Täna kell 20:30 toob „Roaldi nädal“ Kanal 2 ekraanile kaks Eestis tegutsevat ökokogukonda, kus raha ja edu asemel väärtustatakse suhteid ja loodust ning moodsa mugavuse asemel on au sees traditsioonilised oskused.
 
„Pole mingi saladus, et kõigile meile meeldivad asjad. Veel uuem telefon, veel suurem televiisor, vingem auto… Aga kogu maailmas on tekkinud päris suur hulk neid inimesi, kes tahavad sellest hullust tarbimise ja raiskamise rattast välja hüpata,“ tutvustab Roald Johannson oma seekordse reportaaži peategelasi. Nii veetiski ta nädala kahes Eesti ökokogukonnas, mille liikmed on välja astunud kapitalismi edurattast ning edu ja asjade asemel väärtustavad loodust, hingerahu ja inimsuhteid.
 
„Roaldi nädal: Ökoinimesed“ viib vaataja kahte omalaadsesse ökokogukonda: Parmu ökokülasse Valgamaal ja „Väike jalajälg“ nime kandva kogukonna juurde Raplamaal. Valgamaal kohtus Roald Johannson inimestega, kes eelistavad eluviisi ja töövõtteid, mis olid omased pigem 100 või isegi 200 aastat tagasi. Tagasi juurte ja elu põhiväärtuste juurde, see on sealsete elanike põhiväärtus. Kui Parmu küla elanikud elavad igaüks oma talus, siis Raplamaal asuv „Väike jalajälg“ elab täieliku koostegutsemise tähe all - kõike otsustatakse ja tehakse koos. On see uut moodi ühiskonna katselabor, seda lähebki saatejuht täna uurima.
 
„Roaldi nädal“ on Kanal 2 ekraanil täna kell 20:30, kohe pärast „Kuldvillakut“