Vaata SIIT!



Kanal 2 tele-mälumängu “Mis? Kus? Millal?” superfinaalis suutsid televaatajad tulemusega 6:3 võita saatehooaja parimatest mängijatest koosnenud tarkade tiimi. Kristallöökulli ja 1 200 eurot viisid endaga Pärnusse kaasa legendaarsed kaksikõed Alina ja Alisa Beljankova, kelle erinevad küsimused on saadetes tihti kõlanud ja ka Jaan Alliku meeskonna erinevates mängudes punktita jätnud.

Viimases supermängus juhtis kõigi turniiril osalenud võistkondade parimatest mängijatest koosnevat supertiimi kapten Jaan Allik, kelle võistkonnas mängisid keskkonnaspetsialist Hugo Tang, IT-ärimees Heiti Kender, justiitsminister Andres Anvelt, Riigikogu liige Kadri Simson ja finantsist Valeria Müürsepp. Ometi suutsid televaatajad tarkasid 6:3 võita.

Saate kõige paremaks küsimuseks valis stuudiovõistkond kaksikõdede Alina ja Alisa Beljankova küsimuse. Õed näitasid 1459. aastast pärinevaid illustratsioone mehe ja naise vahelist võitlust. Keskaegses kohtupraktikas oli levinud, et kui mees ja naine ei suutnud tüliküsimuses kokkuleppele jõuda, siis pidi vaidluse lahendama kahevõitlus. Et võitlus oleks võrdsem, oli meeste olukord teatud moel raskendatud. Alina ja Alisa tahtsid teada, mil moel raskendati meeste olukorda. Jaan Alliku võistkond arvas, et mehe jalad olid kinni seotud. Õige vastus oleks olnud, et mees pidi võideldes seisma vööni ulatuvas augus. See küsimus tõi õdedele superfinaali peaauhinna – kristallöökulli - ja 1 200 eurot preemiaraha. 
   
Superfinaali silmapaistvaimaks targaks tunnistati taas Hugo Tang, kes pärjati sama tiitliga juba ka 2013. aasta kevadhooajal.