Täna kell 21:30 jõuab Kanal 2 ekraanile maailmakuulsa doksarja „Vice“ uus hooaeg. Avaosas uuritakse, miks on Põhja-Korea diktatuuri küüsist pääsenud inimestel nii keeruline kohaneda vaba eluga.

Tuleb välja, et Põhja-Korea põgenikke ei võetagi nö vabas maailmas avasüli vastu. Suur osa põgenikest jõuab esmalt Lõuna-Koreasse, kus neid justkui aga ei oodata. Lõunakorealased ei anna oma pakku pääsenud põhjanaabritele enamasti ei tööd ega paku elamispinda. Üle poole Põhja-Korea põgenikest on naised, kes tööpuudusel hakkavad aga prostituutidena leiba teenima.

Saate teises pooles uurime, millist mõju on marihuaana legaliseerimine avaldanud Colorado osariigile. Colorado on nimelt esimese osariik Ameerika Ühendriikides, mis lubab seaduslikult nii müüa, osta, kasvatada kui ka suitsetada marihuaanat.

„Vice“ on jahmatavalt tõetruu ja valgustav dokumentaalfilmide sari. Saated käsitlevad kõige olulisemaid ja põnevamaid teemasid, kuid erinevalt tavasaadetest lähevad „Vice“ reporterid otse sündmuste tulipunkti, riskides sealjuures sageli oma eluga.

„Vice“ on Kanal 2s teisipäeviti kell 21:30, kohe pärast „Radarit“.