Logo

Meie aasta Siberis

Meie lapsed on sattunud paradiisi. Guljajevka küla on mängukaaslasi täis. Vissarionlased pööravad lastele suurt tähelepanu - neid usaldatakse ning seega on nad ka väga iseseisvad. Lapsi kasvatab kogu küla ühiselt.
Eesti
2012
5. detsember 2012 - Oleme muutunud
Vaatame, kuidas Siber on meid muutnud. Mida on meil siit kaasa võtta oma linnaellu? Kas keskeakriis on seljatatud?
28. november 2012 - Käsikäes loodusega
Loodus ei ole siin ainult kaunis nagu filmis, nüüd on ta meie ümber. Arbo võitlus kärbestega jõuab uuele tasemele, kui ilmuvad pistekärbsed, kellel on kolm elu.
21. november 2012 - Töö kogukonnas
Vissarionlastel on iga päev talgud. Ühist tööd teeme meiegi. Ent kõik ei lähe viperusteta.
14. november 2012 - Alistuv naine
Alistuv naine ja otsusekindel mees moodustavad tõeliselt õnneliku paari. Nii usuvad vissarionlased. Tuuli sõidab kursustele alistumist õppima.
7. november 2012 - Kolime
Otsustame oma saatusele sammukese vastu tulla ning kolime ennustuses meile määratud majja. Ootasime kergemat elu, ent uus maja toob uued väljakutsed.
31. oktoober 2012 - Maailmalõpp
Vissarionlased usuvad, et maailm nagu meie seda teame, lõpeb peagi. Saadame värskeid uudiseid maailma lõpust.
24. oktoober 2012 - Mida sööme?
Enne Siberisse tulekut kartsime kõige rohkem nälga jäämist. Kuulsime, et vissarionlased ei söö midagi loomset: liha, kala, piimatooteid ega mune. Kohapeal kohtusime ka toortoitlaste ja savisööjatega. Jagasime lõunalauda mehega, kes toitub valgusest. Mida sööme meie?
17. oktoober 2012 - Raha
Vissarionlaste eluideaal on ühiskond ilma rahata. Meie pole sellega siiski arvestanud. Ent meilgi saab raha otsa. Kuidas saada söönuks, kui meie põld on alles viljade ootel, aga raha söögi ostmiseks ei ole?
10. oktoober 2012 - Lapsed
Meie lapsed on sattunud paradiisi. Guljajevka küla on mängukaaslasi täis. Vissarionlased pööravad lastele suurt tähelepanu - neid usaldatakse ning seega on nad ka väga iseseisvad. Lapsi kasvatab kogu küla ühiselt.
3. oktoober 2012 - Võitlus
Arbo võitleb siberi karuputkega. Tuuli võitleb musta pesuga. Lapsed võitlevad kurjade pääsukestega.
26. september 2012 - Eneseületus
Esimene öö meile määratud majas on õudus ilma unenäota. Hommikul on Tuuli valmis kolima lastega telki ning pakkuma end toidu eest abitööliseks. Eksperimendi mõttes otsustatakse siiski maja katusest keldrini puhtaks küürida.
19. september 2012 - Miski ei vasta tõele
Viis ööpäeva rongis on toonud meid 6000 km kaugusele Eestist. Meile on elamiseks määratud maja, mille viimased asukad olid kaks kassi ja koer. Romantiline ettekujutus Siberist ei vasta tõele. Nagu ka ootused ökokülast. Oleme karsklaste küla elamiskõlbmatus majas, kus näib ööbida olevat võimalik vaid purjuspäi.
12. september 2012
Armastatud saade Tuuli Roosma perekonna Siberisse kolimisest ja uue eluga kohanemisest taas ekraanil! Tuuli, tema mees Arbo ning nende kaksikud pojad Andres ja Kristjan pakivad kodus asjad ja lähevad vastu tundmatule tulevikule. Kaugel Siberi kolkas tegutseb vissarioonlaste ususekt, kellest Arbo hakkab dokumentaalfilmi väntama ja kelle seas nad järgmise suve, sügise ja talve veedavad.