatejuht Eero Reinu sellistesse katsumustesse, mida pole varem läbinud ükski Eesti teleinimene. Enamgi veel: näeme äärmiselt unikaalseid videokaadreid, sest nii kõrgel ja nii keerulistes tingimustes ei ole Eestis veel kunagi filmitud!

Saatejuht Eero Reinu püstitab täna omamoodi rekordi - ta on esimene telesaatejuht, kes hävituslennukiga sedavõrd hulljulgelt õhulennult tagasi tulles oma sisikonda välja pole oksendanud. Tänane lugu keskendub Eesti vanimale tegutsevale hävituslendurile Arvo Palumägile.  "Need kaadrid on kujuteldamatu ime - täielik kosmos," õhkab saate produtsent Ove Musting teleajakirjas Nädal. Kui Musting oli kuulnud kogu katapulteerumise juttu, palus ta mõttes, et sõber Eerol õhulennul ikka hing sisse jääks.

"Emotsioonina oli see võimas, suur teadmatus oli ees. Oli ainult hirm," meenutab Reinu hetke enne lennukisse istumist. Enne hävituslennukiga lendamist keret täis pugida ei maksa. "See asi sealt kõhust on kerge jälle välja tagasi tulema," muheleb Reinu. "Pöörded on ootamatud ja teistmoodi, kui siin maa peal. Kui mõelda sellele lõbustuspargi rattale, mis igatpidi keerutab ja ringi käib, siis see lend on sada korda hullem," arvab Reinu.  "Oma rolli mängib fantaasia, teine pool on reaalsus, kui raskusjõud keha liikumatuks muudab,"  kirjeldab saatejuht.

„Eesti kõige-kõige“ on Kanal 2 eetris reedeti kell 20.