„Ta röökis läbi nutu, et ema on surnud,“ meenutab tänases „Oled jätnud jälje“ saates oma elu üht traagilisemat telefonikõne tütar Nele. Tema ema Maiga süda seiskus pea tunniks ajaks ja elule tagasi aitas teda vaid kolleegi ja meedikute järjekindel tegutsemine.
 
Töökas ja usin kahe tütre ema Maiga ütleb täna enda kohta, et on maailma ime, sest on elule sõna otseses mõttes tagasi toodud. Naine kukkus töökohal kokku, kuid õnneks leidsid kolleegid ta maas lamades kõigest viie minuti jooksul. Maiga elupäästjaks võib pidada Vihula mõisa toonast peakokka Laurit, kes koheselt naist elustama hakkas. 37 minutit ennast-salgavat tegutsemist tagas selle, et kiirabi saabudes said meedikud töö üle võtta ja seda jätkata.
 
Kuigi arstid ei andnud lootust, et tütred ema koomast tervena tagasi saavad, juhtus siiski ime ja võitlejahingega naine on oma laste ja pere rõõmuks olemas. Eelkõige on see kogemus õpetanud Maigat olulisi asju väärtustama. „Ma ei pea kogu aeg müttama, ruttama, tegema ja töötama. Elu tuleb võtta palju lihtsamalt, kui ma seda sinnamaani teinud olin. Ma tunnen rõõmu oma lastest, lastelastest, kellega mul on tõesti praegu palju rohkem aega koos olla kui kunagi varem,“ räägib Maiga täna saates ja soovib selle kõige eest tänada oma kolleege. Liigutav „Oled jätnud jälje“ kohtumine viib Maiga pere saates kokku Lauriga, sest nagu ütleb tütar Mare, suutis just see mees nende pere halvima ja parima päeva ühte päeva kokku panna.
 
„Oled jätnud jälje“ uus tänulugu on Kanal 2s täna kell 21:00