Ajal, mil riigikogulased ja erinevad eksperdid pole veendunud ravikanepi kättesaadavuse parendamise vajalikkusest, on Eestis inimesi, kes sellest hoolimata, salaja ja illegaalselt on valmis viimase õlekõrrena just narkootikumide hulka liigitatud kanepiga ravi alustama.
 
"Kindlasti on neid, kes tulevad kohe kive loopima, teibivad sulle külge väga halva ema sildi, kes täitsa ise oma tütrele narkootikume andis," räägib tänases Radaris ema, kes nägi, et üha suurenenud retseptravimite koguse kõrval tema epilepsiahaige tütar aina haigemaks jääb.
 
"Kui ma mainisin, mis ma tegin ja kuidas ma tegin, siis saatis arst mind sõna otseses mõttes Seewaldisse - seal pidavat olema eksperdid, kes minusuguste narkomaanidega tegelevad," räägib tänases Radaris ravikanepit tarbima hakanud kahe väikse lapse isa, kes väisas poolteist aastat haiglaid, et teada saada, miks ta ühel hetkel poole oma nägemisest ning liikumisvõimest oli kaotanud.
 
11. aprillil kogunes Riigikogu sotsiaalkomisjon arutama kanepi raviotstarbelist kasutamist ja kanepituru reguleerimist Eestis. Esmakordselt viibis kohal ka Kanada kannabinoidi kliiniku doktor, kes oli esimene sellealane ekspert, kes Riigikogus asja arutas.
 
"Minu soov on, et ravikanep oleks täpselt samasugune ravim, nagu on seda kõik teised," räägib doktor Radarile antud eksklusiivintervjuus.
 
Kuidas jõudsid epilepsiahaige lapse ema ning üliraskest haigusest vaevatud pereisa kanepini ning kas see neid aitas, vaata täna õhtul kell 20 Kanal 2 saates "Radar.